24 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Και τώρα τρέχουν

Tην ώρα που ο Βασίλης Σπανούλης επιχειρούσε το μεγάλο τρίποντο (η μπάλα μόλις είχε φύγει από τα χέρια του) που έδωσε προσωρινά το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 64-63, ο τηλεοπτικός φακός έπιασε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να έχει φύγει “σφαίρα” για τη γραμματεία ζητώντας τάιμ άουτ πριν δει καν την κατάληξη της μπάλας !

Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο ντεζαβαντάζ χθες για τον Ολυμπιακό στο Τελ Αβίβ.
Ο αντίπαλος προπονητής, που χάλασε και την τελευταία φάση (παίρνοντας καπάκι τάιμ άουτ μετά από τάιμ άουτ) του αντιπάλου όταν είδε ότι το πλάνο ήταν να κάνει το τελευταίο σούτ ο Σπανούλης. Ηταν λογικό καθώς πέρασε τέσσερα χρόνια σε αυτή την ομάδα και ιδιαίτερα τους Ελληνες παίκτες αλλά και τον ξένο που εμπιστεύθηκε όσο κανείς, τον Μιλουτίνοφ, τους γνώριζε σαν την παλάμη του χεριού του.


Εστω και έτσι ο Ολυμπιακός σε μια κακή μέρα, που απλά λειτούργησε αρκετά η άμυνα του, έφτασε να διεκδικήσει ένα μεγάλο διπλό στο σούτ, αλλά ηττήθηκε τελικά μετά από 10 χρόνια σε αυτό το γήπεδο.
Το βασικό είναι να μην κρύψει (λόγω του σασπένς στο παιχνίδι) κάτω από το χαλάκι τα άσχημα σημάδια που δείχνει εδώ και αρκετό καιρό η ομάδα και δημιουργεί προβληματισμό για τη δύσκολη συνέχεια, αρχής γενομένης από τον νοκ άουτ ημιτελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη.
Εκεί που με ανάλογη εμφάνιση με τη χθεσινή, απλά θα αποχαιρετήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν με συνοπτικές διαδικασίες.

Η ομάδα χάνει λάδια εδώ και ενάμιση μήνα και ο τραυματισμός του Παπανικολάου (σε πρώτη φάση) και του Μιλουτίνοφ σε δεύτερη φάση, στέρησαν πολύτιμη ενέργεια από την ομάδα.
Διότι οι συγκεκριμένοι (που ή δεν παίζουν ή δεν είναι στην κατάσταση που επιθυμούν) ήταν οι πιο φορμαρισμένοι παίκτες των Πειραιωτών μέχρι και πριν ένα μήνα.
Ο Μάντζαρης δεν παίρνει λεπτά συμμετοχής και είναι μπλοκαρισμένος, ο Τίμα συνεχίζει να βρίσκεται – μονίμως - σε άλλο τόπο και χρόνο, ο ΛεΝτέι δεν είναι πεντάρι και δεν είναι αθλητικός ψηλός, ο Πρίντεζης είναι σε πολύ κακό φεγγάρι, ενώ και ο Τουπάν δεν δείχνει μια σταθερότητα παρά τη διάθεση που έχει και την ενέργεια που βγάζει.

Καλό είναι ο Ντέηβιντ Μπλάτ την ατάκα που είπε στους δημοσιογράφους (“Δεν με ενδιαφέρει το πλεονέκτημα αυτή τη στιγμή αλλά το να τελειώνουμε το θέμα της πρόκρισης στα πλέι οφ) να τη μεταφέρει και στους παίκτες του.
Προκειμένου να εμπεδώσουν 101% ότι θα πρέπει πρώτα να προκριθούν και μετά να δουν σε τι θέση θα τερματίσουν γιατί όσο κοντά είναι η 4η-5η θέση, άλλο τόσο είναι και η 9η με τη 10η !


Οι ψηλοί της Μακάμπι αλώνιζαν κάτω από τις ρακέτες (ιδιαίτερα ο Μπλάκ στο τέλος) την ώρα που Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης και ΛεΝτέι απλά δεν…υπήρχαν αγωνιστικά κυρίως μάλιστα στην κρίσιμη τελευταία περίοδο.
Επίσης το 5/26 τρίποντα (που ήταν 1/17 στο τέλος της γ’ περιόδου !) που ακολούθησε το 4/33 πριν λίγες μέρες στο Χολαργό είναι και θέμα ψυχολογίας, η οποία αυτή τη στιγμή λείπει στον Ολυμπιακό.
Εδώ θα πρέπει να δείξει εάν διαθέτει το σκληρό μέταλλο άλλων εποχών.

Στα θετικά η καλή εμφάνιση του Ουίλιαμς-Γκός αλλά και του Μάντζαρη (όσο έπαιξε) που ενεργοποιήθηκαν την κατάλληλη στιγμή τώρα που ο ανταγωνισμός στη συγκεκριμένη θέση αυξάνεται κατακόρυφα με την (σημερινή) έλευση του Γουέμπερ ο οποίος (ο νέος παίκτης) έπρεπε να έχει έρθει πριν μπουν οι Πειραιώτες σε αυτό το δύσκολο κομμάτι του προγράμματος.

Υ.Γ. Είναι απίστευτο πως σε αυτό το στοιχειωμένο - για τον Ολυμπιακό - γήπεδο κάθε φορά που κρίνεται ένα παιχνίδι έτσι ξυπνούν μνήμες, από το άστοχο τρίποντο πρόκρισης του Παπαμακάριου, μέχρι πιο παλιά με το απίθανο τρίποντο νίκης-τίτλου του Κορνήλιους Τόμπσον.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ