22.9 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

«Άλωσε» το Τελ Αβίβ η Μπασκόνια

Η Μπασκόνια νίκησε 81-79 μέσα στο Τελ Αβίβ τη Μακάμπι και πέτυχε τη δεύτερη διαδοχική της νίκη, με τον Σκότι Ουίλμπεκιν να είναι ο μοιραίος παίκτης.

Με αυτό το ροζ φύλλο αγώνα οι Βάσκοι έχουν πλέον ρεκόρ 5-7 και μπαίνουν για τα καλά στο κυνήγι της πρόκρισης στα πλέι οφ. Από την άλλη, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν μπόρεσε να πάρει την τρίτη της σερί νίκη και έχει ρεκόρ 3-9 που την αφήνει αρκετά πίσω, μετά το τραγικό ξεκίνημα με τον Νέβεν Σπάχια στον πάγκο.

Οι Βάσκοι ξεκίνησαν αρκετά «ζεστοί» τον αγώνα και προηγήθηκαν στο τέλος του δεκαλέπτου με 22-17, παρ' όλα αυτά οι Ισραηλινοί κυριάρχησαν απόλυτα στο δεύτερο δεκάλεπτο και πήγαν στο ημίχρονο έχοντας προβάδισμα πέντε πόντων (41-36).

Και στην τρίτη περίοδο η «ομάδα του λαού» έδειχνε να έχει τον πρώτο λόγο ξεφεύγοντας ακόμα και με διψήφια διαφορά πόντων. Παρ' όλα αυτά το σύνολο του Βέλιμιρ Περάσοβιτς δεν το έβαλε κάτω και δεν έχασε την επαφή με το σκορ. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 61-54.

Το τελευταίο δεκάλεπτο όμως ανήκε εξ ολοκλήρου στην Μπασκόνια. Βρίσκοντας πάρα πολλές λύσεις στην επίθεση ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και με επιμέρους σκορ 27-18 κατάφερε να «δραπετεύσει» μ' ένα πολύτιμο «διπλό». Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Ουίλμπεκιν καθυστέρησε και στο τέλος αντί να σουτάρει πάσαρε λάθος με αποτέλεσμα να μην δοκιμάσει καν να πάρει το παιχνίδι η Μακάμπι.

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ: Ο Τόκο Σενγκέλια τελείωσε τον αγώνα με είκοσι πόντους, παρά το γεγονός είχε μόλις 8/15 βολές. Σημαντικός και ο ρόλος του Ματ Τζάνινγκ με 18 πόντους και τέσσερα τρίποντα. Για τους γηπεδούχους, Κέιν και Ουίλμπεκιν πέτυχαν από 13 πόντους, αλλά ο τελευταίος ήταν μοιραίος καθώς έκανε τραγικό λάθος στην τελευταία επίθεση του αγώνα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ισορροπημένο το παιχνίδι στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες του. Κομβικό ρόλο όμως έπαιξε η κυριαρχία της Μπασκόνια στις δύο ρακέτες με 35 ριμπάουντ έναντι 27 των γηπεδούχων, ενώ οι Βάσκοι σούταραν 11/21 τρίποντα κι αυτό αποδείχτηκε αρκετό για να τους δώσει μία σπουδαία νίκη.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ