22.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Στην Ποντγκόριτσα κερδίζει η Μπουντούτσνοστ

Στην τρίτη διαδοχική της νίκη στην Μοράτσα Αρένα έφτασε η Μπουντούτσνοστ η οποία μετά τις Νταρουσάφακα και Ρεάλ Μαδρίτης υποχρέωσε και την Γκραν Κανάρια να φύγει ηττημένη με 75-70, πιάνοντας την στις 6 νίκες, και περιορίζοντας τις λίγες πιθανότητες που είχαν να κυνηγήσουν την οκτάδα οι Ισπανοί.

Για τους Μαυροβούνιους, οι οποίοι αν και σε κάποιο σημείο του αγώνα ισοφάρισαν το -10 (95-85) με το οποίο είχαν ηττηθεί στην Ισπανία, πρώτος σκόρερ ήταν ο Νόρις Κόουλ με 20 πόντους (5 ασίστ, 5 ριμπ.), αλλά αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Γκόγκα Μπιτάτζε με 16 πόντους (5/7 διπ., 7 ριμπ., 3 κοψίματα) και 27 βαθμούς αξιολόγηση. Για τους «νησιώτες» ο Σάντερ Βένε είχε 16 πόντους (4/6 τριπ.), αλλά τα 12/35 τρίποντα ήταν καθοριστικά, με την ομάδα του Βίκτορ Γκαρθία να εκτελεί περισσότερα τρίποντα από δίποντα. Χωρίς πόντο ολοκλήρωσαν το παιχνίδι Κιμ Τιλί και Ντι Τζέι Στρόμπερι.

Το παιχνίδι

Tο προσωπικό «σόου» του Κόουλ έδωσε«αέρα» στους Μαυροβουνίους στο πρώτο πεντάλεπτο του ματς (15-10 στο 5’) και επί της ουσίας οι δικοί του 13 πόντοι στο δεκάλεπτο θα έφερναν την ομάδα του μπροστά σε διαφορά τριπόντου, αφού οι Βένε και Μάτζετ κρατούσαν κοντά την Γκραν Κανάρια με τα μακρινά τους σουτ (27-24). Μόλις οι Ισπανοί έβαλαν «φραγμούς» αμυντικά στους γηπεδούχους, ανέκτησαν και τον έλεγχο με ένα καλάθι του Πατσέτσνικς στα μέσα της δεύτερης περιόδου να σημειώνει το 29-31. Οι δύο ομάδες, έκτοτε, άρχισαν να σκοράρουν… με το σταγονόμετρο, κάτι που ευνόησε τους φιλοξενούμενους, για να πάνε προηγούμενοι με 36-38 στην ανάπαυλα χάρη σε καλάθι του Μπάλβιν, έχοντας βρει κι άλλες λύσεις χαμηλά.  

Και στο τρίτο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες έδιναν η μία το προβάδισμα στην άλλη, μέχρι που δίπλα στον Κόουλ προστέθηκε ο Μπιτάτζε, ο οποίος χάρη στο ύψος του έβγαλε εντυπωσιακές φάσεις, και με τον 10ο του πόντο έδωσε έναν αέρα με +5 (57-52) στο 28', με το 3ο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 61-57 χάρη σε βολές του Κόουλ. Ο ρυθμός άλλαξε στην 4η περίοδο, και τα πάντα ήταν θέμα άμυνας και εκνευριστικής αστοχίας των Ισπανών από μακρινή απόσταση. Έτσι η ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσα κράτησε στους 6 πόντους ενεργητικό του «νησιώτες» για 8 λεπτά, και φτάνοντας στο 73-63 ισοφάρισε την διαφορά της ήττας της στην Ισπανία, με την ομάδα το Βίκτορ Γκαρθία απλά να μειώνει με τρίποντο του Έρικσον στην εκπνοή με 75-70.

Οδοστρωτήρας από την Γεωργιά : Ο λόγος για τον 19χρονο ψηλό Γκόγκα Μπιτάτζε που ήρθε στο Μαυροβούνιο για να αλλάξει τις ισορροπίες. Ο ψηλός από την Γεωργία δείχνει ότι έχει όλο το πακέτο να κάνει καριέρα στο υψηλότερο επίπεδο, και ήταν αυτός που στα 29 λεπτά που αγωνίστηκε επισκίασε κάθε αντίπαλο του. Ο Μπιτάτζε είχε 16 πόντους με 5/7 δίποντα (τα περισσότερα καρφώματα), 7 ριμπάουντ, 3 κοψίματα, άριστη εφαρμογή του πιν εν ρολ και εξαιρετική αμυντική παρουσία, και 27 στο σύστημα αξιολόγησης.

Με την γλώσσα των αριθμών : Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη ανάλυση στον συγκεκριμένο τομέα, με τα 12/35 τρίποντα να σημαδεύουν την Γκράν Κανάρια. Οι Ισπανοί επιχείρησαν περισσότερα τρίποντα (35) από δίποντα (34), ενώ η τριάδα των Ντι Τζέι Στρόμπερι (8,8 π.),  Κιμ Τιλί (7,4 π) και Οριόλ Παυλί (5,7 π.) έμεινε μόλις στους 2 πόντους ενεργητικό, με τους δυο πρώτους να ολοκληρώνουν το παιχνίδι χωρίς πόντο με 0/11 σουτ εντός παιδιάς.

Για να δείτε το στατιστικό κάντε κλικ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ