22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Δεν αντέχονται οι «μεταμορφώσεις»

Ο Παναθηναϊκός έχασε και στη Βιτόρια, παρουσιάζοντας ξανά εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με την εντός έδρας αναμέτρηση που είχε προηγηθεί κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Θα μπορούσε να είναι κάτι μαγικό αν η ομάδα έπαιζε καλύτερα, αλλά τελικά είναι κάτι εφιαλτικό. Οι πρωταθλητές Ελλάδος όταν φεύγουν από το ΟΑΚΑ μεταμορφώνονται σταθερά σε μία πολύ χειρότερη ομάδα, που δεν μπορεί να κάνει ορισμένα βασικά πράγματα στο παρκέ και να διεκδικήσει τη νίκη σε κάποια δύσκολη έδρα.

Το ίδιο σύνολο που κυριάρχησε απέναντι στην -πρώτη στην Ευρωλίγκα- Μπαρτσελόνα στα ριμπάουντ και είχε 42-30, μόλις δύο εικοσιτετράωρα αργότερα μάζεψε 23 και είδε τους Βάσκους να έχουν έντεκα περισσότερα. Αυτό δεν έχει λογική εξήγηση, αν και βάσει στατιστικών υπάρχει μία. Όταν παίζει στην έδρα του, το «τριφύλλι» είναι πέμπτο στα ριμπάουντ. Όταν παίζει μακριά από αυτή είναι 14ο. Καταλαβαίνει κανείς τη χαώδη διαφορά που υπάρχει στον τρόπο που διεκδικούν οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ την μπάλα, όταν δεν παίζουν στο γήπεδό τους.

Την ίδια στιγμή, ενώ στους Καταλανούς επέτρεψε να σουτάρουν με τραγικό ποσοστό στα τρίποντα, έβλεπε τους Βάσκους να ευστοχούν σε... όλα και να τελειώνουν τον αγώνα με το αδιανόητο 10/16. Μέσα σ' όλα και η άμυνα των εντός έδρας αγώνων σε σχέση με τους εκτός, είναι η μέρα με τη νύχτα.

Αν σε αυτά τα δεδομένα προστεθεί και η χειρότερη εμφάνιση του Νικ Καλάθη με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, τότε είναι εύκολο να καταλάβει οποιοσδήποτε τις αιτίες της ήττας. Έστω κι αν ο Κιθ Λάνγκφορντ απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι το μπάσκετ και η τέχνη του σκοραρίσματος δεν ξεχνιέται. Το σόου που έδωσε ήταν μοναδικό κι έβγαλε στη... σέντρα κάποιους που χωρίς να αντιλαμβάνονται την αξία του συγκεκριμένου παίκτη θέλησαν να τον αποκαλέσουν «γέρο» και ζητούσαν την αλλαγή του. Παρ' όλα αυτά επειδή δεν συνδυάστηκε με νίκη, θα ξεχαστεί γρήγορα.

Ακόμα είναι Νοέμβρης και τίποτα δεν έχει χαθεί. Το πρόβλημα εκτός από αγωνιστικό είναι και ψυχολογικό. Μόνο μέσω νικών μακριά από την Ελλάδα θα ξεπεραστεί το συγκεκριμένο θέμα. Το βέβαιο είναι ότι οι «μεταμορφώσεις» αυτές δεν αντέχονται.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ