19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Τρελή» νίκη για Μπάγερν και «άλμα» για πλέι οφ

Η Μπάγερν Μονάχου νίκησε στη δεύτερη παράταση 90-86 τη Φενέρμπαχτσε κι έκανε ένα τεράστιο άλμα για την είσοδό της στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Πλέον οι Βαυαροί εδραιώνονται στην έβδομη θέση με ρεκόρ 11-10, ενώ οι πρωτοπόροι υπέστησαν μόλις την τρίτη τους ήττα μετά από 21 αγωνιστικές και πλέον αν νικήσει η Ρεάλ Μαδρίτης θα τους πλησιάσει στη μία νίκη...

Ήταν πιθανότατα ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της σεζόν αν όχι το καλύτερο που έχει γίνει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στην Ευρωλίγκα... Και στα πενήντα λεπτά του το παιχνίδι ήταν μεγάλο ντέρμπι...

Μετά από «σκυλομαχία» σαράντα λεπτών, ο φωτεινός πίνακας του «Audi Dome» έγραφε 66-66 με τον Κώστα Σλούκα να σκοράρει το καλάθι της ισοφάρισης, μετά από ένα πολύ «κλειστό» παιχνίδι, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να έχει γίνει έξαλλος για το γεγονός ότι η ομάδα του είχε εκτελέσει όλες κι όλες δύο βολές στην κανονική διάρκεια...

Στην παράταση όμως τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Οι δύο αντίπαλοι έμοιαζαν να παίζουν πιο απελευθερωμένα στην επίθεσή τους, αν και κάτι τέτοιο δεν συνηθίζεται... Τελικά ενώ το σκορ ήταν 80-79, ο Λοβέρν βρήκε στόχο σε μία βολή και ισοφάρισε σε 80-80 με 2'' για το φινάλε της πρώτης παράτασης, με τον Λούτσιτς να αστοχεί στη συνέχεια και το παιχνίδι να οδηγείται σε δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο.

Εκεί πλέον η Μπάγερν ήταν πιο ισχυρή πνευματικά και πήρε τη σπουδαία νίκη με 90-86, κάνοντας τεράστιο άλμα για την πρόκριση.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ντέρικ Ουίλιαμς υπέγραψε μαζί με τον Στέφαν Γιόβιτς τη νίκη της Μπάγερν σημειώνοντας από 19 πόντους, αλλά ο άνθρωπος που επί της ουσίας έκρινε τον αγώνα ήταν ο εντυπωσιακός Ντανίλο Μπάρτελ. Ο Γερμανός ψηλός τελείωσε την αναμέτρηση με 14 πόντους (7/7 δίποντα) και επτά ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και δύο ασίστ, κλέβοντας την παράσταση και εκμεταλλευόμενος την απουσία του Γιαν Βέσελι. Για τους ηττημένους, ο Μπόμπι Ντίξον σκόραρε 23 πόντους, ενώ ο Σλούκας σημείωσε έντεκα κι έδωσε επτά ασίστ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Φενέρ ήταν καλύτερη στα ριμπάουντ, εκτέλεσε αρκετές λιγότερες βολές (8 έναντι 20 των αντιπάλων). Συνολικά ήταν ισορροπημένες οι περισσότερες στατιστικές κατηγορίες με τους Βαυαρούς να είναι πολύ εύστοχοι στα δίποντα (63%).

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ