24 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Κι όμως μπορεί ακόμα…

Ο Παναθηναϊκός θυμήθηκε πως είναι να νικάει μακριά από την έδρα του και πλέον μπορεί να ελπίζει σ' ένα καλύτερο αύριο στην EuroLeague.

Οι «πράσινοι» χρειάστηκαν 118 ημέρες αλλά τα κατάφεραν. Έφυγαν με το «διπλό» από μία έδρα που δεν την λες και δύσκολη, αλλά δεν παύει να είναι επικίνδυνη όπως κάθε ισπανικό γήπεδο.

Αν θα τους μείνει κάτι από αυτό το αποτέλεσμα ήταν πως επιτέλους κατόρθωσαν να μην... λυγίσουν πρώτα από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Παράλληλα, αποτελεί τεράστια νίκη για τον Παναθηναϊκό, το γεγονός ότι συνέχισε να μην ψάχνει το μακρινό σουτ στο οποίο υστερεί. Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο ήταν εντυπωσιακοί στα δίποντα με 36/47 (76,6%).  Οι μετρημένες και σωστές επιλογές από μακριά έφεραν και τα 6/14 τρίποντα ως... κερασάκι στην τούρτα.

Μέσα σ' όλα ο Κιθ Λάνγκφορντ είναι ο άνθρωπος που έχει αλλάξει την εικόνα στο επιθετικό κομμάτι. Ο Αμερικανός σκόρερ όχι μόνο επέστρεψε στη δράση, αλλά θυμίζει τον παίκτη που «γαζώνει» εδώ και χρόνια στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Αν συνεχίσει έτσι, ο Πιτίνο μπορεί να κοιμάται ήσυχος.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει βέβαια στον Θανάση Αντετοκούνμπο και τον Γιώργο Παπαγιάννη. Ο πρώτος απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι είναι σπουδαίος ρολίστας. Δεν έπαιζε πολύ τον τελευταίο καιρό, αλλά ήταν ο κορυφαίος του χθεσινού αγώνα κι έδειξε ξανά ότι πάντοτε είναι χρήσιμος.

Από την άλλη, ο πρώην ΝΒΑερ κατόρθωσε στα περισσότερα κομμάτια του παιχνιδιού να κάνει αυτό που θέλουν από εκείνον στο «τριφύλλι». Ήταν κυρίαρχος στις δύο ρακέτες και πέρα από κάποια λάθη ή κάποιες φοβισμένες κινήσεις, ήταν εξαιρετικός, ξεπερνώντας τον εαυτό του. Ο Παπαγιάννης δεν είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσει μόνο ο Παναθηναϊκός αλλά και ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ, καθώς ψηλοί με τα προσόντα του δεν υπάρχουν άλλοι αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Ο δρόμος πάντως είναι ακόμα μακρύς για τους κυπελλούχους Ελλάδας. Αν την άλλη εβδομάδα στην Πόλη, παίξει αντίστοιχα και με την Νταρουσάφακα, τότε θα έχει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης. Διότι ο μαγικός αριθμός είναι οι 16 νίκες, αλλά με τα όσα συμβαίνουν φέτος στην Ευρωλίγκα, δεν θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη αν αποδειχτούν αρκετές και οι 15 νίκες για να πάρει το εισιτήριο για τα πλέι οφ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ