25.3 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Α2 Ανδρών : Ντεμπούτο Μαυροκεφαλίδη στο ντέρμπι του Αιγάλεω, παιχνίδι αποδείξεων για Ηρακλή

Όσο κυλούν οι αγωνιστικές, τόσο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον δίνεται στο πρωτάθλημα της Α2, με αρκετές ομάδες να είναι στην λεπτή γραμμή που χωρίζει τα πλεί οφς από τα πλέι άουτ. Στην κορυφή θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται ο Ηρακλής, ο οποίος υποδέχεται τον Κόροιβο, χωρίς τον Σοκ και την υπερπροσπάθεια με τον Ιωνικό. Κουρασμένη θα είναι και η ομάδα της Νίκαιας, η οποία θα έχει στο δυναμικό της και τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη στο ντέρμπι του Αιγάλεω με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής :

Π.Σαλπέας 1700 Εθνικός-Ευρώπη 87 Πευκοχωρίου Κατραχούρας-Χαλαμπαλάκης-Κώτσου (Μουζάκης Στ.)

Ο Εθνικός έχει αρχίσει να δείχνει κάποια σημάδια αγωνιστικής ανάτασης, και το στοίχημα για τον Ηλία Μανδραγό και τους παίκτες του είναι αν θα μπορέσει να πετύχει κάποιες νίκες την τρέχουσα σεζόν. Βαρόμετρο είναι σίγουρα ο Νίκολα Στανόγιεβτις που ηγείται σε όλους τους τομείς της στατιστικής (16,6 π., 11,4 ριμπ., 3,6 ασίστ), ενώ στα μείον αποτελεί το γεγονός ότι οι «μπλε» έχουν την χειρότερη άμυνα στην λίγκα (δέχονται 89,1 πόντους). Το Πευκοχώρι μετά την μέγιστης σημασίας νίκη με τον Αμύντα που τον έφερε στο 4-5, αναζητεί το δεύτερο του διπλό, μετά από αυτό στην Καβάλα. Θετικά στοιχεία έδειξε στην πρώτη του εμφάνιση ο Ντάμιαν Κάντιτς (15 π., 3 ριμπ.), ενώ το παράδοξο της αναμέτρησης είναι ότι απέναντι στην χειρότερη άμυνα θα εμφανιστεί η ομάδα με την μικρότερη επιθετική συγκομιδή στο πρωτάθλημα (66,7 π.)

Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Καστοριά Σταματόπουλος-Γερακίνης-Κωνσταντινίδου (Σταύρου)

Το Ψυχικό εντυπωσιάζει, και φτάνοντας στις 4 συνεχόμενες νίκες, έφτασε στις 6 και βρίσκεται σε τροχιά πλέι οφς. Φυσικά ο Γιώργος Ρεμεντέλας γνωρίζει πως η εξασφάλιση της σωτηρίας όσο το γρηγορότερο είναι το ζητούμενο, σε μια ομάδα με μικρό σχετικά ρόστερ. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι στηρίζονται στην πεντάδα των Παασόγια, Παπανικολάου, Μάντζαρη, Αρσενόπουλο και Παπαντωνάκο θα πρέπει να ξεπεράσουν και την όποια κούραση από την αγωνιστική υποχρέωση της Τετάρτης (12/12). Η Καστοριά στηρίζεται στον έλεγχο του ρυθμού και την αμυντική της τακτική (δέχεται 70,3 πόντους), αλλά θα πρέπει να βρει τον τρόπο να κερδίζει και μακριά από το «Δ.Διαμαντίδης».

Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Απόλλων Π. Πουρσανίδης Κ.-Τζιοπάνος Ν.-Τζίμα (Τέγα)

Στην Καρδίτσα ακόμη προσπαθούν να καταλάβουν που ηττήθηκαν στο κλειστό του Αγίου Θωμά από το Μαρούσι, και θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες, έχοντας απέναντι τους μια ομάδα που βρίσκεται χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Το θετικό για τον Γιάννη Τζήμα είναι η επικείμενη επιστροφή του Γιώργου Μαυρογιάννη (αποτελεί τον μόνο καθαρό άσσο της ομάδας), ενώ το αρνητικό είναι το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Μόκφορντ, Στην Πάτρα αφήνουν τον χρόνο να περνάει, με τον Γιώργο Δελέγκο να έχει να διαχειριστεί ένα βαρύ φορτίο. Αμφίβολοι οι Ζούμπος (12 π., 5,3 ασίστ), Μπαζίνας (3,3 π.), Μολφέτας (8,4 π, 4,3 ριμπ.) και Εζόμο (4,3 π.).

Αγ. Θωμά 17.00 Μαρούσι-Ερμής Αγιάς Λάρισας Παντελίδης-Κοντίλης-Καρπάνος (Ελευθεριάδης)

Το Μαρούσι αποτελεί μια κλασσική εντός έδρας ομάδα, στην οποία στηρίζεται στη μάχη που δίνει για να αποφύγει τα πλέι άουτ. Στο εκτός έδρας παιχνίδι της Τετάρτης (12/12), παραδόθηκε στο Ψυχικό, χάνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι από το πρώτο δεκάλεπτο, όπου και βρέθηκε πίσω με 36-13. Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά έχει δημιουργία (18,1 ασίστ) και επιθετική άνεση (80,6 π.) αλλά δείχνει να μην έχει και την καλύτερη σχέση με την άμυνα (81,6 π.). Στα μείον και η παρουσία του Κνέζεβιτς, από τον οποίο το Μαρούσι παίρνει μόλις 1,3 πόντους. Και ο Ερμής αποτελεί ομάδας έδρας, έχοντας 5/5 στην Λάρισα, και αν θέλει να παραμείνει ψηλά, θα πρέπει να ψάξει μεγάλα διπλά, έχοντας μόλις ένα στο «Π.Σαλπέας» απέναντι στον ουραγό Εθνικό.

Υμηττού 17.00 Αμύντας-Χαρίλαος Τρικούπης Διαμαντής-Δημόπουλος-Νάστος (Άκελ)

Μετά από ένα τουρ στην Ελλάδα και ένα εντός έδρας παιχνίδι στο «Μ.Μουρούτσος» ο Αμύντας επιστρέφει στο κλειστό της Πυρκάλ, έχοντας δώσει το τελευταίο του παιχνίδι εκεί στις 27/10 απέναντι στο Ψυχικό. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι συγκρούονται δυο διαφορετικά στυλ, με τον χαμηλό ρυθμό και τον έλεγχο του παιχνιδιού των γηπεδούχων (διαθέτουν την καλύτερη άμυνα με 66,8 π.) απέναντι στο στυλ μπάσκετ του Ντίνου Καλαμπάκου που στηρίζεται στην γρήγορη επίθεση. Ο Αμύντας βρίσκεται με 6-3 σε τροχιά πλέι οφς, ενώ ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο οποίος βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, πρέπει να αλλάξει πολλά, αν θέλει να παραμείνει στην μάχη της σωτηρίας. Ο Ντίνος Καλαμπάκος σε δυο παιχνίδια στο Μεσολόγγι έδειξε ότι έχει αρκετή δουλειά, με μια ομάδα χωρίς εκτός έδρας νίκη, με την χειρότερη συγκομιδή στα ριμπάουντ (28 ανά αγώνα) και από τις χειρότερες σε δημιουργία (μοιράζει 13,4 ασίστ).

Στ. Βενέτης 17.00 Διαγόρας Δρ.-Ιωνικός Ν. Τσαρούχα-Ανδρικόπουλος-Θεοδωρόπουλος Ρ. (Δούκας)

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, με τη νικήτρια ομάδα να κάνει βήμα προς τον στόχο της. Ο Διαγόρας βασίζεται στην αμυντική του τακτική (δέχεται 69,3 πόντους) και στην δημιουργία (μοιράζει 18,4 ασίστ) και ψάχνει μια υπέρβαση που θα τον βάλει για τα καλά σε δεδομένα πλέι οφς. Απέναντι του βρίσκεται το «πληγωμένο» θηρίο που λέγεται Ιωνικός, που προέρχεται από το επίπονο παιχνίδι της Τετάρτης (12/12) στο Ιβανώφειο, όπου και ηττήθηκε στην παράταση από τον Ηρακλή. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα έχει την καλύτερη επίθεση (87 π.) είναι η πρώτη στα ριμπάουντ (34,6) ενώ θα κάνει ντεμπούτο και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, σε μία κίνηση που αλλάζει τα δεδομένα.

Κω 17.00 Ιπποκράτης-Καβάλα Κάρδαρης-Κωνσταντινόπουλος-Μαγκουνής (Τεφτίκης)

Ο Ιπποκράτης επιστρέφει στην Κω έχοντας ηττηθεί με διαφορά 50 πόντων στο κλειστό του Πλάτωνα από τον Ιωνικό, γεγονός που καλείται να ξεπεράσει ψυχολογικά. Ο Κώστας Παπαδόπουλος είδε όλη του την ομάδα να μειονεκτεί, με τον Λαανέ να μην πετυχαίνει πόντο, και θέλει τη νίκη απέναντι στην Καβάλα, θέλοντας να πάρει και μια άτυπη ρεβάς για τον αποκλεισμό από το κύπελλο Ελλάδας. Η Καβάλα πάλεψε απέναντι στον Ηρακλή, αλλά με ρεκόρ 1-8, με μηδενική δημιουργία (είναι στην τελευταία θέση με 10,8 ασίστ) και εκτός τον πρώτο της σκόρερ, Καμάρα (13,8 π.) ψάχνει μια υπέρβαση για να βγει από την στενωπό που έχει βρεθεί.

Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Κόροιβος Παγώνης-Ευφραιμίδης-Ξέρας (Δροσόπουλος)

Ο Ηρακλής παρουσιάζεται άλλη ομάδα από την ημέρα που ανέλαβε ο Κώστας Μέξας, και έχοντας 5/5 με τον Έλληνα τεχνικό στον πάγκο του έπιασε κορυφή μετά την πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στον Ιωνικό την προηγούμενη Τετάρτη (12/12). Το παιχνίδι με τον Κόροιβο θέλει ιδιαίτερη προσοχή για τον «γηραιό», ο οποίος έχει την δεύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα (82,1 π.) και είναι πρώτος σε ασίστ (19,8), αλλά προέρχεται και από την υπερπροσπάθεια με τον Ιωνικό. Τις 5 από αυτές μοιράζει ο Σοκ (8,2 π.), ο οποίος τραυματίστηκε στο φινάλε της κανονικής περιόδου με τον Ιωνικό, και θα απουσιάσει από το παιχνίδι. Ο Κόροιβος αποτελεί ομάδα έδρας, αλλά τα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια του τα έχει χάσει στο φινάλε (Πευκοχώρι, Ερμή Αγιάς) ενώ πηγαίνει τα παιχνίδια του ψηλά (80,4 π.), έχοντας στις τάξεις του και το «πολυβόλο» της κατηγορίας, με τον Λεϊμάνις να πετυχαίνει 18,8 πόντους και να μοιράζει 6,3 ασίστ.

Η Βαθμολογία (σε 9 αγώνες)

1.Ηρακλής (8-1) 17
———————————
2.Ιωνικός Νικαίας (7-2) 16
3.Ψυχικό (6-3) 15
4.Αμύντας (6-3) 15  
5.Διαγόρας Δρυοπιδέων (6-3) 15
———————————
6.Ερμής Αγιάς (6-3) 15  
7.Καρδίτσα (5-4) 14
8.Κόροιβος (5-4) 14
9.Καστοριά (5-4) 14
10.Ιπποκράτης (5-4) 14
———————————
11.Μαρούσι (4-5) 13
12.Πευκοχώρι (4-5) 13
13.Απόλλων Πατρών (2-7) 11
14.Χαρίλαος Τρικούπης (2-7) 11
———————————
15.Καβάλα (1-8) 10
16.Εθνικός Πειραιά (0-9) 9



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ