25.4 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Θορθάνο: «Να είμαστε ο εαυτός μας»

Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν ήταν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σήμερα το πρωί με την αποστολή του Παναθηναϊκού. Θα ταξιδέψει στη Μόσχα αύριο για τον αγώνα με την Χίμκι (30/11, 19.00), καθώς η μητέρα του υποβάλλεται σε μια επέμβαση σήμερα στην Βαρκελώνη. Έτσι στην αναχώρηση των «πράσινων» για τη Ρωσία, δηλώσεις από το τεχνικό επιτελείο έκανε ο άμεσως συνεργάτης του, Ίνιγο Θορθάνο.

«Ο Παναθηναϊκός είναι οικογένεια, αλλά υπάρχει και η άλλη οικογένειά μας, οπότε έπρεπε να είναι εκεί ο Τσάβι. Αύριο το πρωί όμως θα είναι κοντά μας στη Μόσχα».

Η ομάδα ταλαιπωρήθηκε αρκετά μετά το ταξίδι στην Μπασκόνια με πέντε παίκτες να νοσηλεύονται με συμπτώματα ιογενούς γαστρενερίτιδας και τον Ιωάννη Παπαπέτρου να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον καρπό του δεξιού χεριού: "Θα δούμε αν θα παίξει ο Παπαπέτρου. Όλοι οι άλλοι είναι καλά ευτυχώς και έτοιμοι να παίξουν. Θα δούμε τι θα γίνει με τον Ιωάννη. Πιστεύουμε πως θα είναι έτοιμος".

Το σίγουρο είναι πως δεν θα είναι έτοιμος ο Αλεξέι Σβεντ, πρώτος σκόρερ, πασέρ και "κλέφτης" της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, καθώς έχει σπάσει τον αντίχειρα του δεξιού χεριού. Τι σημαίνει η απουσία του; "Όλες οι ομάδες πολύ επικίνδυνες. Καμιά φορά λες δεν παίζει π.χ. ο Σβεντ οπότε είναι 25 πόντοι και 8 ασίστ κάτω. Αλλά δεν είναι μαθηματικά το μπάσκετ. Όλοι ξέρουν τι μπορούν να κάνουν και άλλοι παίκτες. Η Χίμκι έχει εκπληκτικό ρόστερ όπως όλες οι ομάδες στην Ευρωλίγκα. Μπορεί ένας παίκτης που βάζει 2-3 πόντους να βάλει 12 ή 20 ή 25 , οπότε πρέπει α σκεφτόμαστε ποιοι θα είναι εκεί, όχι ποιος λείπει και να κάνουμε το καλύτερο".

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για μία ακόμη αναμέτρηση εκτός έδρας. Και μακριά από το ΟΑΚΑ δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά. Τι πρέπει να αλλάξει; "Να είμαστε ο εαυτός μας! Όταν παίζουμε στο ΟΑΚΑ είμαστε διαφορετικοί από όταν παίζουμε εκτός. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε επιθετικοί σε άμυνα και επίθεση, να πάμε στο αμυντικό και επιθετικό ριμπάουντ. Πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας και μέχρι τώρα εκτός έδρας δεν είμαστε!"

Όσο για το ρυθμό που θα πρέπει να πάρει ο αγώνας για να "βολέψει" τον Παναθηναϊκό και αν το σετ παιχνίδι εξυπηρετεί περισσότερο, ο Θορθάνο απάντησε: "Όχι δεν θα το έλεγα. Ξέρουμε πως πρέπει να είμαστε καλύτεροι σε όλες τις καταστάσεις. Όχι μόνο στο πέντε εναντίον πέντε. Χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο. Ίσως στα τελευταία δευτερόλεπτα των επιθέσεων να είμαστε πιο ψύχραιμοι, πιο έξυπνοι. Όταν οι επιθέσεις εκδηλώνονται στα 12'' ή στα 18'' για παράδειγμα βρίσκουμε καλά σουτ. Αν τα δευτερόλεπτα αρχίσουν να κυλάνε και δεν έχουμε δημιουργήσει το πλεονέκτημα που θα θέλαμε θα πρέπει να έχουμε υπομονή και να βρούμε την κατάλληλη κατάσταση. Και χρειαζόμαστε τον αιφνιδιασμό, οπότε χρειαζόμαστε το αμυντικό ριμπάουντ!"



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ