26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Σάγκς στο Basketa.gr: “Γιατί όχι και στον τελικό κυπέλλου”

Λένε - σωστά - ότι τρώγοντας ανοίγει η όρεξη και μετά τη μεγάλη νίκη της Κύμης επί του Πανιωνίου, ένας από τους κορυφαίους παίκτες της ο Σκότ Σάγκς, μιλώντας στο Basketa.gr δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του:

"Ναι ο βασικός στόχος μας είναι η σωτηρία, αλλά γιατί να μην παίξουμε και στον τελικό κυπέλλου. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για μας το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ τον επόμενο μήνα αφού σε 40 λεπτά θα κριθούν όλα στην έδρας μας, σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι. Μας νίκησαν στην έδρα τους για το πρωτάθλημα, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε μια άτυπη ρεβάνς και να βρεθούμε σε έναν τελικό κυπέλλου που είναι γιορτή" λέει ο Αμερικανός φόργουορντ που δεν πετάει στα σύννεφα από τη νίκη επί του Πανιωνίου.

"Ξέραμε ότι είναι ένας τελικός για μας και η νίκη μας μετράει διπλή καθώς έχουμε πλέον το 2-0 επί του αντιπάλου μας.  Ομως ακόμα δεν είμαστε άνετα βαθμολογικά. Απλά είδαμε λίγο φως στην άκρη του τούνελ, υπάρχει ικανοποίηση αλλά γνωρίζουμε πως η σεζόν είναι μεγάλη και πως ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτα. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το όριο νικών που απαιτούνται για τη σωτηρία, λένε ότι ίσως είναι χαμηλότερο από άλλες σεζόν, αλλά πιστέψτε με ότι εμείς όσο και αν ακούγεται πολύ κλασσικό, κοιτάμε μόνο το κάθε επόμενο παιχνίδι και βάζουμε μικρούς στόχους για να γίνει στο τέλος ο απολογισμός"  επισημαίνει ο άσος της Κύμης, που λατρεύει ήδη την Ελλάδα και στο πλάνο έχει βάλει (πριν φύγει από τη χώρα μας για άλλες πολιτείες), να επισκεφτεί την Πάτμο !

Ναι όχι τη Μύκονο, όπως συνήθως θέλουν οι περισσότεροι ξένοι, αλλά την Πάτμο, καθώς: "Εκεί γράφτηκε η αποκάλυψη του Ιωάννου και για μένα είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Και μόνο αυτό το γεγονός μου δημιουργεί το ενδιαφέρον να την επισκεφτώ και να δω όλα τα σχετικά θέματα με αυτή τη μοναδική στιγμή της συγγραφής του βιβλίου της αποκάλυψης".

Η Κύμη έβαλε 92 πόντους, αλλά το μυστικό κατά τον Σκότ Σάγκς ήταν: "Η άμυνα και το γεγονός ότι περιορίσαμε τα ατού του Πανιωνίου. Κάποιες καλές άμυνες μας έδωσαν το δικαίωμα να βγάλουμε αιφνιδιασμούς και να πετύχουμε πιο εύκολα πόντους. Δεν ήταν εύκολο το παιχνίδι και το ξέραμε, οπότε δεν φοβήθηκα όταν στην αρχή μείναμε πίσω. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι των σερί και όπως έκανε ο Πανιώνιος κάναμε και εμείς την κατάλληλη στιγμή και πήραμε τη νίκη. Βέβαια υπάρχουν και σπάνια σερί ανατροπών όπως κάναμε εμείς με τον Αρη όπου χάναμε με 17 πόντους και τελικά νικήσαμε με 18. Ε αυτό δεν το βλέπεις και κάθε μέρα. Οσο για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο Μην ξεχνάμε ότι ο αντίπαλός μας έχει τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος τον Μπέρι, συνεπώς έπρεπε να περιορίσουμε όσο μπορούμε τους υπόλοιπους" τόνισε ο έμπειρος φόργουορντ της Κύμης, που ήταν και αυτός μάρτυρας μιας εκπληκτικής πρεμιέρας του Μάτ Ουίλιαμς που έκανε μπλάκ τζάκ (21 πόντους) σκοράροντας μόνο με τρίποντα (7/10) !

"Μπορεί να ξάφνιασε όσους είναι μακριά από την ομάδα αλλά εμείς όχι. Ειλικρινά...τρίβαμε τα μάτια μας με την ευστοχία που είχε στην τελευταία προπόνηση και ήμασταν σίγουροι ότι θα βάλει αρκετούς πόντους και τρίποντα".

Εχοντας παίξει σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και τώρα Ελλάδα τον καλούμε να διαλέξει το ομορφότερο μέρος από αυτά που έζησε, αλλά δυσκολεύεται και προτιμά να μας αναλύσει έναν γαστρονομικό οδηγό.

"Στην Ιταλία θεωρώ ότι έχουν το καλύτερο φαγητό του κόσμου. Οχι στα ψάρια, όπου βέβαια είναι πολύ πιο νόστιμα στη Χαλκίδα και γενικότερα στην Ελλάδα, αλλά στις πίτσες και τα ζυμαρικά είναι άπαιχτοι. Τη Γαλλία την ξεχωρίζω φυσικά για τη ζαχαροπλαστική της, τρομερά γλυκά.  Η Ισπανία μου άρεσε για την ατμόσφαιρα στα γήπεδα και εδώ για το καλό φαγητό. Ενώ στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Χαλκίδα τρελαίνομαι για το νερό που βλέπω τη θάλασσα, με ηρεμεί μου αρέσει πάρα πολύ. Επίσης ο κόσμος στην Κύμη είναι πολύ ζεστός μας υποστηρίζει θερμά και δημιουργεί μια εξαιρετική ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Είναι μια μικρή κοινότητα η πόλη και όλοι είναι δίπλα μας".

Το ΝΒΑ παραμένει το όνειρό του και όπως υποστηρίζει: "Αν το καλοκαίρι μου δοθεί η ευκαιρία μέσω του summer league θα προσπαθήσω να βρει κάποια ομάδα. Προς το παρόν είμαι πολύ ευτυχισμένος στην Κύμη και ευχαριστώ την ομάδα που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία να αγωνιστώ μαζί τους".

Δεδομένου ότι ήταν στο ίδιο ντράφτ (του 2013) με τον Γιάννη Αντετοκούμπο δεν μπορούμε να μην τον ρωτήσουμε για τον Greek Freak.

"Βλέποντας τον τότε και τώρα, απλά βγάζει αυθόρμητα ένα επιφώνημα θαυμασμού. Ουάου !  Είναι εντυπωσιακή προς το καλύτερο η αλλαγή του θεωρώ δε ότι έχει μεγάλη πιθανότητα να βγει ο mvp του πρωταθλήματος εφέτος. Είναι τόσο νέος και ήδη τόσο εντυπωσιακός σε σωματοδομή και κινήσεις. Το μέλλον ξεκάθαρα του ανήκει και μπορεί να φτάσει ακόμα πιο ψηλά. Τον Ιούλιο του 2013 καθώς δεν είχα επιλεγεί από κάποια ομάδα στα ντράφτ, πήγα στο summer league των Μιλγουόκι αλλά δυστυχώς ο Γιάννης δεν είχε πάει ακόμα στην ομάδα, Θα ήταν όμορφα να είχαμε γνωριστεί τότε. Εδώ θέλω να πω και ένα μπράβο στους Μπάκς που πήραν το ρίσκο - τότε - και δικαιώθηκαν. Καλό είναι να πάρουν και άλλες ομάδες τέτοιες πρωτοβουλίες".

 

 

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ