26.3 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Πρίντεζης: «Αυτά τα παιχνίδια τα παίρνουν οι ομάδες”

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός ετοιμάζονται για μία ακόμη μεταξύ τους αναμέτρηση. Αυτή τη φορά σε ευρωπαϊκό φόντο και για πρώτη φορά στη σεζόν στο ΣΕΦ. Ο Γιώργος Πρίντεζης ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει ένα ντέρμπι αιωνίων, αλλά και τι κρύβει γενικότερα ο αυριανός (4/10, 21.00) αγώνας για τη συνέχεια στην Ευρωλίγκα.

"Όλοι ξέρουμε τη σημασία ενός παιχνιδιού απέναντι στον Παναθηναϊκό. Προερχόμαστε από άσχημο αποτέλεσμα στην Ευρωλίγκα απέναντι στην Νταρουσάφακα και θέλουμε ένα καλό παιχνίδι για να πάρουμε τους δύο βαθμούς και να μείνουμε σε τροχιά τετράδας. Ή μάλλον σε τροχιά οχτάδας, για είναι πολύ νωρίς ακόμη μέσα στη χρονιά. Θα πρέπει να παίξουμε όπως παίξαμε συνολικά στον πρώτο γύρο, γιατί έχουμε δείξει μια καλή εικόνα και να συνεχίσουμε έτσι και τη νέα χρονιά».

Ο Πρίντεζης δεν ξεχνά, αλλά δεν στέκεται κιόλας στις δύο ήττες του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκού για πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα στο ΟΑΚΑ: «Ήταν δύο εντελώς διαφορετικά παιχνίδια. Ήμασταν πιο ανέτοιμοι και ήταν δυο παιχνίδια που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Πλέον έχουμε δουλέψει 2-3 μήνες παραπάνω και νομίζω ότι παίζουμε ως σύνολο και αυτό φαίνεται και στο γήπεδο".

Σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα στην Ευρωλίγκα, απέναντι στην Νταρουσάφακα, όπου οι "ερυθρόλευκοι" γνώρισαν την ήττα, ο Πρίντεζης δεν βλέπει και πολλά που ΔΕΝ πρέπει να αλλάξουν: "Πρέπει να βελτιώσουμε τους περισσότερους τομείς. Ήμασταν άστοχοι, δεν παίξαμε καλή άμυνα, δεν είχαμε τον έλεγχο των ριμπάουντ... Ειδικά όταν παίζεις τέτοια παιχνίδα όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό, για τα οποία ξέρουμε σημασία τους σε όλους τους τομείς, θα πρέπει να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται".

Όσο για το αν θα παίξουν κάποιο μεγαλύτερο ρόλο οι Έλληνες παίκτες, που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία σχετικά ο Έλληνας φόργουορντ τόνισε: "Αυτά τα παιχνίδια δεν θα παίρνουν οι Έλληνες ή οι ξένοι. Αυτά τα παιχνίδια τα κερδίζουν οι ομάδες. Ακόμη κι αν δεν βρεθεί κάποιος σε καλή μέρα, θα πρέπει κάποιος άλλος να είναι έτοιμος. Όλοι θα πρέπει να βοηθήσουν".

Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός θα έχει τη βοήθεια ενός κατάμεστου ΣΕΦ, αφού εδώ και μια εβδομάδα έχει ανακοινωθεί Sold Out. "Το ξέρουμε και ευχαριστούμε τον κόσμο γι' αυτό! Με την ενέργειά τους αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε ένα όμορφο βράδυ και να παίξουμε ένα μπάσκετ που θα ευχαριστηθούν όλοι".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ