24.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Σαν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Ολυμπιακός (pics)

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ και για να την κερδίσει θα πρέπει να παίξει σαν κι εκείνη, σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Δύσκολη εντός έδρας αποστολή έχουν στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας οι «ερυθρόλευκοι», καθώς θα φιλοξενήσουν στο φαληρικό στάδιο το ρωσικό συγκρότημα (29/02, 21.30). Ο προπονητής τους, μιλώντας στη Media Day της Πέμπτης (28/02), ανέφερε σχετικά: «Ανυπομονούμε για το παιχνίδι στην έδρα μας, στην οποία επιστρέφουμε ύστερα από ένα μήνα. Θα είναι ένα ωραίο παιχνίδι για τους φιλάθλους μας. Δουλεύουμε πολύ σκληρά και νιώθουμε έτοιμοι για το ματς. Είμαι ενθουσιασμένος που έχω την ευκαιρία να παίξουμε ένα τόσο υψηλού επιπέδου παιχνίδι μπροστά στους φιλάθλους μας. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποδεικνύει ότι είναι υψηλού επιπέδου τα τελευταία χρόνια και τέτοιο μπάσκετ θέλουμε να παίξουμε για τη νίκη. Σουτάρουμε πολύ "φτωχά" τον τελευταίο μήνα. Ίσως έχει να κάνει με το ότι δεν παίζαμε στην έδρα μας, ή με άλλους παράγοντες. Τίποτα από αυτά δεν είναι σημαντικό. Πρέπει να σουτάρουμε».

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς δεν θα τεθεί στη διάθεσή του, αντίθετα με το Βασίλη Σπανούλη που επιστρέφει στη δράση. «Πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτό, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Κι άλλες ομάδες έχουν απουσίες σημαντικών παικτών. Το σημαντικό είναι να έρθει ο επόμενος να καλύψει το κενό. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις όταν περνάς μια δύσκολη περίοδο είναι να νικήσεις. Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι παίζουμε τόσο άσχημα, όσο ότι οι άλλες ομάδες παίζουν απλά καλύτερα. Παίξαμε πολύ δύσκολα ματς εκτός έδρας. Πρέπει να ανακάμψουμε και να μείνουμε στο δρόμο μας και πιστοί στις αρχές μας», πρόσθεσε ο 59χρονος τεχνικός, που αναφέρθηκε και στον κόσμο του Ολυμπιακού, επισημαίνοντας: «Χωρίς αμφιβολία, μας δίνουν πολλή ενέργεια κι ελπίζω να τους δω αύριο (29/02) στο γήπεδο».

Όταν ρωτήθηκε ξανά για τα «παράθυρα» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, με αφορμή τον τραυματισμό του Λετονού διεθνή, διευκρίνισε: «Έχω μιλήσει πολλές φορές για αυτό. Είναι κάτι που μπορεί να επηρεάσει όλες τις ομάδες στην Ευρώπη. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι ήμασταν ανοιχτόμυαλοι και βοηθήσαμε τις εθνικές ομάδες, δείξαμε κατανόηση στα παιχνίδια τους που ήταν σημαντικά και στείλαμε παίκτες. Και βλέπουμε αυτούς τους παίκτες να παίζουν 38-39 λεπτά, κάτι που δεν γίνεται στην Ευρωλίγκα. Σε κάνει να αναρωτιέσαι τι είδους σεβασμό και κατανόηση παίρνουμε από τις εθνικές ομάδες. Είναι τρομερά ανεύθυνο. Είναι επικίνδυνο για την ομάδα και κάνει κακό στην ομάδα. Δεν μπορώ να κάνω κάτι, πέρα από το να πω ότι είναι άθλιο και όσοι είναι υπεύθυνοι για αυτό πρέπει να το ξέρουν».

Αναφορικά με το γεγονός πως προτίμησε να μην πάρει παίκτη, για να καλύψει το κενό του Γιάνις Στρέλνιεκς στο διάστημα της απουσίας του, εξήγησε: «Δεν ήταν ποτέ σκέψη μας. Ήταν δική σας σκέψη. Κάποιες φορές νομίζω πως ο καλύτερος φίλος των ΜΜΕ είναι οι μάνατζερ και πρέπει να σκεφτείτε καλύτερα τους φίλους σας».

Ο Κώστας Παπανικολάου, από την πλευρά των παικτών, ανέφερε: «Πρέπει να αντιδράσουμε, πρέπει να έρθει αυτή η στιγμή και κόντρα σε μια τέτοια ομάδα είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς να είμαστε επιθετικοί, ενεργητικοί, να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και να επιστρέψουμε στις νίκες και τα θετικά αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι πως μας δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουμε πολύ καλά την περασμένη εβδομάδα. Κάναμε προπονήσεις σε μεγάλη ένταση, είμαστε φουλ συγκεντρωμένοι. Έγινε πάρα πολύ καλή δουλειά, αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα εάν δεν το βγάλουμε στο γήπεδο».

Σε ερώτηση για την ετοιμότητα των Ελλήνων παικτών, αλλά και την παρουσία των φιλάθλων στο ΣΕΦ, απάντησε: «Όλα τα παιδιά χρειάζονται, το άθλημα, καλώς ή κακώς είναι ομαδικό. Όλοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το καλύτερο δυνατό, για το καλό της ομάδας. Ας έρθει η νίκη κι ας ξεχωρίσει ο οποιοσδήποτε, δεν νομίζω πως είναι αυτό που μετράει. Δεν θεωρώ πως κάποιος έχει περισσότερη θέληση ή θα προσπαθήσει να κάνει το κάτι παραπάνω από κάποιον άλλον. Θεωρώ πως όλα τα παιδιά θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και είμαι σίγουρος πως καθένας είναι προετοιμασμένος στο μυαλό του για να μπει δυναμικά, με θέληση, με πάθος, για να βοηθήσει την ομάδα να κερδίσει. Περιμένουμε το γήπεδο να είναι όπως πάντα, τον κόσμο να δώσει δυναμικό παρών, να μας στηρίξει. Το νιώθουμε, το βιώνουμε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχεις τη στήριξη του κόσμου, πόσο μάλλον όταν έχεις αρνητικά αποτελέσματα. Εμείς, από την πλευρά μας, πρέπει να ανταποδώσουμε όλη αυτή τη στήριξη και να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο».

Για το εάν τους έχει επηρεάσει η απουσία του Γιάνις Στρέλνιεκς, που είναι τραυματίας, συμπλήρωσε: «Ο Γιάνις είναι ένα από τα βασικά "γρανάζια" μας, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός και το μπάσκετ. Πρέπει να συνεχίσουμε, να κοιτάμε μπροστά και όλοι μαζί να καλύψουμε το κενό. Έχουμε πάρα πολλούς αξιόλογους παίκτες που μπορούν να καλύψουν και την απουσία του Γιάνις και του καθενός από εμάς». Ρωτήθηκε και για την επιθετική παρουσία τους, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, και εξήγησε: «Δεν θεωρώ ότι η εικόνα μας στα τελευταία παιχνίδια είναι αυτή που μας αντιπροσωπεύει. Θεωρώ πως πρέπει να έχουμε πιο καθαρό μυαλό, να είμαστε πιο ξεκάθαροι στις αποφάσεις μας και να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις. Πιστεύω πως ήρθε η στιγμή να αλλάξει το "τσιπάκι", να σηκώσουμε το κεφάλι, να κοιτάξουμε μπροστά και να επιστρέψουμε εκεί που είμαστε, στις εμφανίσεις που είχαμε πριν».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ