28.9 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Παπανικολάου: “Έχει βάλει την πινελιά του ο Σφαιρόπουλος”

Αναχώρηση για το Τελ Αβίβ, αγώνας με την Μακάμπι και για πολλούς παίκτες συναπάντημα με έναν προπονητή που γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, που θα βρίσκεται πλέον στον αντίπαλο πάγκο.

"Νομίζω το επίπεδο πάρα πολύ ψηλό για να υπάρχουν μυστικά πλέον", τόνισε ο Κώστας Παπανικολάου μιλώντας από το "Ελευθέριος Βενιζέλος", λίγο πριν την αναχώρηση του Ολυμπιακού για το Ισραήλ και την αυριανή αναμέτρηση για την 22η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. "Για παράδειγμα με τον κόουτς Ομπράντοβιτς ή τον κόουτς Λάσο, ξέρουμε πως παίζουμε και πως παίζουν αυτοί. Είμαστε στην καθημερινότητά τους κι αυτοί στη δική μας. Οκαθένας αυτό που θέλει είναι να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για την ομάδα στην οποία βρίσκεται και αγωνίζεται".

Ο Παπανικολάου ταξιδεύει ουσιαστικά με μία προπόνηση μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο στον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε: "Έκανα μία προπόνηση, είναι λίγο νωρίς, θα δούμε... Είμαι καλά, νιώθω καλά, έκανα προόνηση χωρίς πόνο κι ευελπιστώ να είμαι σε θέση να βοηθήσω την ομάδα".

Η Μακάμπι είναι σε ανοδική πορεία όπως παραδέχθηκε και ο Έλληνας φόργουορντ για να προσθέσει: "Αν εξαιρέσεις το τελευταίο αποτέλεσμα στην Μπασκόνια είναι σε καλή τροχιά. Έχει αλλάξει την ταυτότητά της έχει βάλει τη δική του πινελιά ο κόουτς Σφαιρόπουλος. Κι επειδή τον ξέρω, μετά από μια κακή ήττα στην Ευρωλίγκα θα έχουν δουλέψει πολύ σκληρά όλη αυτή την εβδομάδα. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Πρέπει να φανούμε προετοιμασμένοι για να ανταποδώσουμε στο σκληρό παιχνίδι σε ένα δύσκολο γήπεδο με πολλές φωνές από τον κόσμο της Μακάμπι. Πρέπει να είμαστε 100%  συγκεντρωμένοι και έτοιμοι για να ανταποδώσουμε σε οποιοδήποτε physical game".

Η Ευρωλίγκα μπαίνει στην τελική της ευθεία στην κανονική περίοδο και ο Παπανικολάου το αναγνωρίζει: "Σίγουρα είναι το τελευταίο σπριντ, αλλά το επίπεδο έχει ανέβει πάρα πολύ. Κάποτε έφτανες στην τελική ευθεία και ήξερες τη θέση στην οποία θα τερμάτιζαν οι ομάδες. Τώρα όλες οι ομάδες βρίσκονται μαζί... Απέχουν δύο ήττες από την 4η ως την 8η θέση. Είσαι δύο νίκες από το να περάσεις στα play offs ή την τετράδα ή να μείνεις εκτός. Αυτό λέει πολλά για το επίπεδο της Ευρωλίγκας. Το τελευταίο σπριντ είναι το πιο σημαντικό. Θα πρέπει να είμαστε μαχητικοί, να τελειώσουμε τη σεζόν με ψηλά το κεφάλι και να δούμε τι θέση θα πάρουμε".

Ο Παπανικολάου ρωτήθηκε και για το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, τον Μπριάντε Ουέμπερ: "Θα ακολουθήσω την οδό του κόουτς και θα σας πω πως το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι με την Μακάμπι που είναι πολύ κρίσιμο και αυτό ουσιαστικά μας ενδιαφέρει. Από εκεί και πέρα, καλώς να έρθει, είναι ευπρόσδεκτος, να μας βοηθήσει και μακάρι να δέσει όλο αυτό καλά και να συνεχίσουμε καλά".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ