22.3 C
Athens
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

Ο Ντόντσιτς και η ανταλλαγή την ώρα του αγώνα! (vids)

Σε μια βραδιά στο Ντάλας όπου ο Λούκα Ντόντσιτς πέτυχε το τρίτο φετινό του τριπλ νταμπλ (19 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 11 ασίστ) οδηγώντας τους Μάβερικς σε νίκη με 99-93 επί των Χόρνετς και δείχνοντας ότι αδικείται από το ότι δεν θα παίξει στο All Star Game, την παράσταση έκλεψε ο Χάρισον Μπαρνς. Ο λόγος; Δόθηκε με ανταλλαγή στους Κινγκς στη διάρκεια του αγώνα! Έπαιξε κανονικά στις πρώτες τρεις περιόδους σκοράροντας 10 πόντους, όμως στην τελευταία δεν μπήκε ποτέ. Προφανώς διότι τότε οριστικοποίηθηκε η ανταλλαγή, που ακόμα δεν έχει γίνει επισήμως γνωστή, φαίνεται όμως ότι θα φέρει στο Ντάλας τους Ζακ Ράντολφ και Τζάστιν Τζάκσον.

"Πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο. Να μαθαίνεις ότι δόθηκες με ανταλλαγή στη διάρκεια της προπόνησης, στο αεροπλάνο, στο λεωφορείο, εντάξει, το καταλαβαίνω. Έχει ξαναγίνει. Αλλά στη διάρκεια του αγώνα; Πρώτη φορά το βλέπω", μονολογούσε απορημένος ο Νικολά Μπατούμ των Χόρνετς.

Σε κάθε περίπτωση οι Μάβερικς καθοδηγούμενοι από τον Ντόντσιτς και με τον Ντόριαν Φίνι-Σμιθ να έχει 15 πόντους και 10 ριμπάουντ πέτυχαν μία ακόμα νίκη, ενώ συνεχίζουν το λίφτινγκ που πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου. Από τους Χόρνετς ο Κέμπα Ουόκερ είχε 30 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Στο Όκλαντ οι Ουόριορς ήταν καταιγιστικοί και σάρωσαν με 141-102 τους Σπερς, οι οποίοι πάντως έπαιξαν χωρίς τους ΛαΜάρκους Όλντριτζ και ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, γιατί ο Γκρεγκ Πόποβιτς ήθελε να τους ξεκουράσει. Ο Κέβιν Ντουράντ είχε 23 πόντους, 8 ριμπάουντ, 9 ασίστ, ο Κλέι Τόμπσον 26 πόντου, ο Στεφ Κάρι 19 πόντους, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ και οι Ουόριορς σκόραραν 49 πόντους στην τρίτη περίοδο με 5/7 τρίποντα. Ο Πάτι Μιλς σκόραρε 16 πόντους για τους Σπερς.

Στο Σακραμέντο ο Τζέιμς Χάρντεν έκανε και πάλι τα... δικά του, οπότε οι Κινγκς δεν είχαν καμία τύχη. Σκόραρε 36 πόντους με 8 τρίποντα και οδήγησε τους Ρόκετς σε άνετη νίκη με 127-101, την τρίτη συνεχόμενη γι' αυτούς. Ο Τζέραλντ Γκριν πρόσθεσε 25 πόντους και ο Έρικ Γκόρντον άλλους 20 για τους, Ρόκετς, οι οποίοι φαίνεται πως εκτός από τη νίκη, θα πάρουν κι έναν παίκτη από τους Κινγκς. Τον Άιμαν Σούμπερτ, που λέγεται ότι θα πάει στο Χιούστον ως μέρος τριπλής ανταλλαγής, που θα στείλει επίσης τους Μπράντον Νάιτ και Μαρκίς Κρις από τους Ρόκετς στο Κλίβελαντ και τον Άλεκ Μπερκς από τους Καβαλίερς στους Κινγκς. Ο Μπάντι Χιλντ με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν ο καλύτερος των Κινγκς.

Στο Μπρούκλιν οι Νετς πήραν μία ακόμα σπουδαία νίκη επί των Νάγκετς με 135-130 και έφτασαν τις 29 νίκες, όσες είχαν πετύχει όλη τη σεζόν πέρυσι! Ο Ντ' Άντζελο Ράσελ με 27 πόντους και 11 ασίστ ήταν και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Μπρούκλιν, ενώ ο ΝτεΜάρ Κάρολ είχε 18 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Ο Νίκολα Γιόκιτς σημείωσε το 10 τριπλ νταμπλ για φέτος με 25 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ, όμως δεν ήταν αρκετό για τους Νάγκετς, που έχασαν δεύτερο παιχνίδι στη σειρά.

Στο Σικάγο ο Άντονι Ντέιβις καθόταν στον πάγκο με πολιτικά, καθώς οι Πέλικανς αποφάσισαν να μην τον χρησιμοποιήσουν, παρόλο που είχε αποθεραπευθεί από τον τραυματισμό του, καθώς λήγει η προθεσμία των ανταλλαγών και μπορεί την ύστατη ώρα να γίνει το... μπαμ. Δεν τον χρειάστηκαν κιόλας για να νικήσουν με 125-120 τους τραγικούς Μπουλς. Ο Τζούλιους Ραντλ έκανε καλή δουλειά σκοράροντας 31 πόντους για την ομάδα της Νέας Ορλεάνης, που πήρε επίσης 18 πόντους απο καθέναν εκ των Τζεϊρού Χολιντέι και Τσεΐκ Ντιαλό. Ο Λόρι Μαρκάνεν με 30 πόντους, 5/10 τρίποντα και 10 ριμπάουντ ήταν μακράν ο κορυφαίος των Μπουλς, που έχουν πλέον 16 ήττες στους 18 τελευταίους αγώνες τους.

Στο Σολτ Λέικ Σίτι οι Τζαζ δεν είχαν πρόβλημα απέναντι στους Σανς, τους οποίους νίκησαν με 116-88. Ο Ντόνοβαν Μίτσελ με 21 πόντους και ο Ρούντι Γκομπέρ με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ ξεχώρισαν από τους Τζαζ, ενώ ο Τζο Ινγκλς έκανε ρεκόρ καριέρας με 11 ασίστ. Οι Τζαζ έχουν πλέον πέντε νίκες στα επτά τελευταία παιχνίδια τους, αντίθετα οι Σανς μετρούν 12 συνεχόμενες ήττες. Ο Τζος Τζάκσον με 27 πόντους και ο ΝτεΑντρέ Έιτον με 20 πόντους και 9 ριμπάουντ έκαναν ό,τι μπορούσαν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ