19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρώιμο… do or die στο ΟΑΚΑ (vids)

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (9/1, 21.00) την Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ και θέλει τη νίκη προκειμένου να μην χάσει κι άλλο έδαφος στη «μάχη» που δίνει για να μείνει σε τροχιά οκτάδας.

Οι «πράσινοι» μετά από 16 αγωνιστικές έχουν ρεκόρ 7-9 και βρίσκονται οριακά εκτός, ενώ οι Βαυαροί με 8-8 είναι η ομάδα που συμπληρώνει όσες θα έπαιρναν τα εισιτήρια για τα πλέι οφ, αν τελείωνε τώρα η κανονική περίοδος της Ευρωλίγκας.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στη «σκιά» της απόκτησης του Σον Κιλπάτρικ από τον Παναθηναϊκό. Ο 29χρονος Αμερικανός σκόρερ έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του πρόσφερε η ελληνική ομάδα μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν κι αναμένεται άμεσα στην Αθήνα για να ενισχύσει τους «πράσινους». Παράλληλα όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει κίνηση και για τη θέση του σέντερ.

Τα πλάνα

Ο Ρικ Πιτίνο όπως είναι λογικό δεν έχει καταφέρει να περάσει όλα όσα θα ήθελε στους παίκτες του, καθώς βρίσκεται στην Ελλάδα δύο εβδομάδες και σε αυτό το διάστημα δεν έχουν γίνει πολλές προπονήσεις, καθώς διεξάγονται παιχνίδια σχεδόν μέρα παρά μέρα. Ο Αμερικανός προπονητής δεν υπολογίζει στον Κιθ Λάνγκφορντ ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί ακόμα υπό τις οδηγίες του, αλλά και στον Θανάση Αντετοκούνμπο, με τον «Flash» όπως τον αποκαλεί ο Πιτίνο, να ταλαιπωρείται από θλάση.

Από την άλλη πλευρά των πρωταθλητών Γερμανίας, ο Ντέγιαν Ράντονιτς βρίσκεται στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει κανέναν αγωνιστικό «πονοκέφαλο» έχοντας όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Τα «κλειδιά» της νίκης

Ο Παναθηναϊκός αποτελεί μία από τις χειρότερες ομάδες της διοργάνωσης στα σουτ τριών πόντων. Για να μπορέσει να καλύψει αυτό το μειονέκτημα θα πρέπει να ελπίζει σε καλή βραδιά των παικτών, αλλά και παράλληλα να προστατέψει το αμυντικό ριμπάουντ κι εν συνεχεία να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο για να ψάξει να βρει εύκολους πόντους. Στον αντίποδα, η Μπάγερν θα θελήσει να επιβάλλει το ρυθμό της και θα είναι κρίσιμη γι' αυτήν η δημιουργία του Στέφαν Γιόβιτς, αλλά και οι πόντοι που θα σημειώσει ο Ντέρικ Ουίλιαμς. 

Το παρελθόν

Όλες κι όλες τρεις φορές έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες, καθώς η Μπάγερν Μονάχου δεν έχει μεγάλη ιστορία στην Ευρωλίγκα. Παρ' όλα αυτά είναι από τους λιγοστούς συλλόγους που έχουν θετικό ρεκόρ, έχοντας επικρατήσει στους δύο από τους τρεις αγώνες. Η αρχή έγινε στις 23/10/2014 όταν οι Βαυαροί φιλοξένησαν το «τριφύλλι» και το νίκησαν με 81-75. 

Θυμηθείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

https://www.youtube.com/watch?v=VYNFsKbjUv8

Περίπου ένα μήνα (28/11) αργότερα διεξήχθη η αναμέτρηση του δευτέρου γύρου στο ΟΑΚΑ και ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε επικρατώντας άνετα 87-72.

Θυμηθείτε το παιχνίδι:

https://www.youtube.com/watch?v=SGYYuVaFd4g

Η τελευταία συνάντηση πριν το σημερινό (9/1) ματς ήταν αυτή του περασμένου Οκτώβρη, όταν η Μπάγερν κατόρθωσε να «λυγίσει» τον Παναθηναϊκό με 80-79.

https://www.youtube.com/watch?v=7YwlPQ3nmoA



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ