24.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Όλα στραβά κι ανάποδα

Ο Παναθηναϊκός κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο αλλά δεν ήταν αρκετή για να φέρει τη νίκη και την ηρεμία.

Στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης οι «πράσινοι» παρουσίασαν το συνηθισμένο αναιμικό αγωνιστικό πρόσωπο. Πέρα από το πρώτο δεκάλεπτο και τα τελευταία λεπτά του αγώνα, οι πρωταθλητές Ιταλίας ήταν σαφώς καλύτεροι και «χτύπησαν» κοντά στο καλάθι με βασικό πυλώνα έναν από τους κορυφαίους σέντερ της Ευρωλίγκας, τον ασταμάτητο Αρτούρας Γκουντάιτις. 

Παραδοσιακά όμως οι Λομβαρδοί δεν παρουσιάζονται σοβαροί. Η αντίδραση του Παναθηναϊκού τους ώθησε σε πολλά λάθη και κάπως έτσι το «τριφύλλι» μπήκε ξανά για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης. Εκεί όμως αποφάσισαν να βάλουν το... χεράκι τους, ή καλύτερα τη σφυρίχτρα τους οι τρεις διαιτητές. Διαφορετικά κριτήρια στις δύο πλευρές του παρκέ και το λάθος με το χρονόμετρο συνέθεσαν ένα σκηνικό που κάνει την ελληνική ομάδα να διαμαρτύρεται δίκαια, έστω κι αν συνολικά βάσει της εικόνας του αγώνα -αν δεν είχαν υπάρξει τα λάθη- δεν άξιζε να επικρατήσει.

Το λάθος που έκανε ο ρέφερι Γκαρθία με το χρονόμετρο είναι «παιδικό». Από τη στιγμή που το καλάθι σημειώθηκε στα 2'01'' το χρονόμετρο αρχικά ορθώς δεν σταμάτησε. Στη συνέχεια όμως είναι αδιανόητο να υπάρχει τέτοια καθυστέρηση στην επαναφορά και να μην δίνει ο ίδιος εντολή να σταματήσει να κυλάει ο χρόνος. Μάλιστα ο Ισπανός διαιτητής κάνει παρατήρηση στον Αντετοκούνμπο για να μην πατάει τη γραμμή πιέζοντας, χωρίς ξανά να κάνει σήμα στη γραμματεία για να μην τρέχει ο χρόνος. Κάτι που συμβαίνει υποχρεωτικά ακόμα και στην πρώτη φάση του παιχνιδιού. Πρόκειται για ένα λάθος που πιθανότατα δεν ήταν εσκεμμένο, αλλά ήταν λάθος ανικανότητας. Προκαλεί εντύπωση ότι ούτε στο ριπλέι δεν κατάλαβαν τι συνέβη. Κάπως έτσι χάθηκαν ορισμένα -περίπου πέντε- δευτερόλεπτα που στο τέλος θα ήταν πολύ χρήσιμα στο «τριφύλλι».

Παράλληλα στο φινάλε φάνηκε η πρόθεση των διαιτητών να πάρει τη νίκη η Αρμάνι, καθώς έγιναν τρία φάουλ μετά την επαναφορά της Αρμάνι και καταλογίστηκε το τελευταίο, με 0,6'' να απομένουν για το φινάλε.

Πλέον ο Ρικ Πιτίνο θα είναι εκείνος που θα αναλάβει το δύσκολο έργο να ανατρέψει την κατάσταση και να φέρει ξανά την ομάδα στον ίσιο δρόμο. Είναι πολύ δυσάρεστο για τον Παναθηναϊκό το γεγονός ότι το «ηλεκτροσόκ» της απομάκρυνσης του Τσάβι Πασκουάλ δεν λειτούργησε ευεργετικά όπως συνήθως συμβαίνει. Πλην του σπουδαίου Νικ Καλάθη ο οποίος έχει επιστρέψει στα γνωστά του στάνταρ, μόνο ο Τζέιμς Γκιστ παρουσιάστηκε αλλαγμένος κι αυτό μπορεί να ήταν σημαντικό, αλλά όχι αρκετό.

Μέσα σ' όλα τραυματίστηκε και ο Κιθ Λάνγκφορντ ο οποίος στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν σαν να μην έπαιξε, αλλά δεν παύει να αποτελεί μία από τις σημαντικότερες λύσεις στην περιφέρεια. Η συνέχεια προβλέπεται εξίσου δύσκολη τόσο για το παιχνίδι της Κυριακής με την ΑΕΚ όσο και για την εντός έδρας αναμέτρηση που ακολουθεί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας την προσεχή Παρασκευή. Ήδη στο 6-8 τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον Παναθηναϊκό που φαίνεται -αν και ακόμα υπάρχει ένας ολόκληρος γύρος- να κινδυνεύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά να μείνει εκτός προημιτελικών. Αυτό έχει συμβεί μόλις δύο φορές στην ιστορία του. Το 2008 και το 2010.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, μετά τον αγώνα με την Ένωση, το... μπαλάκι θα περάσει στα χέρια του 66χρονου Πιτίνο ο οποίος θα πρέπει να προσπαθήσει να αλλάξει την εικόνα ενός συνόλου που μοιάζει να έχει χάσει την αυτοπεποίθησή του, αλλά πασχίζει να κάνει σωστά ορισμένα πολύ απλά πράγματα πάνω στο παρκέ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ