23.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Μπλατ: “Πρέπει να παίξουμε καλύτερα, είναι δική μου ευθύνη”

Ο Ντέιβιντ Μπλατ δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ, τονίζοντας πως είναι δική του ευθυνη το πως παίζει η ομάδα, αλλά και πως πιστεύει πως η κατάσταση μπορεί να αλλάξει.

«Συγχαρητήρια στην ΤΣΣΚΑ είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου και έκανε ένα παιχνίδι πολύ υψηλού επιπέδου. Κι εμείς το ίδιο στο πρώτο, αλλά δεν διατηρήσαμε αυτό το επίπεδο στο δεύτερο. Το καλό ήταν ότι δείξαμε κάποια σημάδα βελτίωσης επιθετικά. Αμυντικά δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε την επιθετική πολυφωνία της ΤΣΣΚΑ. Είναι δύσκολες στιγμές και πρέπει να βρούμε ως ομάδα τον τρόπο να βγούμε από αυτή την κατάσταση. Ο στόχος είναι τα πλέι οφ, αλλά χωρίς συνέπεια αγωνιστική θα είναι κι αυτό ακόμη δύσκολο. Συνεχίζουμε».

Ο Μπλατ πρόσθεσε αναφορικά με την αγωνιστική  κάμψη της ομάδας στα τελευταία παιχνίδι πως «είχαμε προβλήματα επιθετικά. Σουτάραμε άσχημα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σήμερα βελτιωθήκαμε λίγο σε αυτό το κομμάτι. Δεν ήμασταν επιτυχημένοι, αλλά ίσως αυτός είναι ένας λόγος που δυσκολευτήκαμε. Μην ξεχνάμε πως παίξαμε και απέναντι στις κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας αυτό το διάστημα».

Σε ερώτηση για το αν ανησυχεί για την απόδοση του Γκος που φαίνεται να έχει «πέσει» αγωνιστικά απάντησε: «Είναι εύκολο να μιλήσεις για έναν παίκτη όταν τα πράγματα πάνε άσχημα, αλλά έχει παίξει και καλά παιχνίδια. Είναι σε μια δύσκολη περίοδο. Και πρέπει να τον βοηθήσουμε να βρει το δρόμο του. Ειλικρινά ένα από τα θετικά που είδα σήμερα ήταν ο Πρίντεζης. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του Ολυμπιακού και πέρασε κι αυτός μια κακή περιόδο, όχι λιγότερο κακή από τον Γκος. Οπότε μπορείτε να ρωτήσετε το ίδιο και σχετικά με αυτόν. Ήταν πολύ καλό να τον δούμε να βρίσκει τον εαυτό του σήμερα ο ΓΙώργος και είμαι πραγματικα χαρούμενος γι’ αυτό. Ο Νίκολα (Μιλουτίνοφ) ήταν ο καλύτερος σέντερ στο πρώτο μισό και τώρα δυσκολεύεται. Τα πράγματα μπορούν και θα γυρίσουν».

Ο Μπλατ ρωτήθηκε και για το πρόγραμμα του Ολυμπιακού: «Είμαι στην Ευρωλίγκα πολύ καιρό και δεν νομίζω να έχω δει πιο δύσκολο πρόγραμμα από το  φετινό. Κάποιες φορές είναι έτσι, δεν είναι δικαιολογία, αλλά η αλήθεια. Αυτό αλλάζει λίγο προς όφελός μας στης συνέχεια, αλλά πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Πρέπει να είμαστε εμείς έτοιμοι. Δεν ξέρω αν με κάνει χαρούμενο αυτό όμως. Αυτό που θα μακένει χαρούμενο είναι να πάρουμε νίκες».

Για το βαθμό δυσκολίας της Ευρωλίγκας φέτος σχολίασε: «Πριν από δύο χρόνια όταν ήμουν στην Νταρουσάφακα νόμιζα πως η Ευρωλίγκα ήταν δυνατή. Πέρυσι λίγο λιγότερο. Ειδικά κάποια ιστορικα΄σωματεία φαίνονταν πεσμένα. Και φέτος η Ευρωλίγκα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και πάλι και δύσκολη. Η Ευρωλίγκα και η μορφή της είναι όπως πρέπει ανταγωνιστική. Οι ομάδες Ευρωλίγκας παραμένουν δυνατές.  Και του χρόνου τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα με 18 ομάδες, το πρόγραμμα πιο απαιτητικό»>

Τέλος σε ότι  αφορά το rotation o Μπλατ υπογράμμισε: «Η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ δύσκολη ομάδα να τη νίκησεις. Αυτή είναι η ομάδα να νικήσεις σε οποιαδήποτε κατάσταση. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα και αυτό είναι δική μου ευθύνη».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ