22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ας τα βλέπει όλα ως ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μία ακόμα νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό και πλέον θα πρέπει να προσπαθήσει να αντιμετωπίζει όλα τα παιχνίδια όπως τα «αιώνια» ντέρμπι.

Η εικόνα του χθεσινού (18/11) ήταν ξεκάθαρη και δεν χρειάζεται πάρα πολλές εξηγήσεις. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ παρά την εκνευριστική αστοχία της σε τρίποντα και βολές ήταν σαφώς πιο καλά διαβασμένη, ήταν πιο έτοιμη πνευματικά, έδειξε πιο φρέσκια παρά το ότι έπαιξε μία ημέρα αργότερα από τον αντίπαλο της και πήρε μία δίκαιη και άνετη νίκη. Παράλληλα, το «κλειδί» της επικράτησης ήταν η εντυπωσιακή αναλογία ασίστ/λαθών, καθώς μοίρασαν 18 τελικές πάσες για μόλις τέσσερα σφάλματα. Μάλιστα η διαφορά είναι κολακευτική για τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι έδειξαν ότι εκτός από τη δουλειά και τη βελτίωση που χρειάζονται, έχουν ανάγκη κι από παίκτες, διότι έτσι δεν βγαίνουν τα κουκιά.

Από την πλευρά των πρωταθλητών Ελλάδος, θα πρέπει να μην υπάρξει εφησυχασμός. Κάτι τέτοιο θα ήταν πέρα για πέρα παράλογο. Οι «πράσινοι» έχουν τον τρόπο τους κόντρα στους Πειραιώτες, αλλά στις αναμετρήσεις με τα υπόλοιπα κλαμπ της Ευρωλίγκας δεν είναι εξίσου αποτελεσματικοί. Μοιάζει σαν να «ξυπνούν» μόνο όταν απέναντί τους βλέπουν τον «αιώνιο» αντίπαλο. Αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, ούτε θα οδηγήσει κάπου. Προφανώς και ο Παναθηναϊκός θέλει να διατηρήσει τα εγχώρια σκήπτρα του και να πάρει ξανά το Κύπελλο που έχασε πέρσι, αλλά ο μεγάλος στόχος δεν παύει να είναι η επιστροφή στην ελίτ της Ευρώπης. Οι ακραίες απόψεις δεν είναι ποτέ σωστές. Ο Παναθηναϊκός σταθερά βρίσκεται στα προημιτελικά κι έχει να μείνει εκτός από το μακρινό 2010, αλλά αυτό δεν αρκεί για το μέγεθός του, χωρίς όμως να έχει μικρύνει επειδή δεν τα καταφέρνει. Ας δουν όλοι οι μηδενιστές την κατάσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ από το 2014 και μετά, αλλά και την Μπαρτσελόνα που δείχνει φέτος να ανακάμπτει. 

Πολλά πράγματα πρέπει να διορθωθούν αγωνιστικά, αλλά και σε επίπεδο συγκέντρωσης. Ο αγώνας της Τετάρτης με την Μπαρτσελόνα θα είναι ένα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς δεν υπάρχει περιθώριο για νέα εντός έδρας αποτυχία μετά το «στραβοπάτημα» με τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Το μεγάλο «αγκάθι» όμως παραμένει η εικόνα μακριά από την «ασφάλεια» του ΟΑΚΑ. Αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος, ας... βαφτίσουν κάθε προσεχή αντίπαλο Ολυμπιακό, ούτως ώστε να παίξουν με πάθος και να φτάσουν στο ροζ φύλλο.

Όσον αφορά το ντέρμπι, αυτό απλώς επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού έναντι του Ολυμπιακού. Ο Νίκος Παππάς απέδειξε για μία ακόμα φορά πως όταν βρίσκει ρυθμό είναι μεταξύ των κορυφαίων σκόρερ της Ευρώπης. Τόσο ο ίδιος όμως όσο και ο Τσάβι Πασκουάλ πρέπει να καταφέρουν να συμβαίνει αυτό συχνότερα και όχι μία στο τόσο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ