24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Με Ματσιούλις η Λιθουανία (pic)

Ο Γιόνας Ματσιούλις θα αγωνιστεί κανονικά στο επόμενο «παράθυρο» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, όχι όμως και ο Λούκας Λεκαβίτσιους.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νταΐνιους Αντομάιτις ανακοίνωσε τους δώδεκα παίκτες που θα αγωνιστούν στην Μπρέσια με την Ιταλία (29/11, 20.15) και στο Βίλνιους με την Κροατία (02/12, 19.30), στο πέμπτο «παράθυρο» της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας. Ανάμεσά τους είναι και ο 33χρονος φόργουορντ της ΑΕΚ, απουσιάζει ωστόσο το όνομα του 24χρονου γκαρντ του Παναθηναϊκού, καθώς οι «πράσινοι» παίζουν στις 30/11 με τη Χίμκι, στη Μόσχα, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Η «Λιέτουβα» είναι η μία από τις τέσσερις ομάδες, από την Ευρώπη, που έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στα τελικά, που θα διεξαχθούν στην ασιατική χώρα το διάστημα 31 Αυγούστου-15 Σεπτεμβρίου του 2019. Οι άλλες τρεις είναι η Ελλάδα, η Γερμανία και η Τσεχία. Όπως ενημέρωσε ο Λιθουανός δημοσιογράφος, Ντονάντας Ουρμπόνας, η σύνθεση για τις επόμενες δύο αναμετρήσεις των προκριματικών δεν περιλαμβάνει ούτε έναν παίκτη που αγωνίζεται σε ομάδα Ευρωλίγκας. Συγκεκριμένα, ο 44χρονος προπονητής κάλεσε τους εξής: Μάντας Καλνιέτις, Σαρούνας Βασιλιάουσκας, Μιντάουγκας Γκιρντζιούνας, Άρνολντας Κουλμπόκα, Γιόνας Ματσιούλις, Ρενάλντας Σεϊμπούτις, Άντας Γιουσκεβίτσιους, Άρνας Μπουτκεβίτσιους, Ρόκας Γκιερντάιτις, Εντγκάρας Ζελιόνις, Εϊμάντας Μπέντζιους, Γκούτις Μασιούλις, Μαρτίνας Γκέμπεν, Εβάλντας Κάιρις και Μαρτίνας Εχόντας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ