25.3 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Καρδιά «λέοντα», καρδιά πρωταθλητή (vids)

Η «διαβολοβδομάδα» της Ευρωλίγκα ξεκίνησε εξαιρετικά για τα ελληνικά χρώματα, με τον Ολυμπιακό να δίνει το έναυσμα στη Βαρκελώνη, σε μια Τρίτη (18/12), που ξεκίνησε με συγκινήσεις κι ένα μεγάλο ντέρμπι, που βρήκε την Φενέρ θριαμβεύτρια.

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος, «πάτησε» την Μπαρτσελόνα κι έφυγε δικαίως νικητής από τη Βαρκελώνη με 69-60. Με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να πραγματοποιεί μια «οργιώδη» εμφάνιση, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μια εμφάνιση... τετράδας στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, συνεχίζοντας ένα σερί με πραγματική προοπτική πλεονεκτήματος, αφού απέχει κατά μία νίκη από την τέταρτη Εφές και υποδέχεται την Πέμπτη (20/12) την Γκραν Κανάρια στο ΣΕΦ.

Σε ένα παιχνίδι... διαφήμιση του μπάσκετ, η Φενέρμπαχτσε συνέχισε την νικηφόρο πορεία της με 79-75 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ρωσική ομάδα ήταν σαφώς καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια η αντίδραση ήρθε για το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε κάθε δύσκολη κατάσταση, φτάνοντας στο ένατο σερί θετικό αποτέλεσμα και στήνοντας «πάρτι» με τον κοινό του, σε μια εκπληκτική πορεία με μία μόλις ήττα σε 13 ματς.

Η Αναντολού Εφές επέστρεψε στις επιτυχίες «ξεσπώντας» πάνω στην Μπουντούτσνοστ με 106-68. Το ματς δεν χωρά ιδιαίτερη κουβέντα, με την τουρκική ομάδα να αντιδρά για την ήττα στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό και να εμφανίζεται στο παρκέ, όπως είχε συνηθίσει στα προηγούμενα παιχνίδια της στην Ευρωλίγκα, για να μείνει σταθερά στην πρώτη τετράδα.

Κυρίαρχη ήταν και η εμφάνιση της Μπασκόνια στα Κανάρια Νησιά, κερδίζοντας τον ισπανικό «εμφύλιο» εναντίον της Γκραν Κανάρια με 84-71. Η εικόνα των Βάσκων έχει αλλάξει άρδην από την έλευση του Βέλιμιρ Περάσοβιτς και ύστερα, με το «διπλό» να έρχεται εύκολα και την επέλαση να θυμίζει... την περσινή επί Πέδρο Μαρτίνεθ, όταν και η ομάδα με πανηγυρικό τρόπο είχε ανατρέψει την κατάσταση και είχε προκριθεί στην πρώτη οκτάδα.

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:

Τρίτη 18/12:

Αναντολού Εφές-Μπουντούτσνοστ 106-68
Φενέρμπαχτσε-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 79-75
Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 60-69
Γκραν Κανάρια-Μπασκόνια 84-71

Τετάρτη 19/12:

Νταρουσάφακα-Ζαλγκίρις
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Χίμκι
Αρμάνι Μιλάνο-Μπάγερν Μονάχου
Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός

Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ