24.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑΕΚ και Προμηθέας… πάντα στους κορυφαίους (pic)

Σταθερά στα υψηλά πατώματα του BCL βρίσκονται ΑΕΚ και Προμηθέας, διατηρώντας την παρουσία στην πρώτη δεκάδα, με την Ένωση να απειλεί διαρκώς την κορυφή και τον ΠΑΟΚ να χτυπά ξανά την «πόρτα» των μεγάλων.

Οι ελληνικές ομάδες πέτυχαν απόλυτα στις αποστολές τους στο φετινό Basketball Champions League και αυτό αποτυπώνεται στο γεγονός, ότι και οι τρεις ασχολούνται μόνο με το πώς θα καταταγούν καλύτερα στο τέλος της φάσης των ομίλων. ΑΕΚ, Προμηθέας και ΠΑΟΚ έχουν ήδη δώσει ραντεβού για τον επόμενο γύρο και οι επιτυχίες του αποτυπώνονται φυσικά στα Power Rankings.

Κι αν τον «Δικέφαλο του Βορρά» δεν τον βλέπουμε ακόμη στην πρώτη δεκάδα, ας αναφέρουμε πως σημειώνει ανοδική πορεία και βρίσκεται στη 13η θέση. Μια επιτυχία έναντι της Τενερίφης θα τον «εκτόξευε», αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα θα το προτιμούσε περισσότερο, για να επιχειρήσει την καλύτερη δυνατή διασταύρωση στην κλήρωση της Παρασκευής (8/2). Η ΑΕΚ, από τη δική της πλευράς, συνεχίζει να απειλεί την κορυφή της Χάποελ Ιερουσαλήμ, καθώς οι Ισραηλινοί «κυνηγούν» κορυφές εντός κι εκτός συνόρων, αλλά η Ένωση όσο κερδίζει θα πιστεύει στο να δείξει και με αυτό τον τρόπο, ότι είναι η «Βασίλισσα».

Αξιοσημείωτη, βέβαια, είναι και η σταθερή παρουσία του πρωτοεμφανιζόμενου στη διοργάνωση συγκροτήματος του Μάκη Γιατρά. Παρά την εντός έδρας «συντριβή» με την Νεπτούνας, ο Προμηθέας... στρογγυλοκάθεται σταθερά στην πρώτη δεκάδα, ελπίζοντας στην πρωτιά με «διπλό» στην Μπολόνια με 11 πόντους διαφορά και ήττα της Μπεσίκτας. Είναι, ίσως, και η πιο όμορφη ιστορία του BCL.

Όλα καλά, όλα ανθηρά λοιπόν...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ