24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Τριπλή ενίσχυση για Σερβία εν όψει Ελλάδας

Με τρεις παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες Ευρωλίγκας θα παραταχθεί, τελικά, η Σερβία στην αναμέτρησή της με την Ελλάδα στο Βελιγράδι.

Στους δεκαέξι παίκτες, που είχε ανακοινώσει στην προεπιλογή του ο Σάσα Τζόρτζεβιτς για το πέμπτο «παράθυρο» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, είχαν αποκλειστεί οι Σέρβοι διεθνείς των ομάδων της Ευρωλίγκας. Εξ αυτών θα προκύψουν οι δώδεκα για το πρώτο παιχνίδι στο Τελ Αβίβ απέναντι στο Ισραήλ (30/11, 14.00), στο δεύτερο όμως που θα γίνει στο «Aleksandar Nikolic Hall» ο 51χρονος τεχνικός γνωστοποίησε πως θα έχει στη διάθεσή του άλλους τρεις παίκτες, συγκεκριμένα τους Στέφαν Γιόβιτς, Βλάντιμιρ Λούτσιτς (Μπάγερν Μονάχου) και Βασίλιε Μίτσιτς (Εφές Αναντόλου).

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο ομοσπονδιακός τεχνικός, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου κατά την έναρξη της προετοιμασίας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας στη σερβική πρωτεύουσα, τη Δευτέρα (26/11). «Είμαστε ευγνώμονες στους συλλόγους, που επέτρεψαν στους παίκτες να αγωνιστούν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σάσα Τζόρτζεβις.

Η Σερβία δεν έχει καταφέρει, μέχρι στιγμής, να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα τελικά που θα διεξαχθούν στην Κίνα το προσεχές καλοκαίρι (31 Αυγούστου-15 Σεπτεμβρίου). Βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τις Ελλάδα και Γερμανία, που με 8-0 έχουν «τσεκάρει» το εισιτήριο, ούσα τρίτη με 5-3, ενώ ακολουθούν οι Γεωργία και Ισραήλ με 3-5 και η Εσθονία με 2-6. Την πρόκριση θα εξασφαλίσουν οι πρώτες τρεις ομάδες κάθε ομίλου, οπότε από το Group L απομένει μόλις μία θέση κι αυτήν θέλουν να καλύψουν οι «Πλάβι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ