24.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Πέφτει η τηλεθέαση του ΝΒΑ

Σημαντική πτώση στα ποσοστά τηλεθέασης των αγώνων του ΝΒΑ σημειώθηκε τη φετινή σεζόν σε σχέση πέρυσι, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η ιστοσελίδα Sports Business Journal. Αντικείμενο της έρευνας αποτέλεσαν οι τηλεθέασεις των αγώνων, που μεταδόθηκαν όχι μόνο σε πανεθνικό δίκτυο, οι οποίες ήταν επίσης πεσμένες, αλλά και σε τοπικό. Τα ποσοστά των αγώνων 27 εκ των 30 ομάδων, που μεταδόθηκαν σε τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα παρουσίασαν πτώση 14%, ενώ 15 τοπικά κανάλια είδαν τις τηλεθέασεις των αγώνων του ΝΒΑ που μετέδωσαν να έχουν διψήφια πτώση.

Μια εξήγηση που δίνεται γι' αυτό είναι οι προεδρικές εκλογές και η προεκλογική εκστρατεία γι' αυτές, που συνέπεσαν με την αρχή της σεζόν και μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού. Έκτοτε πάντως οι αγώνες του ΝΒΑ δεν μπόρεσαν να ανακάμψουν.

Μιαν άλλη ενδιαφέρουσα εξήγηση δίνει ο πρώην πρόεδρος του τηλεοπτικού δικτύου CBS, Νιλ Πίλσον: "Το πρωτάθλημα κερδίζει μεγάλη προβολή από τον ΛεΜπρόν, το Γκόλντεν Στέιτ και τον Ράσελ Ουέστμπρουκ, αλλά αυτό που πραγματικά θες να δεις είναι οι μεγάλες αγορές να πηγαίνουν καλά. Το Σικάγο δεν είχε τόσο καλή ομάδα, οι Νικς και οι Λέικερς ήταν απαίσιοι και αυτά είχαν τον αντίκτυπό τους. Επίσης ένα πρόβλημα είναι η ανάπτυξη ψηφιακών μέσων και των social media, που δεν είναι μετρήσιμα με όρους τηλεθέασης. Τώρα υπάρχουν άνθρωποι που δεν χρειάζεται να βρίσκονται σπίτι για να δουν έναν αγώνα".

Αυτό το τελευταίο επιχείρημα κρατήστε το. Είναι το πιο σοβαρό και αυτό που εξηγεί πολλά απ' όσα συμβαίνουν και όσα θα συμβούν στο άμεσο μέλλον στο χώρο των μέσων ενημέρωσης...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ