16.7 C
Athens
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

Έτοιμος για MVP ο Γιάννης!

Η σεζόν του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι «μαγική» και δεν αποκλείται στο τέλος της κανονικής περιόδου να τον δούμε και MVP, με τους Αμερικανούς να τον θεωρούν φαβορί μαζί με τον Τζέιμς Χάρντεν.

Είναι σχεδόν αδιανόητη η στιγμή, όπου καταλαβαίνεις πως ένας Έλληνας μπασκετμπολίστας, είναι αυτός που διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, ενώ η ομάδα του είναι μέσα σε αυτές που θα δώσουν «μάχη» για το δαχτυλίδι. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όπου μας έχει βάλει πια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Αμερικανοί το επιβεβαιώνουν.

Ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, οδηγεί για την ώρα την ομάδα του σε μονοπάτι κορυφής, ούσα στο ρεκόρ 30-12, ενώ την πρωτιά κατέχουν με 33-12 οι Τορόντο Ράπτορς. Δεν είναι μόνο αυτό, βέβαια, αλλά και μαζί όλες οι σπουδαίες ατομικές επιδόσεις που σημειώνει, βάζοντας το όνομά του δίπλα σε αυτό του «μυθικού» Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. Ο... δικός μας Γιάννης, άλλωστε, σε αυτό το δρόμο βαδίζει, αυτόν της δόξας.

Και στα 24 χρόνια του, φαίνεται πως είναι έτοιμος να κερδίσει τον τίτλο του MVP της χρονιάς στο ΝΒΑ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ESPN, τα δύο... άλογα που τρέχουν την κούρσα είναι αυτός και ο Τζέιμς Χάρντεν, με τον Γιάννη να διαθέτει προς το παρόν πιθανότητες στο 54.5%, ενώ ο ηγέτης των Ρόκετς έχει 45.5%. Κι εκείνος, άλλωστε, πράγματα και... θαύματα κάνει.

Δεν είναι ο μόνος, βέβαια, που χρίζεται ως φαβορί να γίνει κορυφαίος σε αυτή την ομάδα. Συγκεκριμένα, ο προπονητής του, Μάικ Μπουντενχόλζερ, συγκεντρώνει το 52.3% των πιθανοτήτων, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ώστε να αναδειχθεί προπονητής της χρονιάς. Μαζί τους, ο Λούκα Ντόντσιτς είναι το φαβορί για «ρούκι» της χρονιάς, ο Λου Ουίλιαμς ως έκτος παίκτης, ο Πολ Τζορτζ ως αμυντικός της χρονιάς και ο Πασκάλ Σιάκαμ ως πιο βελτιωμένος.

Όσο για τα φαβορί για τίτλο; Οι Τορόντο Ράπτορς είναι πρώτοι στην Ανατολή με 79.5%, έναντι του 11.4% των Μπακς του Αντετοκούνμπο, ενώ στη Δύση μένουν απόλυτα αφεντικά οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, με 97.7% των πιθανοτήτων. Παράλληλα, όμως, οι «Πολεμιστές» έχουν ποσοστό άνω του 90% και, συγκεκριμένα, 90.9% για να κερδίσουν τον τίτλο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ