24.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Βαδίζοντας σε τεντωμένο σχοινί

Ο Παναθηναϊκός σώθηκε από ένα ιστορικό κάζο κόντρα στην Νταρουσάφακα, αλλά το μέλλον του φαντάζει «σκοτεινό».

Πίεση, άγχος, έλλειψη συγκέντρωσης αποτελούν μόνο μερικά από τα στοιχεία που καταλήγουν σε μία κάκιστη εικόνα για τους πρωταθλητές Ελλάδας, τον τελευταίο μήνα των υποχρεώσεών τους στην Ευρωλίγκα. Ο αγώνας με την ουραγό της βαθμολογίας δεν εξελίχτηκε σε μία νίκη που θα έδινε ώθηση στην αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία του συνόλου, αλλά σ' ένα ντέρμπι το οποίο λίγο έλειψε να χαθεί και να βάλει την ελληνική ομάδα από πολύ νωρίς με την πλάτη στο καναβάτσο. Η ταπεινωτική ήττα δεν ήρθε χάρη στον Ντίνο Μήτογλου, αλλά ποιος μπορεί να αισιοδοξεί ενόψει της εξαιρετικά δύσκολης συνέχειας;

Το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ δεν κατάφερε να νικήσει πειστικά ούτε τον συγκεκριμένο ανίσχυρο αντίπαλο και το «βουνό» που ακολουθεί θα χρειαστεί μεγάλη ψυχική αντοχή για να ξεπεραστεί δίχως καταποντισμό. Η αναμέτρηση δεν χρειάζεται παραπάνω κριτική. Το «τριφύλλι» αν έπαιζε με οποιαδήποτε άλλη ομάδα από τις υπόλοιπες 14 πιθανότατα θα είχε φύγει με σκυμμένο το κεφάλι και θα είχε τοποθετήσει από μόνο του μία ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της προσπάθειάς του για κάτι καλό. Ευτυχώς για τους «πράσινους» αυτό αποφεύχθηκε. 

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά το τέλος του αγώνα έστειλε το δικό του μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Σε ποιους απευθυνόταν, το γνωρίζουν καλύτερα οι ίδιοι, ωστόσο πλέον περιθώρια και δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Ο Νικ Καλάθης σε μία βραδιά που έπαιξε τραυματίας πέτυχε double double κι απέδειξε στην πράξη ότι βάζει την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Ας ακολουθήσουν κι άλλοι. Ειδικά εκείνοι που με το παραμικρό βρίσκονται στα «πιτς» προτιμώντας να προφυλαχθούν, αντί να θέσουν εαυτόν στις υπηρεσίες της ομάδας.

Αν οι εξορμήσεις σε Πυλαία και Μαδρίτη θα είναι ευεργετικές ή καταστροφικές θα φανεί πολύ σύντομα, ωστόσο ο μεγάλος «τελικός» που ήδη είναι «κυκλωμένος» θα λάβει χώρα στο ΟΑΚΑ στις 21/12, όταν η φιλόδοξη Αρμάνι Μιλάνο του παλιού γνώριμου Μάικ Τζέιμς θα εμφανιστεί στην Αθήνα θέλοντας να κάνει το «μπαμ».

Τι θα πετύχει ο Παναθηναϊκός βαδίζοντας σε τεντωμένο σχοινί, κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει, οι πιθανότητες πάντως με βάση την αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσιάζει, σε καμία πιθανότητα δεν είναι με το μέρος του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ