20.9 C
Athens
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

Quo vadis, Anthony Davis?

Η δήλωση του Ριτς Πολ, ατζέντη του Άντονι Ντέιβις, στο ESPN έπεσε ως βόμβα στο ΝΒΑ: "Ο Άντονι δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε πρόταση για επέκταση του συμβολαίου του με τους Πέλικανς. Θέλει να παραχωρηθεί με ανταλλαγή σε μια ομάδα που θα του δώσει τη δυνατότητα να νικά συνεχώς και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα"! 

Ο Ντέιβις έχει συμβόλαιο με τους Πέλικανς ως το καλοκαίρι του 2020. Η ομάδα της Νέας Ορλεάνης μπορεί να του προτείνει πενταετή ανανέωση με το μάξιμουμ, που φτάνει τα 240 εκ. δολάρια. Περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα. Όμως ο 25χρονος σούπερ σταρ δεν τα θέλει. Προτιμά να πάει κάπου αλλού, όπου θα μπορεί να κερδίσει τίτλους. Και παρόλο που ο Ριτς Πολ δεν έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό των Πέλικανς, να γίνει δηλαδή η ανταλλαγή μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, οπότε λήγει η προσθεσμία για την πραγματοποίηση των χειμερινών ανταλλαγών στο ΝΒΑ, εντούτοις κάποια στιγμή θα γίνει. Τώρα ή το καλοκαίρι.

Επομένως, το επόμενο ερώτημα που ανακύπτει είναι πού θα πάει ο Άντονι Ντέιβις.

Όλοι στο ΝΒΑ συμφωνούν πως οι Μπόστον Σέλτικς μπορούν να φτιάξουν το πιο ελκυστικό πακέτο ώστε να πείσουν τους Πέλικανς να δώσουν σε αυτούς τον παίκτη. Έχουν τους Τζέισον Τέιτουμ, Μάρκους Σμαρτ, Τζέιλεν Μπράουν, ακόμα και τον Μπρένταν Χέιγουορντ, όλοι τους σπουδαίοι παίκτες, αλλά και νεαροί, ως εκ τούτου πολύ δελεαστικοί ως προοπτικές. Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορούν να τον πάρουν τώρα, διότι οι κανονισμοί της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας τούς απαγορεύουν να έχουν στο ρόστερ τους μαζί τα συμβόλαια του Κάιρι Ίρβινγκ και του Άντονι Ντέιβις. Μετά την 1η Ιουλίου, οπότε ο Ίρβιγνκ μένει ελεύθερος, θα μπορούν να πάρουν.

Αλλά κινδυνεύουν να τον χάσουν αν κάποιος αποφασίσει να κάνει κίνηση τώρα. Ποιος μπορεί να είναι αυτός; Οι Λέικερς δεν κρύβουν πως θα ήθελαν να βάλουν τον Ντέιβις δίπλα στον ΛεΜπρόν, να φτιάξουν ένα σούπερ δίδυμο για το παρόν και να χτίσουν μετά γύρω από τον Ντέιβις την ομάδα στη μετά-ΛεΜπρόν εποχή. Το πλεονέκτημα είναι πως ο "Βασιλιάς" και ο Ντέιβις έχουν τον ίδιο ατζέντη, τον Ριτς Πολ, ο οποίος θα μπορούσε να προωθήσει την υπόθεση. Αλλά οι Λόνζο Μπολ, Κάιλ Κούζμα, Μπράντον Ίνγκραμ, Ίβιτσα Ζούμπατς δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορούσαν να συνθέσουν ένα αρκούντως δελεαστικό πακέτο για τους Πέλικανς.

Μια άλλη ομάδα που θα μπορούσε να κάνει το colpo grosso είναι οι Φιλαδέλφεια Σίξερς, οι οποίοι αν βάλουν τον Ντέιβις δίπλα στον Εμπίιντ και τον Μπάτλερ, γίνονται αυτομάτως... υπερομάδα. Και θα μπορούσαν να δελεάσουν τους Πέλικανς αν έδιναν τον Μπεν Σίμονς. Μια τέτοια ανταλλαγή θα μπορούσε να λειτουργήσει. Όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η ομάδα της Φιλαδέλφεια θέλει να δώσει τον Σίμονς.

Τέλος, υπάρχουν οι Νικς. Ο Ντέιβις φέρεται να έχει πει σε ανύποπτο χρόνο πως θα ήθελε να παίξει στη Νέα Υόρκη, ωστόσο αυτό το σενάριο θα μπορούσε να αποκτήσει πιθανότητες αν οι Νικς, οι οποίοι δεν θα παίξουν ούτε στα φετινά πλέι οφ, πάρουν το νούμερο 1 του ντραφτ. Αν αποκτήσουν δηλαδή τη δυνατότητα να επιλέξουν τον Ζίον Ουίλιαμσον του Ντιουκ, που θεωρείται σχεδόν σίγουρο νούμερο 1, όποιος κι αν διαλέξει πρώτος το καλοκαίρι. Οι Πέλικανς δεν θα έλεγαν όχι στον Ουίλιαμσον, επομένως μια ανταλλαγή του Ντέιβις με το νούμερο 1 του ντραφτ, θα είχε πολλές πιθανότητες. Αλλά κι αυτή η περίπτωση πρέπει να περιμένει ως το καλοκαίρι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ