20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Αναπνέει η Χίμκι, υποχωρεί η Ζάλγκιρις

Η Χίμκι νίκησε την Ζάλγκιρις με 74-64 κάνοντας εντυπωσιακό φινάλε στο παιχνίδι, κυριαρχώντας απόλυτα στην τελευταία περίοδο και έπιασαν τους, μετριότατους για ένα ακόμα παιχνίδι, Λιθουανούς στις οκτώ νίκες υπερτερώντας μάλιστα και στην ισοβαθμία αφού έχουν νικήσει και τα δύο μεταξύ τυος παιχνίδια. Θεωρητικά οι Ρώσοι έμειναν με ελπίδες πρόκρισης, πρακτικά μάλλον... παρασύρουν και την Ζάλγκιρις στον αποκλεισμό.

Οι δύο ομάδες ήταν επιφυλακτικές στο πρώτο ημίχρονο, συμβάδιζαν συνέχεια στο σκορ, έψαχναν η μία τα τρωτά της άλλης και το 36-37 της ανάπαυλας άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς. Η Ζάλγκιρις έκανε το ξέσπασμά της στην τρίτη περίοδο, τα τρίποντα του Γκριγκόνις άνοιξαν την άμυνα της Χίμκι, έδωσαν προσβάσεις και το 47-56 στο 30' έδειχνε προβάδισμα των Λιθουανών, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν διαφορετική άποψη.

Μίκι και Τόμας ήταν ασταμάτητοι στην τελευταία περίοδο, η Ζάλγκιρις έδειχνε να έχει ξεμέινει από δυνάμεις και με επί μέρους σκορ 27-8 η Χίμκι πανηγύρισε τη νίκη που την κρατάει ζωντανή.

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ: Ο Τζόρνταν Μίκι άργησε να πάρει μπρος, αλλά όταν στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε ρυθμό ήταν ασταμάτητος και στην τελευταία περίοδο έβαλε στα καλάθια τους αντιπάλους και ηγήθηκε της μεγάλης αντεπίθεσης και εν τέλει της επικράτησης της Χίμκι.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι δύο ομάδες ισορρόπησαν στους περισσότερους τομείς της στατιστικής, όμως η μεγάλη διαφορά ήταν τα τραγικά ποσοστά των Λιθουανών στα δίποντα, με 14/38 και μόλις 36,8% και αυτό τους στοίχισε.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ