19.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο “Δαντελένιος” Ματ Λοτζέσκι θα ταξιδέψει στην Πόλη

Το παρατσούκλι του είναι "Βελούδινο σφυρί" επειδή κάνει αθόρυβα τη δουλειά του και πολλές φορές δεν καταλαβαίνει κανείς ότι έχει βάλει τόσους πόντους.

Ομως και ο ίδιος μοιάζει να είναι βελούδινος, δαντελένιος θα λέγαμε αφού είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς. Φυσικά έχει έρθει σε μια ομάδα που οι τραυματισμοί είναι μέρος της καθημερινότητας, αλλά ο Μάτ Λοτζέσκι διεκδικεί άνετα ένα μετάλλιο στο βάθρο των πιο άτυχων.

Αν και μέσα στην ατυχία του στον τελευταίο του τραυματισμό με τη Ρεάλ (μια φάση που "πάγωσε" συμπαίκτες και αντιπάλους) στάθηκε τυχερός.  

"Κώστα πες μου, με κλώτσησε κάποιος από πίσω" ρώτησε τον Κώστα Παπανικολάου μόλις βρέθηκε στο έδαφος και ο συμπαίκτης του "πάγωσε" καθώς όταν έχεις αυτή την αίσθηση 9/10 φορές είναι ρήξη αχίλλειου τένοντα.

Ευτυχώς για τον Μάτ τη γλύτωσε με ρήξη υποκνημιδικού τένοντα, κάτι που επρόκειτο να τον κρατήσει εκτός δράσης για 4-5 εβδομάδες, αλλά πλέον πάει για παραπάνω.

 Οι πιθανότητές του για το φάιναλ φορ είναι λίγες, αλλά το σίγουρο είναι πως θα ταξιδέψει στην Τουρκία για να είναι κοντά στην ομάδα και τους συμπαίκτες του.  Δεν αποκλείεται να καταφέρει να μπει και στη δωδεκάδα έστω την ύστατη ώρα, ακόμα και αν δεν είναι 100% έτοιμος, αλλά αυτό θα φανεί όσο πλησιάζουμε προς τη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ.  

Ο Ματ (Μάθιου) Λοτζέσκι διανύει την τέταρτη χρονιά του αλλά δεν υπάρχει σεζόν που να μην έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμό.  Λίγο μετά τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό, τον Αύγουστο του 2013 υπέστη θλάση στον προσαγωγό και έχασε το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας με το Βέλγιο εκείνη τη χρονιά.

Τον Νοέμβριο (3 του μήνα) του 2014 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ υπέστη θλάση στον δεξιό οπίσθιο μηριαίο και τελικά έλειψε κοντά ένα δίμηνο καθώς αποδείχθηκε αρκετά βαριά θλάση, ενώ ένα χρόνο και κάτι αργότερα (3/12/2015) υπέστη τον ίδιο τραυματισμό στο δεξί πόδι στον αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο χάνοντας πάλι 1-1.5 μήνα.  "Οι τραυματισμοί δεν έχουν πλάκα και απλά τώρα θέλω να επανέλθω το γρηγορότερο" είχε γράψει τότε στον προσωπικό του λογαριασμό.

Λίγο πριν το ταξίδι στο Καζάν εφέτος για το ματς με την Ούνικ, υπέστη γαστρεντερίτιδα ενώ ήρθε ο τραυματισμός με τη Ρεάλ που πάγωσε τους πάντες,   Εκείνο το βραδυ στο νοσοκομείο πρώτα τον πήρε τηλέφωνο ο προπονητής του Γιάννης Σφαιρόπουλος και μετά η πολυαγαπημένη του γυναίκα Ελις, που λίγες μέρες αργότερα φανερά ανακουφισμένη είχε ανεβάσει μια φωτογραφία του συζύγου της με τον νάρθηκα και παρέα τον Δημήτρη Αγραβάνη να βλέπουν μπάσκετ στην τηλεόραση.  

Μέχρι και από τον έναν του γιο είχε κολλήσει κάποια στιγμή μια ίωση που τον είχε αφήσει κάποιες μέρες εκτός.  

Φαίνεται όμως πως είναι οικογενειακό φαινόμενο οι άτυχες στιγμές τραυματισμών, διότι θυμίζουμε πριν τον πρώτο τελικό για τα πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό πέρυσι, έτρεχε στο νοσοκομείο όταν ο μεγάλος του γιος ο Μάθιου τζούνιορ είχε περάσει μέσα από μια τζαμαρία και του έγιναν πάνω από 20 ράμματα !   

Οπως και να έχει ο Μάτ Λοτζέσκι θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη, απλά το καλό θα είναι να ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη και πάρει θέση στη 12άδα.

 

 

Photo Credit: Eurokinissi

 

 

https://youtu.be/W0NzmpseZz0



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ