19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Βαδίζοντας σε τεντωμένο σχοινί στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Χίμκι (22/2, 21.00) στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και για τους δύο αντιπάλους οι οποίοι μοιάζουν σε πολλά πράγματα.

Τόσο η ελληνική ομάδα όσο και η αντίπαλός της μπαίνει στον αγώνα έχοντας ρεκόρ 9-13 και τα περιθώρια πλέον είναι ανύπαρκτα, αν δεν θέλουν να χάσουν οριστικά το τρένο της οκτάδας.

Αρχικά οι «πράσινοι» και στη συνέχεια η Χίμκι προχώρησαν σε αλλαγή προπονητή. Πρώτα το «τριφύλλι» στις 21/12/2018 αντικατέστησαν τον Τσάβι Πασκουάλ με τον Ρικ Πιτίνο και στη συνέχεια οι Ρώσοι ένα μήνα αργότερα προχώρησαν στην απομάκρυνση του Γιώργου Μπαρτζώκα κι έφεραν στη θέση του έναν παλιό γνώριμο, τον Ρίμας Κουρτινάιτις.

Την περσινή χρονιά τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η Χίμκι είχαν καταφέρει να μπουν στα playoffs. Αυτό όμως φέτος μοιάζει πολύ δύσκολο με την πορεία που έχουν πραγματοποιήσει έως τώρα.

Μέσα σ' όλα έχουν ταλαιπωρηθεί τα σύνολα από τραυματισμούς και απουσίες βασικών παικτών, με τους Ρώσους να αποτελούν δεδομένα την πιο άτυχη ομάδα έχοντας χάσει τον Αλεξέι Σβεντ εδώ και καιρό, ενώ δεν παίζει και ο δεύτερος καλύτερος παίκτης μέχρι το φινάλε της σεζόν. Ο λόγος για τον Άντονι Γκιλ ο οποίος πέρασε την πόρτα του χειρουργείου.

Στην πραγματικότητα το γόητρο και το πρεστίζ αποτελούν τις βασικές αιτίες που ψάχνουν τη νίκη οι δύο ομάδες...

Το παρελθόν

Ο Παναθηναίκός έχει τεθεί αντιμέτωπος επτά φορές με τη Χίμκι στην Ευρωλίγκα. Αν και ξεκίνησε με δύο νίκες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια, στη συνέχεια έχει χάσει τα τέσσερα από τα πέντε επόμενα.

Στην έδρα του όμως έχει πληγωθεί μόνο μία φορά από το συγκεκριμένο αντίπαλο. Ήταν 9/11/2012 όταν η Χίμκι με προπονητή τον Κουρτινάιτις και τότε είχε αλώσει το ΟΑΚΑ με 79-67, σ' ένα πολύ περίεργο παιχνίδι στο οποίο το γήπεδο ήταν μισοάδειο λόγω απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Σίγουρα πάντως δεν πρόκειται για ένα κλασικό ζευγάρι...

Τα «κλειδιά»

Η Χίμκι είναι η ομάδα που σουτάρει τα περισσότερα τρίποντα στην Ευρωλίγκα. Παράλληλα πάει πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός είναι από τις χειρότερες ομάδες στα τρίποντα, ενώ δεν φημίζεται και για τη δύναμή του στον τομέα των «σκουπιδιών». Αν οι «πράσινοι» δεν επιτρέψουν στους αντιπάλους τους να βρουν ρυθμό έξω από τη γραμμή των 6,75μ. και περιορίσουν τον μοναδικό ψηλό που έχει ποιότητα, τον Μίκι, τότε εύκολα ή δύσκολα θα πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα... Σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρχει ο κίνδυνος για τους Κυπελλούχους Ελλάδος να χάσουν από σήμερα (22/2) τις όποιες ελπίδες έχουν ακόμα για να μπουν στα playoffs.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ