19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Βόλτα στο Λαύριο

Ο Παναθηναϊκός νίκησε πολύ εύκολα στο Λαύριο την τοπική ομάδα με 80-55, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Basket League.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν το 15Χ15 και συνεχίζουν να είναι οι μοναδικοί αήττητοι στο πρωτάθλημα, ενώ εκκρεμεί και η αναμέτρηση με τον Κολοσσό στη Ρόδο που θα διεξαχθεί στα τέλη του Φλεβάρη. Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι έχουν ρεκόρ 4-12 και βρίσκονται στην ενδέκατη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, το σύνολο του Ρικ Πιτίνο δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα μετά την πρώτη περίοδο, παρά το γεγονός ότι δεν είχε στη σύνθεσή του τον Άντριαν Πέιν αλλά και τον Κιθ Λάνγκφορντ ο οποίος λείπει εδώ και καιρό από τις υποχρεώσεις της ομάδας.

Μετά το 19-23 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, οι «πράσινοι» πάτησαν γκάζι και κυριάρχησαν απόλυτα. Στο ημίχρονο ήταν μπροστά με 41-31 κι όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο αυξανόταν η διαφορά.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν τυπική διαδικασία με τον Παναθηναϊκό να σφίγγει την άμυνά του και να ξεφεύγει ακόμα περισσότερο (43-65). Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα οι δύο αντίπαλοι δοκίμασαν διάφορα πρόσωπα και σχήματα δίχως να αλλάξει κάτι. Η κόρνα της λήξης βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους με 80-55.

Ο «διπλός»: Ο Ντεσόν Τόμας ήταν ο κορυφάιος του Παναθηναϊκού με 16 πόντους και καλά ποσοστά, ενώ πέτυχε και double double μαζεύοντας έντεκα ριμπάουντ. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ντορόν Λάμπ ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 18 πόντους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Και οι δύο ομάδες ήταν πολύ άστοχες έξω από τη γραμμή των 6,75μ. Οι γηπεδούχοι είχαν μόλις 4/25, ενώ οι φιλοξενούμενοι 7/26. Δεδομένη η κυριαρχή του Παναθηναϊκού στον τομέα των ριμπάουντ όπου μάζεψε 51 έναντι 39 των αντιπάλων του.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ