26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Από μηχανής Σμιθ

Το μεσημέρι Σαββάτου εξελίχθηκε σε θρίλερ στη Λήμνο, με τον Ήφαιστο να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στα τελευταία δέκατα, με ήρωα τον Τζέρι Σμιθ που με ένα κόψιμό του χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους με 80-79.

Ο Ήφαιστος μπήκε πιο... "αγριεμένος" στο παιχνίδι, κρατώντας τον έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι βρίσκονταν σταθερά μπροστά, φτάνοντας μάλιστα και στο +8 (10-2, 7'). Η διαφορά φαίνεται να "ξύπνησε" τον ΠΑΟΚ, ο οποίος άρχισε να ανεβάζει επικίνδυνα στροφές φτάνοντας γρήγορα στην ισοφάριση με κάρφωμα του Λίνου Χρυσικόπουλου (13-13, 2'). Η πρώτη περίοδος έκλεισε με τον Ήφαιστο να βρίσκεται και πάλι μπροστά με διαφορά ωστόσο μόνο ενός πόντου (15-16).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι δεν κατέβασαν το κεφάλι και συνέχισαν να πιέζουν τον "Δικέφαλο". Φιλ Γκος και Λίνος Χρυσικόπουλος όμως ήταν εκεί για να δώσουν στον ΠΑΟΚ κεφάλι στο σκορ, οδηγώντας τον στην μεγαλύτερη διαφορά του παιχνιδιού, στο +9 (24-33, 16'), με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το τελικό 30-38 που διαμόρφωσε ο Φιλ Γκος με εύστοχο τρίποντο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, το παιχνίδι μετατράπηκε σε ροντέο. Ο ΠΑΟΚ μπορεί στην αρχή της τρίτης περιόδου να είχε το πάνω χέρι, ο Ήφαιστος όμως έδειξε τα "δόντια" του και κυνήγησε την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου. Με τον ΠΑΟΚ να ξεφεύγει μόνο σε μία στιγμή του δεκαλέπτου (41-51, 26'), ο Ήφαιστος πείσμωσε και μείωσε τη διάφορα φτάνοντας το παιχνίδι στον πόντο λίγο πριν τη λήξη του δεκαλέπτου με εύστοχο λέι απ του Ουίγκινγκς (53-54, 1').

Το θρίλερ συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο με τους γηπεδούχους όχι μόνο να μην επιτρέπουν στον ΠΑΟΚ να πάρει προβάδισμα αλλά να είναι καταιγιστικοί περνώντας μπροστά στο σκορ (58-57, 31'). Οι δύο ομάδες βρέθηκαν για αρκετή ώρα ισόπαλες με τον Χάτσερ και τον Γκότσερ να δίνουν ανάσες σε ΠΑΟΚ και Ήφαιστο αντίστοιχα. Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος έπαιξε το ρόλο του σωτήρα για τον Ήφαιστο, αφού ύστερα από ένα μεγάλο σουτ του στα 47" πριν τη λήξη του αγώνα διαμόρφωσε το 79-75, με τον Γκότσερ να φτάνει τη διαφορά στο +5 με μία εύστοχη βολή (80-75, 27" πριν τη λήξη). Ο Γιάννης Αθηναίου, κατάφερε με εύστοχο τρίποντό του να φτάσει το παιχνίδι στον πόντο (80-79) με 6 δευτερόλεπτα να μένουν στο χρονόμετρο. Με την επαναφορά της μπάλας, ο Τέπιτς έκλεψε την μπάλα από τον Ήφαιστο και ο Φιλ Γκος πάσαρε στον Αθηναίου που επιχείρησε το λέι απ, χωρίς όμως να υπολογίσει τον παράγοντα Σμιθ. Ο Τζέρι Σμιθ με ένα εντυπωσιακό κόψιμο δεν επέτρεψε στον Έλληνα γκαρντ να σκοράρει και λύτρωσε τον Ήφαιστο που πήρε τη νίκη με 80-79 και έκανε το 3/3 στην έδρα του.

ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΜΙΘ:

Ο Τζέρι Σμιθ ήταν ο ήρωας της τελευταίας στιγμής για τον Ήφαιστο, που με ένα εντυπωσιακό του κόψιμο στο λέι απ του Γιάννη Αθηναίου, χάρισε τη νίκη στους νησιώτες. Ο γκαρντ του Ηφαίστου είχε 10 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1 ασιστ σε 23 λεπτά συμμετοχής.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Ήφαιστος στηρίχθηκαν σε μεγάλο βαθμό στον πάγκο τους, με τις δύο ομάδες να παίρνουν ένα μεγάλο ποσοστό των πόντων τους από εκεί. Συγκεκριμένα, οι οικοδεσπότες πήραν 34 πόντους από τον πάγκο, ενώ ο "Δικέφαλος" 33, 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Δεκάλεπτα : 15-14, 30-38, 53-54, 80-79



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ