20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Λαρεντζάκης στο Basketa: «Είναι ωραίο να κάνεις υπερήφανους τους Έλληνες»

Έχει… ξεχάσει να χάσει στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 η Εθνική Ελλάδας Ανδρών. Κέρδισε και τη Γερμανία και, τώρα, θέλει να περάσει και από το Βελιγράδι.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στην Ευρώπη, έχοντας κάνει μέχρι στιγμής το «εννέα στα εννέα». Το βράδυ της Δευτέρας (03/12, 21.15) δοκιμάζεται στο «Aleksandar Nikolic Hall», απέναντι στη Σερβία που «καίγεται» για το θετικό αποτέλεσμα, με το Γιαννούλη Λαρεντζάκη να τονίζει σχετικά μέσω του Basketa.gr: «Πραγματικά οι αντίπαλοι χρειάζονται τη νίκη, αλλά αυτό που έχουμε όλοι στο μυαλό μας, ως παίκτες, είναι πως δεν θέλουμε να χάνουμε σε κανένα ματς, με οποιονδήποτε αντίπαλο, πόσο μάλλον όταν παίζουμε για την Εθνική. Θα δυσκολευτούμε πάρα πολύ, θα βρούμε μια δύσκολη έδρα και μια ομάδα που θα έχει και παίκτες Ευρωλίγκας. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας, σταθεροί, και να πάμε να τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε. Όσο νικάς, άλλωστε, κάνεις υπερήφανο τον ελληνικό λαό κι αυτό είναι κάτι πολύ ωραίο».

Η «γαλανόλευκη» είναι πρώτη στον όμιλό της, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αντιμετωπίζει με χαλαρότητα τα εναπομείναντα ματς των προκριματικών. «Πάντα πιέζεσαι, οι ρυθμοί είναι υψηλοί, το ίδιο και οι σφυγμοί. Κόντρα στη Γερμανία ίσως δεν είχαμε τον κατάλληλο ρυθμό από την αρχή γιατί είχαμε κάνει μόνο τέσσερις προπονήσεις. Παίξαμε καλά στην άμυνα, για κάποια διαστήματα, και καταφέραμε να κερδίσουμε. Η ομάδα, πραγματικά, έχει ταλέντο. Βοήθησε και ο Γιάννης (Μπουρούσης). Η εμπειρία του, η αγωνιστική εικόνα του, είναι τρομερός. Τώρα, συνεχίζουμε και για άλλες νίκες. Δεν είναι μόνο οι βαθμοί. Εμείς θέλουμε να κάνουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε στα προκριματικά, γιατί είναι σημαντικό κι αυτό. Όταν παίζεις για τη φανέλα και φοράς το εθνόσημο το κίνητρο είναι πάντα μεγάλο, είτε δίνεις φιλικό είτε επίσημο είτε είσαι στον τελικό».

Το κίνητρο, λοιπόν, είναι πάντα υψηλό για τους Έλληνες διεθνείς, όπως τόνισε και ο 25άχρονος γκαρντ της ΑΕΚ κι έδειξαν και οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου στο «Δημήτρης Τόφαλος» της Πάτρας, στον προηγούμενο αγώνα τους απέναντι στην -έως εκείνο το σημείο- αήττητη Γερμανία. Δεν τα παράτησαν όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ κι εν τέλει πανηγύρισαν στο φινάλε, μαζί με τον κόσμο, τη διερεύνηση του σερί τους στα προκριματικά στο 9-0. «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για τη νίκη μας. Είμαστε ευτυχισμένοι. Πραγματικά, αυτή η ομάδα αξίζει πάρα πολλά, έχει κάνει πολλά κι εμείς είμαστε πάντα εδώ και προσπαθούμε για το καλύτερο. Το μήνυμα που έχουμε στείλει, με το "εννέα στα εννέα", είναι αρκετά σημαντικό. Όσα παιδιά έχουν έρθει στην Εθνική έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους. Δείχνει πως υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα. Οι Έλληνες παίκτες είναι εδώ και είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Είναι κάτι που πρέπει να το εκμεταλλευτούμε», συμπλήρωσε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Τα «παράθυρα» της FIBA μπήκαν, από πέρυσι, στη ζωή των παικτών, αλλά και των φιλάθλων. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης απολαμβάνει αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία, καθώς όπως πρόσθεσε: «Είναι ωραίο να ξεφεύγεις από την ομάδα, να έρχεσαι εδώ να παίζεις μαζί με τα παιδιά τα οποία είναι αντίπαλοί σου στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά με τα περισσότερα είσαι φίλος. Προσωπικά, είμαι πολύ χαρούμενος γιατί παίζω με συμπαίκτες που είμαστε πολύ φίλοι εκτός μπάσκετ και, πραγματικά, απολαμβάνω κάθε στιγμή -στο παιχνίδι, στο ξενοδοχείο… Αυτό βγαίνει και στο γήπεδο. Πρόκειται για ένα ευχάριστο διάλειμμα, γιατί μπορεί να κάνουμε διπλές προπονήσεις, να έχουμε ταξίδια και αγώνες, αλλά η ψυχολογία είναι τέτοια που σε κάνει να ξεκουράζεσαι. Ξεφεύγει το μυαλό σου από την πίεση της ομάδας κι επιστρέφεις ανανεωμένος».

Ο 25άχρονος γκαρντ είχε, στο τελευταίο παιχνίδι με τα «πάντσερ» στην αχαϊκή πρωτεύουσα, 19π. με 2/2 βολές, 4/4 δίποντα και 3/7 τρίποντα, πέντε ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, ένα κλέψιμο και τρία λάθη στα 32.21’ που έμεινε στο παρκέ. Συνολικά, μέχρι στιγμής στα προκριματικά, έχει κατά μέσο όρο 10,1π., 2,4 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ σε 16.6’ έχοντας παίξει σε εφτά αναμετρήσεις.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ