21.1 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπαθεοδώρου: “Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι άξιοι σεβασμού”

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δήλωσε πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία των παικτών του όχι μόνο στον αγώνα με την ΑΕΚ, αλλά και συνολικά, δεδομένων των προβλημάτων. Και δεν το έκρυψε μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου:

"Οπως είχαμε πει ήταν παιχνίδι μεγάλων απαιτήσεων. Ελέξαμε για σχεδόν 40 λεπτά και στις δύο πλευρές. Το ξεκίνημα στην άμυνα ήταν το πιο σημαντικό και έδειξε το πως έπρεπε να επιβληθούμε. Η άμυνα του Κόνιαρη στον Θίοντορ έβγαλε την ΑΕΚ εκτός ρυθμούς και με την επιθυμία όλων, είχαμε καλές συνεργασίες, σκοράραμε αρκετούς πόντους και είχαμε αυτήν την εικόνα.

Είναι σπουδαία νίκη ειδικά απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως η ΑΕΚ που είναι ένα από τα δύο φαβορί για την κατάκτηση του BCL. Έχει ποιοτικό ρόστερ και προπονητή. Δείχνει τη δυναμική της στο BCL και έτσι αποκτά μεγαλύτερη αξία η νίκη.

Οι παίκτες μας είναι πλέον άξιοι σεβασμού για τον τρόπο που προπονούνται και παίζουν σε μία απαιτητική χρονιά. Έχουμε μπροστά μας κρίσιμο παιχνίδι και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας να δείχνουμε καλό πρόσωπο με νίκες. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Του δώσαμε το δικαίωμα να ευχαριστεί μπάσκετ. Το τμήμα κάνει υπερήφανο τον κόσμο με τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις μας”.

Για τη διαφορά παρά τη διαφορά στις βολές: “Εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτά που μπορούμε να ελέγξουμε. Είχαμε βάλει κάποιους στόχους στην άμυνα μας και στο δεύτερο ημίχρονο δεν τους πετύχαμε κάτι που μας προβληματίζει. Ο Ξανθόπουλος για παράδειγμα έδωσε 10 ασίστ. Είναι καλός παίκτης αλλά εμείς δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Δεν σκεπτόμουν τη διαφορά στις βολές παρότι είναι μεγάλη. Ήταν όμως ένα δύσκολο ματς και για τους διαιτητές, σκληρό με πολλές επαφές. Νικήσαμε δίκαια. Εμείς πρέπει να δούμε και τα λάθη που έδωσαν στην ΑΕΚ σχετικά εύκολους πόντους, γιατί θα μπορούσαμε να κρατήσουμε τη διαφορά εκεί όπου έφτασε"

Για τη νίκη: “Ο Γκος είναι ηγέτης της ομάδας αλλά έχουμε ποιότητα και προσωπικότητα. Παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν και στο σκοράρισμα. Εμείς είχαμε παίκτες με μεγάλη επιθυμία. Κάναμε επτά τάπες απέναντι σε ομάδα με μεγάλη αθλητικότητα. Ο Τέπιτς πήρε πολλά ριμπάουντ. Υπάρχουν παιδιά που βγαίνουν μπροστά. Ο Κόνιαρης έπαιξε 13 λεπτά γιατί ξόδεψε ενέργεια και φάουλ. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να εμπνεύσουμε την ομάδα”.

Για το ταβάνι του ΠΑΟΚ: “Η εικόνα του σημερινού αγώνα δείχνει μεγάλη διαφορά, ήμασταν πολύ καλύτεροι. Η συνολική παρουσία της ΑΕΚ δείχνει ότι έχει μεγάλες δυνατότητες. Εμείς ξέρουμε τις δυνατότητες μας. Δεν έχουμε την ποιότητα της και προσπαθούμε μέσα από τη δουλειά, το κίνητρο να περάσουμε στην επόμενη φάση”.

Για την κατάσταση: “Δεν φοβάμαι. Δουλεύουμε, είμαστε εδώ, ανταγωνιστικοί. Κοιτάμε κάθε μέρα ξεχωριστά και είμαστε ειλικρινείς στις σχέσεις μεταξύ μας. Δεν υπάρχει κάτι να φοβηθούμε ως σύλλογος και οι παίκτες ή οι προπονητές. Η ομάδα έχει κινητοποιηθεί και θεωρώ ότι θα βρεθεί λύση. Στον επαγγελματικό αθλητισμό υπάρχουν αλλαγές. Προπονητές και παίκτες φεύγουν ή ερχονται. Είμαστε σε μία ιδιαίτερη κατάσταση. Ξέρουμε τι συμβαίνει, θεωρώ ότι όλοι μας βρίσκουμε μεγάλο κίνητρο μέσα από αυτό που παρουσιάζουμε. Ό,τι και να συμβεί έχει τη δυναμική να καλύψει τα περισσότερα κενά. Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα συμβεί, μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου. Υπάρχει καλή επικοινωνία και θα μπορέσουμε να καλύψουμε όποιο κενό με ομαδική λειτουργία. Μας έφυγε ένας καλός ψηλός και πήραμε έναν άλλο”.

Για τον Τζόουνς που έπαιξε λίγο: “Το προηγούμενο δεν έπαιξε ο Τέπιτς. Είχε “double-double” σε δύο σερί ματς”.

Για Χάτσερ: “Η επιλογή του δεν έγινε τυχαία. Όπως και του Τέπιτς. Θυμάμαι υπήρχαν αμφιβολίες και για τους δύο. Είναι παιδιά που στηρίζουν αυτήν την κατάσταση. Έχουν ήθος και δεν μου κάνει καμία εντύπωση η απόδοση του Χάτσερ ή η βοήθεια του Τέπιτς. Ο χαρακτήρας των παικτών είναι το πιο σημαντικό στοιχείο γι΄αυτήν την εικόνα”.

Για τη διαχείριση της πίεσης της ΑΕΚ σε όλο το γήπεδο: “Θέλαμε να βάλουμε καλάθι. Στην επιθετικότητα μιας ομάδας αν είσαι παθητικός, θα χάσεις. Αργήσαμε να αντιδράσουμε αν και το περιμέναμε γιατί έγινε και στο Κύπελλο. Η απαίτηση όμως του αγώνα ήταν μεγάλη”.

Για την πιθανή κούραση: “Υπάρχει σίγουρα στο μυαλό μας. Έχουμε όμως ακόμη τέσσερις μήνες στη σεζόν. Έχουμε την εμπειρία και το υλικό να διαχειριστούμε αυτήν την κατάσταση. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί. Υπάρχει μια μεγάλη διακοπή που θα μας δωσει τη δυνατότητα να φρεσκάρουμε κάποια παιδιά. Έχουμε όμως μεγάλο ρόστερ και υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν... κάψει λάδια και έχουν πράγματα να δώσουν. Στο μέλλον δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά”.

Για το ματς με τη Φριμπουργκ: “Όπως είναι η κατάσταση πρέπει να νικήσουμε και εξαρτώμαστε και από τα άλλα αποτελέσματα αφού νίκη μπορεί να σημαίνει και πρόκριση. Στόχος μας είναι να κάνουμε όμως δύο νίκες για να μην σκεπτόμαστε τα άλλα ματς. Η ομάδα όμως έχει ξοδέψει μεγάλη ενέργεια και περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι την Τετάρτη”.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ