19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ζωντανή στο νήμα η Χίμκι

Με δύο εύστοχες βολές του Τζόρνταν Μίκι 1,4 δευτερόλεπτο πριν την λήξη, η Χίμκι έμεινε ζωντανή στην Ευρωλίγκα, νικώντας εντός έδρας την ουραγό Νταρουσάφακα με 85-84! Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξε να καθαρίζει το ματς νωρίτερα, όμως, ένα απίστευτο σερί λαθώ στο τελευταίο δίλεπτο και ειδικά δύο "πουλήματα" της μπάλας από τον κορυφαίο της παίκτη Ντι Μποστ στα τελευταία δευτερόλεπτα, έφεραν τους μαχητικούς Τούρκους στο 83-84 επτά δευτερόλεπτα πριν την λήξη. Τελικά ο Μίκι πήρε την επίθεση, το φάουλ και ευστοχώντας στις βολές λύτρωσε την ομάδα του. 

Η Χίμκι έπαιξε και πάλι χωρίς τους δύο ηγέτης της, κυρίως τον Αλεξέι Σβεντ αλλά και τον Κένταλ Γκιλ και έβαλε τέλος σε ένα σερί τριών ηττών, φτάνοντας πλέον τις πέντε νίκες και παραμένοντας στην διεκδίκησης της πρόκρισης. Η Χίμκι έδειξε από το πρώτο δεκάλεπτο τις άγριες διαθέσεις της, όταν και προηγήθηκε με 30-18, η Νταρουσάφακα έκανε ένα καλό δεύτερο και το ημίχρονο έκλεισε με το αμφίρροπο 45-43, όμως στην συνέχεια οι Ρώσοι με Ζούμπκοφ και Μποστ ηγέτης, υπεροπλία στα ριμπάουντ και καλή άμυνα αποκατέστησαν την τάξη, στο 30' ήταν μπροστά με 69-57 και τελικά κράτησε τη νίκη παρά την ύστατη αντεπίθεση των Τούρκων στο τελευταίο δίλεπτο όταν και φλέρταραν με την απόλυτη ανατροπή.

ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ: Ο Αντρέι Ζούμπκοφ ήταν ο παίκτης - οχρήστρα για την Χίμκι. Ο Ρώσος έκανε τα πάντα στο παρκέ, σκόραρε, πήρε ριμπάουντ και πρόσφερε λύσεις ειδικά στα κρίσιμα σημεία, αποτελώντας την πιο σίγουρη λύση για την τελική επικράτηση της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Χίμκι έκανε τα διπλάσια λάθη από τους αντιπάλους της, 14-7, τα 3 ήταν μαζεμένα στο τελευταίο λεπτό και παραλίγο μοιραία, αλλά τελικά εκμεταλλεύτηκε την συνολική της ανωτερότητα και ειδικά στα ριμπάουντ (34-21) και πήρε τη νίκη που δικαιούταν.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ