15.9 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

O νόμος του Γιάννη (vids)

Οι Μπακς είχαν δύσκολη αποστολή στο Ντιτρόιτ, που έγινε ακόμα δυσκολότερη όταν στο τρίτο λεπτό ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χρεώθηκε με δεύτερο φάουλ και ο Μάικ Μπαντενχόλτζερ τον τράβηξε στον πάγκο για να τον προφυλάξει. Όμως ο Γιάννης δεν είναι σαν τους άλλους. Όταν επέστρεψε στο παρκέ, δεν καταλάβαινε τίποτα και όχι μόνο δεν έχασε το ρυθμό του, αλλά οδήγησε τους Μπακς σε νέα νίκη με 107-104. Τελείωσε τον αγώνα με 32 πόντους, 12 ριμπάουντ και τους επτά τελευταίους πόντους της ομάδας του, που έμελλε να είναι οι πλέον καθοριστικοί. 

"Πρέπει να είμαι επιθετικός, ανεξάρτητα από το πόσα φάουλ έχω κάνει. Αν κάνω τρίτο φάουλ, ας κάνω τρίτο φάουλ. Αν σταματήσω να είμαι επιθετικός, δεν μπορώ να παίξω", δήλωσε μετά το παιχνίδι.

Πάντως οι Μπακς ήταν και τυχεροί, διότι ο κορυφαίος παίκτης των Πίστονς έμελλε να είναι και μοιραίος. Ο Μπλέικ Γκρίφιν αστόχησε σε δύο διαδοχικά τρίποντα στα τελευταία 14'' του αγώνα και απέτυχε να τον στείλει στην παράταση. Νωρίτερα είχε κάνει μια... περίεργη εμφάνιση, καθώς στα πρώτα τρία δεκάλεπτα είχε πετύχει τριπλ νταμπλ (19 πόντοι, 11 ριμπάουντ 10 ασίστ), αλλά στο τελευταίο έκανε όλα τα λάθη του κόσμου και έφτασε τα 10 "καίγοντας" στην ουσία την ομάδα του.

Στην Οκλαχόμα Σίτι οι Θάντερ δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα να νικήσουν τους Μπουλς με 121-96, καθώς ο μεν Πολ Τζορτζ έβαλε τους 16 από τους 24 πόντους του στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, ο δε Ράσελ Ουέστμπρουκ σημείωσε ένα ακόμα τριπλ νταμπλ, το 111ο της καριέρας του. Αυτή τη φορά με 13 πόντους, 16 ριμπάουντ και 11 κλεψίματα.

Ο αγώνας πάντως σημαδεύτηκε από έναν τρομερό καυγά που έστησαν πάνω στο παρκέ οι παίκτες των δύο ομάδων όταν ο Κάμερον Πέιν του Σικάγο έκανε φάουλ στον Τέρανς Φέργκιουσον των Θάντερ και ο Ουέστμπρουκ με τον Κρις Νταν άρχισαν να σπρώχνονται. Επένεβησαν κι άλλοι παίκτες κι έγινε ένας μικρός χαμός, που τελείωσε όταν ο κόουτς των Μπουλς Τζιμ Μπόιλεν έπιασε από τον λαιμό και απομάκρυνε τον Τζέραμι Γκραντ των Θάντερ. Οι διαιτητές είδαν το βίντεο, τιμώρησαν τέσσερις παίκτες με τεχνικές ποινές και όλα τελείωσαν.

Στο Χιούστον οι Ρόκετς νίκησαν με 102-97 τους Τζαζ και φαίνεται πως πήραν μπρος, καθώς αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους. Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς από τη στιγμή που ο Τζέιμς Χάρντεν μοιάζει να έχει έρθει... από άλλον πλανήτη! "Παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του", είπε ο κόουτς Μάικ Ντ' Αντόνι. "Είναι ο καλύτερος παίκτης στην επίθεση που έχω δει", πρόσθεσε ο Κρις Πολ. Κι όλα αυτά μετά τους 47 πόντους, που σκόραρε ο Χάρντεν και ήταν αναγκαίοι για να υποκύψουν οι Τζαζ. "Πονάει λίγο όταν βλέπεις τη βαθμολογία και συνειδητοποιείς πού θα έπρεπε να είμαστε κανονικά, αλλά δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να συνεχίσουμε τη δουλειά", είπε κι ο ίδιος. Ο Ντόνοβαν Μίτσελ σκόραρε 23 πόντους για τους Τζαζ, που έχουν χάσει τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια τους.

Στο Όκλαντ οι Ουόριορς νίκησαν εύκολα τους Γκρίζλις με 110-93 και ο Στεφ Κάρι σημείωσε ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ. Με τους 20 πόντους που σκόραρε, ξεπέρασε τους 15.000 στην κανονική περίοδο και έγινε μόλις ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία των Ουόριορς, που πιάνει αυτό το ορόσημο. Οι άλλοι τέσσερις είναι οι Ουίλτ Τσάμπερλεν, Ρικ Μπάρι, Πολ Αρίζιν και Κρις Μάλιν. Ο Κέβιν Ντουράντ σκόραρε 23 πόντους και ανέβηκε στην 33η θέση της λίστας των καλύτερων σκόρερ όλων των εποχών του ΝΒΑ (21.791) ξεπερνώντας τον Λάρι Μπερντ. Ο Μαρκ Γκασόλ με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ ξεχώρισε από τους Γκρίζλις.

Στο Σαν Αντόνιο οι Σπερς έπαιξαν όπως ο Γκρεγκ Πόποβιτς έχει στο μυαλό του και συνέτριψαν τους Σίξερς με 123-96, κρατώντας για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι τον αντίπαλό τους κάτω από τους 100 πόντους. Ο Ρούντι Γκέι ήταν ο πρωταγωνιστής σκοράροντας 21 πόντους, ενώ οι ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν και ΛαΜάρκους Όλντριτζ πρόσθεσαν από 20 έκαστος. Οι Τζέι Τζέι Ρέντικ και Μπεν Σίμονς σκόραραν από 16 πόντους ο καθένας για τους Σίξερς.

Στο Λος Άντζελες οι Μπλέιζερς πέτυχαν μεγάλη νίκη επί των Κλίπερς με 131-127, με τον Ντάμιαν Λίλαρντ να κάνει πράματα και θάματα και να τελειώνει τον αγώνα με 39 πόντους. Ο Σι Τζέ ΜακΚόλουμ πρόσθεσε 27 και ο Γιουσούφ Νούρκιτς άλλους 20. Από τους Κλίπερς, που συμπλήρωσαν τέσσερις συνεχόμενες ήττες για πρώτη φορά φέτος, ο Τομπάιας Χάρις σκόραρε κι αυτός 39 πόντους.

Στη Νέα Υόρκη οι Σανς επιβεβαίωσαν τη φόρμα τους νικώντας και τους Νικς με 128-110. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη τους και ήρθε χάρη στον επιθετικό οίστρο του Ντέβιν Μπούκερ, που τελείωσε τον αγώνα με 38 πόντους και πήρε βοήθειες από τους Τι Τζέι Ουόρεν (26π.) και ΝτεΑντρέ Έιτον (21π., 13ρ.). Ο Εμανουέλ Μουντιάι με 32 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ ξεχώρισε από τους νικς, που έχουν χάσει τα επτά από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια τους.

Στη Μινεάπολις οι Τίμπεργουλβς ήταν ανώτεροι σε όλα και νίκησαν εύκολα τους Κινγκς με 132-105. Ο Άντριου Ουίγκινς σκόραρε 17 πόντους, ενώ ο Καρλ Άντονι Τάουνς δεν χρειάστηκε να παίξει πολύ, παρ' όλα αυτά είχε 14 πόντους και 14 ασίστ για τους Γουλβς. Ο Μπάντι Χιλντ σκόραρε 21 πόντους για τους Κινγκς, αλλά δεν έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο, διότι ο Ντέιβ Γέργκερ χρησιμοποίησε τους αναπληρωματικούς. Μεταξύ αυτών και τον Κώστα Κουφό, που σε 23 λεπτά είχε 4 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ