21.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Μετς και Μάνδρα κλέβουν το ενδιαφέρον

Σπουδαία παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής στο Νότιο όμιλο της Β' Εθνικής, με τα δυο σπουδαιότερα να λαμβάνουν τόπο στο κλειστό του Μετς και στην Μάνδρα.

Στο Μετς το Παγκράτι, το οποίο παρά τις απουσίες του έχει βρει τον τρόπο να φτάσει στο 5/5 στα εντός έδρας παιχνίδια του, και λαμβάνοντας υπόψη μας και το κύπελλο Ελλάδας το 10/11 με την μία ήττα να είναι από τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, αντιμετωπίζει την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, την πρωτοπόρο Δάφνη Δαφνίου, η οποία καλείται να δείξει χαρακτήρα, και σε τυχόν νίκη της να πετύχει μια από αυτές τις επιτυχίες που ωθούν μια ομάδα προς την άνοδο. Το Παγκράτι από την πλευρά του, σε περίπτωση που φύγει με το ροζ φύλλο, μπαίνει για τα καλά σε τροχιά δυάδας. Στην Μάνδρα, ο Μανδραϊκός υποδέχεται τον Τρίτωνα, και παρά την κακή του πορεία έχει το ρόστερ και την ποιότητα να φρενάρει και άλλο τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μετά την ήττα στο Χαϊδάρι από την Δάφνη, δεν θέλουν να μείνουν άλλο πίσω.

Ο τρίτος πόλος της αγωνιστικής βρίσκεται στο Ναύπλιο, με τον Οίακα σε σταθερή βάση να βρίσκεται σε θέσεις ανόδου και να πλησιάζει προς την κορυφή, στην αλώβητη έδρα του. Απέναντι του βρίσκεται ο εξαιρετικός Έσπερος Καλλιθέας, τον οποίοι είχε κερδίσει δύσκολα στο Κύπελλο Ελλάδας τον Σεπτέμβριο, και θέλει τη νίκη για να μείνει ψηλά. Τρεις συνεχόμενες ήττες είναι πολλές για τον Δούκα, ο οποίος υποδεχόμενος στο Δαϊς στον Πρωτέα Βούλας ψάχνει επιστροφή στις επιτυχίες. Το παιχνίδι μόνο εύκολο δεν είναι για το συγκρότημα του Νάσου Χούμπαυλη, με την ομάδα των Νοτίων προαστίων να είναι ικανή να κερδίσει οπουδήποτε.

Το διπλό στην Πάτρα θέλει να πιστοποιήσει ο Πανελευσινιακός, υποδεχόμενος την Πεντέλη, με τους φιλοξενούμενους να αποτελούν μετά την Δάφνη Δαφνίου, την δεύτερη έκπληξη της διοργάνωσης, δείχνοντας μια στιβαρή και σοβαρή ομάδα μετά από 9 αγωνιστικές. Στο Ίλιον η Ένωση υποδέχεται τον Γλαύκο, και όντας μια ομάδα που παίζει ελεύθερα και χωρίς άγχος αποτελεί επικίνδυνο αντίπαλο για κάθε αντίπαλο, κάτι που γνωρίζουν καλά τόσο ο Παπάγου όσο και ο Πανελευσινιακός.

Τέλος, ντεμπούτο θα κάνουν δυο προπονητές στην σημερινή αγωνιστική. Στο «Σαλούν» ο Περικλής Ταυρόπουλος επέστρεψε μετά από 26 χρόνια στο τιμόνι του Παπάγου, και σε ένα κομβικό παιχνίδι υποδέχεται τον Πανερυθραϊκό, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν και αυτοί νίκες ώστε να ανασάνουν βαθμολογικά. Στην Κόρινθο ο δυνατός ΚΑΟΚ υποδέχεται τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, με τον Κώστα Ρουμελιώτη να ντεμπουτάρει στον πάγκο των φιλοξενούμενων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα :

1ος Όμιλος

Δαϊς 17.00 Δούκας-Πρωτέας Βούλας Γιακείμη-Φασόλης (Άκελ)

2ο Ελευσίνας 17.00 Πανελευσινιακός-Πεντέλη Ζακεστίδης-Ουσταμπασίδης (Παππάς)

Ιλίου Β’ 17.00 Ένωση Ιλίου-Γλαύκος Μακρής-Χριστινάκης (Παπαδόπουλος Στ.)

Μετς 17.00 Παγκράτι-Δάφνη Δαφνίου Αποστολίδης-Καλογερόπουλος Φ. (Ορφανός)

Παπάγου 17.00 Παπάγου-Πανερυθραϊκός Μπίκας-Τσολάκος (Λιμνιάτης)

Κορίνθου 17.00 Κόρινθος-Κρόνος Αγ. Δημητρίου Μαντήλας-Τσακαλογιάννης (Μαυραντζάς)

Ναυπλίου 17.00 Οίαξ-Έσπερος Δαρλαμήτσος-Κανελλόπουλος (Ελένης)

1ο Κλ. Μάνδρας 17.00 Μανδραϊκός-Τρίτων Στρέμπας-Σκαλτσής (Ηπιώτης)

Η Βαθμολογία (σε 9 αγώνες) :

1.Δάφνη Δαφνίου (8-1) 17
2.Οίακας Ναυπλίου (7-2) 16
—————————————–
3.Παγκράτι (6-3) 15  
4.Τρίτωνας (6-3) 15
5.Έσπερος Καλλιθέα (6-3) 15  
6.Δούκας (6-3) 15
7.Πεντέλη (5-4) 14
8.Πρωτέας Βούλας (5-4) 14
9.ΚΑΟ Κορίνθου (4-5) 13
10.Πανελευσινιακός (3-6) 12
11.Μανδραϊκός (3-6) 12  
12.Γλαύκος (3-6) 12  
—————————————–
13.Παπάγου (3-6) 12  
14.Πανερυθραϊκός (3-6) 12  
15.Κρόνος Αγ.Δημητρίου (2-7) 11
16.Ένωση Ιλίου (2-7) 11



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ