24.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Τώρα τελείωσαν οι δικαιολογίες για όλους

Ο Τσάβι Πασκουάλ αποτελεί παρελθόν και οι παίκτες του Παναθηναϊκού βρίσκονται προ των ευθυνών τους.

Σχεδόν 26 μήνες έμεινε στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας ο Καταλανός τεχνικός. Η θητεία του θα ήταν απόλυτα επιτυχημένη αν κατόρθωνε να οδηγήσει την ομάδα στο Φάιναλ Φορ, αλλά κυρίως -όταν μιλάμε για το μέγεθος των «πράσινων»- στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Από τη στιγμή που έφυγε χωρίς να τα έχει καταφέρει, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι πέτυχε.

Πλέον όμως όλοι θα πρέπει να αποδείξουν αν αξίζουν ή όχι να παίζουν στο «τριφύλλι». Η παρουσία συγκεκριμένων παικτών έως τώρα κρίνεται τραγική. Δεν τους ενέπνεε ο μέχρι πρότινος προπονητής τους; Θα φανεί. Ωστόσο κι αυτό αν ίσχυε, αποτελεί μεγάλο πρόβλημα νοοτροπίας, αν κάποιος παίκτης δεν παίζει καλά επειδή δεν «γουστάρει» τον άνθρωπο που βρίσκεται στον πάγκο. Κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο, διότι η πλειονότητα των αθλητών δεν είχε παράπονο από τον Καταλανό.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ακολούθησε το δόγμα που θέλει να φεύγει ο ένας και όχι οι πολλοί κι αυτό έχει λογική κατά τη διάρκεια της σεζόν. Παράλληλα μίλησε με «σκληρή» γλώσσα στους παίκτες ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ανεχτεί αντίστοιχες εμφανίσεις κι έλλειψη συγκέντρωσης στη συνέχεια. Αν οι τελευταίοι θα πάρουν το μήνυμά τους δεν θα φανεί μόνο απόψε κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, αλλά σε βάθος χρόνου.

Οι έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν δείχνουν ότι ένα σύνολο παικτών αντιδρά θετικά σε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, αλλά σε βάθος χρόνου η κατάσταση επιστρέφει στα ίδια επίπεδα και πολλές φορές είναι και χειρότερη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον δεν θα υπάρχει και γκρίνια, καθώς ήταν πολλοί εκείνοι που έριχναν όλο το φταίξιμο στον Καταλανό διότι όπως έλεγαν δεν μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες του και δεν έχει συστήματα. Η μικρή λεπτομέρεια είναι ότι και το σύστημα όταν το βλέπεις πρέπει να το αντιλαμβάνεσαι και όχι να κρίνεις αν απλά μπαίνει η μπάλα στο αντίπαλο καλάθι.

Το «τρένο» των πλέι οφ δεν έχει ακόμα χαθεί, αλλά ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να «επιβιβαστεί» μόνο αν ορισμένοι πάψουν να κοιτούν τους εαυτούς τους και να τους προφυλάσσουν, εις βάρος του συνόλου...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ