24 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

“Το μυαλό μου είναι στο BCL”

Ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα από τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι με τον Άρη, οδηγώντας τον ΠΑΟΚ από νωρίς σε διψήφιο προβάδισμα. Ηταν και πάλι παρών όταν επέστρεψαν οι “κιτρινόμαυροι”. Ο Φιλ Γκος έζησε για πρώτη φορά ένα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ως γηπεδούχος και το έζησε όσο πιο έντονα μπορούσε. Μπήκε στο πνεύμα του αγώνα, έβαλε κάποιους συμπαίκτες του σε αυτό αλλά ακόμη και τον κόσμο του Δικεφάλου.

 


Ο Αμερικανός γκαρντ που εκμεταλλευόμενος τη διακοπή των υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα και την Ευρώπη ταξίδεψε για την πατρίδα του μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής και την προοπτική με την οποία βλέπει τη φετινή σεζόν, δίνοντας ξεκάθαρα προτεραιότητα στο Basketball Champions League: «Πιο πολύ το μυαλό μου είναι στο BCL. Κατά την άποψη μου και μιλώντας για μένα προσωπικά, το BCL είναι το πιο σημαντικό, να προκριθούμε στη νοκ-άουτ φάση. Ξέρω κι έτσι νιώθω, ότι θα μπούμε στα πλέι οφ στην Ελλάδα, οπότε είμαι πολύ συγκεντρωμένος στο BCL. Κερδίσαμε τέσσερα παιχνίδια στη σειρά, κάναμε μία σπουδαία νίκη στην Τενερίφη. Ωστόσο, έχουμε χάσει κάποιους αγώνες στην Ελλάδα. Είναι πολύ νωρίς όμως, ακόμα και για να ανησυχούμε για αυτά. Όπως έχω ξαναπεί αρκετές φορές, η εποχή γύρω στο Μάρτιο, είναι αυτή που πρέπει να ξεκινήσουμε να παίζουμε πραγματικό μπάσκετ. Φυσικά, θέλουμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια, αλλά εγώ δεν ανησυχώ. Έχουμε το ταλέντο, έχουμε το βάθος, έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να παίξουν σε διαφορετικές θέσεις. Είμαι αισιόδοξος με την ομάδα που έχουμε».

 

 


Ο Γκος είχε μιλήσει από το καλοκαίρι όταν επέστρεψε για τη δεύτερη σεζόν του στον ΠΑΟΚ για τη μεγάλη επιθυμία του. Έναν τίτλο. Μερικούς μήνες μετά δεν έχει φύγει από το μυαλό του: «Ο πρώτος στόχος, είναι να κερδίσουμε το Κύπελλο, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας. Δε νομίζω ότι έχουμε δουλέψει όλοι μαζί, σαν μια υγιής ομάδα. Κάνουμε πολύ καλή δουλειά αμυντικά, αλλά όχι με διάρκεια. Πιστεύω πως όταν αρχίσουμε να δείχνουμε διάρκεια στην άμυνα, θα αρχίσουμε να δείχνουμε σε όλους, τις πραγματικές δυνατότητές μας, ως ομάδα. Είναι όμως ακόμα πολύ νωρίς, δεν έχουν έρθει καν τα Χριστούγεννα. Όπως έχω ξαναπεί, τέτοια εποχή, η σεζόν είναι για... «μωρά»! Θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες, να είμαστε υγιείς και θα είμαστε εκεί που πρέπει. Έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε και να τελειώσουμε τη σεζόν, όπως κάναμε πέρσι, αν όχι καλύτερα! Η συγκέντρωση μου είναι περισσότερο στη... μεγάλη εικόνα».

 

 


“Μακάρι να έρχονται κάθε φορά”

 

Ο 35χρονος γκαρντ μίλησε για την εικόνα των 5.500 φίλων του ΠΑΟΚ στο “παλατάκι” το απόγευμα της Κυριακής: «Μακάρι οι φίλοι μας να έρχονται κάθε φορά στο γήπεδο, όπως ήρθαν σε αυτό το παιχνίδι! Ήταν ένα εξαιρετικό περιβάλλον για να παίζεις, η πρώτη μου φορά σε εντός έδρας ντέρμπι. Οι οπαδοί μας ήταν καταπληκτικοί. Από την πρώτη περίοδο μας έδωσαν τρομακτική ώθηση. Νομίζω δε σταμάτησαν να φωνάζουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ήταν ο έκτος παίκτης μας. Όταν παίζουμε με τον κόσμο μας, έχουμε πλεονέκτημα. Η ατμόσφαιρα σε αυτό το παιχνίδι, θα έπρεπε να είναι μόνιμη, σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Ειδικά όταν αντιμετωπίζουμε τις μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, χρειαζόμαστε όλους τους φίλους μας να είναι στο γήπεδο».

 


Αναφερόμενος στη διαχείριση της ειδικής κατάστασης του παιχνιδιού, στο σημείο που ο Άρης μείωσε από τους 17 πόντους στους τρεις, ο Γκος είπε: «Όσο η διαφορά ήταν τουλάχιστον στους επτά πόντους, πιστεύω ότι ήμασταν καλά. Ξεκίνησαν να βάζουν τρίποντα στην τέταρτη περίοδο, όταν ήμουν στον πάγκο. Εγώ ζω για τέτοιες στιγμές! Να βάζω μεγάλα σουτ, σημαντικά καλάθια! Έχω «γράψει» μια μεγάλη καριέρα, κάνοντας αυτό το πράγμα. Δεν ανησύχησα ποτέ! Δεν παίξαμε την άμυνα που παίζουμε ως ΠΑΟΚ. Κάναμε όμως αυτά που έπρεπε για να κερδίσουμε το παιχνίδι» και συνέχισε λέγοντας: «Αυτό το παιχνίδι με τον Άρη, όπως και το προηγούμενο με την ΑΕΚ, ήταν ξεχωριστά. Ήταν παιχνίδια που έπρεπε να παίξουμε πραγματικό μπάσκετ, με την πίεση της νίκης. Αυτό που εννοώ για «μωρά» είναι ότι υπάρχουν παιχνίδια στα οποία, ανταγωνίζεσαι για να κερδίσεις κάτι. Είναι διαφορετικά τα μέρη της σεζόν. Είναι η αρχή, που από την εμπειρία μου, δε σημαίνει κάτι. Ήμουν σε ομάδες, που χάναμε σχεδόν όλα τα παιχνίδια και στο τέλος, μπαίναμε στα πλέι οφ. Δεν έχει σημασία πως ξεκινάς τη σεζόν, αλλά πως την τελειώνεις. Εκεί κερδίζεις τα συμβόλαια σου, εκεί κάνεις τους ανθρώπους να... σε θυμούνται. Είναι η πιο σημαντική στιγμή, αυτή στο τέλος της σεζόν. Εκεί πρέπει να παίζουμε το καλύτερο μπάσκετ μας και όταν έρθει αυτή η ώρα, ρωτήστε με για το πως θα είμαστε και θα σας δώσω μια ειλικρινή απάντηση».

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ