26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Διηπειρωτικό φάιναλ φορ με ΑΕΚ!

Μέχρι τώρα ξέραμε απλώς ότι η ΑΕΚ θα παίξει στο τελικό του Διηπειρωτικού τον Φεβρουάριο στην Βραζιλία. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν είχαν γίνει γνωστές κι ας έχει μείνει μόνον ένας μήνας πλέον για την έναρξη του event.

Έρχεται, ωστόσο, η ιστοσελίδα basquetplus.com για να μας λύσει τις απορίες. Σε δημοσίευμά της υποστηρίζει ότι οριστικοποιήθηκε η μορφή που θα έχει αυτός τελικός, ο οποίος δεν θα είναι τελικός, αλλά... φάιναλ φορ! Σε αυτό θα πάρουν μέρος-κατά 99%, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, καθώς προφανώς το υπόλοιπο 1% αφορά μια επιφύλαξη μέχρι να υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση από τη FIBA-η πρωταθλήτρια Ευρώπης ΑΕΚ (διότι η FIBA αναγνωρίζει το Basketball Champions League ως κορυφαία διοργάνωση στην ήπειρο και όχι την Ευρωλίγκα, για τους γνωστούς λόγους), η πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής Σαν Λορέντζο από την Αργεντινή, αλλά εκτός αυτών και οι πρωταθλητες της G-League, Όστιν Σπερς (θυγατρική των Σαν Αντόνιο Σπερς) και η βραζιλιάνικη Φλαμένγκο ως οικοδέσποινα.

Αρχικά υπήρξε σκέψη να διοργανωθεί final-six με συμμετοχή δύο ακόμα ομάδων, της πρωταθλήτριας Ασίας Πετροκίμι από το Ιράν και μιας ακόμα βραζιλιάνικης ομάδας, έτσι ώστε να προσομοιάσει η διοργάνωση με το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων στο ποδόσφαιρο, που διεξάγεται με τη συμμετοχή έξι ομάδων. Ωστόσο η ιδέα αυτή εγκαταλείφθηκε και επελέγη το φάιναλ φορ.

Αυτό το φάιναλ φορ θα διεξαχθεί το διήμερο 16-17 Φεβρουαρίου στην Carioca Arena του Ρίο, εκεί δηλαδή που φιλοξενήθηκε το τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Είναι το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια του οποίου θα διεξαχθεί το All Star Game του ΝΒΑ κι αυτό, πάντα όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ενδέχεται να προκαλέσει κάποιες δυσκολίες όσον αφορά τη συμμετοχή διεθνών παικτών των ομάδων στο "παράθυρο" της FIBA για τις εθνικές ομάδες, οι αγώνες του οποίου αρχίζουν αμέσως μετά τον τελικό της 17ης Φεβρουαρίου.

Άγνωστα είναι ακόμα τα ζευγάρια των δύο ημιτελικών. Όπως αναφέρει πάντως το basquetplus.com, το πιθανότερο είναι να μην αναμετρηθούν στους ημιτελικούς οι πρωταθλήτριες Αμερικής και Ευρώπης, δηλαδή η Σαν Λορέντζο και η ΑΕΚ.

Σε κάθε περίπτωση, για να οριστικοποιηθούν όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της FIBA.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ