22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Νίκη των «καμικάζι» με Καταλανό «στρατηγό»

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό «καθαρά» στο πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της σεζόν και ο... πατέρας αυτής της επικράτησης δεν είναι άλλος από τον Τσάβι Πασκουάλ.

Η κριτική που έχει δεχτεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του στους «πράσινους» από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι και σήμερα ήταν αρκετές φορές δίκαιη και κάποιες άλλες άδικη, ωστόσο τώρα πρέπει να του πιστωθεί το θετικό αποτέλεσμα που φέρνει έναν αέρα αισιοδοξίας στο «τριφύλλι» για τη συνέχεια, ενώ απέδειξε ότι γίνεται δουλειά στους πρωταθλητές Ελλάδας κι εφόσον υπάρξει η απαραίτητη υπομονή αυτή θα φανεί και στο παρκέ.

Ο Καταλανός τεχνικός στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι έκανε τις απαραίτητες διορθώσεις, ενώ οι παίκτες του μετά την ανάπαυλα «μάσαγαν σίδερα». Το πιο βασικό όμως δεν είναι το πάθος που υπήρχε, αλλά το πλάνο που έφερε και το αποτέλεσμα. Μετά από ένα κάκιστο πρώτο μέρος, το δεύτερο κομμάτι του αγώνα ήταν εντελώς διαφορετικό, την ώρα που ο απέναντι πάγκος έδειχνε να μην μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, παρά τις προσπάθειες του σπουδαίου -σε όλα του κι αναφέρομαι στη συμπεριφορά του στη συνέντευξη Τύπου- Ντέιβιντ Μπλατ. Ο Πασκουάλ πίστευε και δεν το έκρυβε ότι ο Λούκας Λεκαβίτσιους έπρεπε να μείνει το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό. Η φετινή παρουσία του Λιθουανού έως τώρα τον δικαιώνει απόλυτα με αποκορύφωμα τον κομβικό του ρόλο στο χθεσινό (9/11) παιχνίδι.

Ο δεύτερος «καμικάζι» που έγειρε την πλάστιγγα προς την πλευρά των γηπεδούχων ήταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σε συζητήσεις καφενειακού επιπέδου υποστήριζαν ότι ο μεγάλος αδερφός του Γιάννη κάνει καριέρα στο μπάσκετ λόγω του σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς. Άραγε ακόμα πιστεύουν το ίδιο; Η συνεισφορά του φαίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση και στο φύλλο της στατιστικής, αλλά σε μία ακόμα περίπτωση έκανε και πολλά πράγματα στο παρκέ τα οποία δεν μπορεί να τα δει κάποιος σε αριθμούς.

Όπως και να' χει, το 52-32 του δευτέρου ημιχρόνου «μαρτυρά» την πρωτοφανή «αιχμαλωσία» μίας ομάδας που από τη στιγμή που είχε... απενεργοποιημένο -λόγω της άμυνας του Παναθηναϊκού- τον Βασίλη Σπανούλη, έδειξε ξεκάθαρα το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει στις θέσεις των γκαρντ. Με τη διάθεση που έδειξαν οι ψηλοί των πρωταθλητών Ελλάδας κατάφεραν να κερδίσουν και τη μάχη των ριμπάουντ. 

Τέλος, για μία ακόμα φορά είναι άξιος αναφοράς ο επιθετικός πλουραλισμός του «τριφυλλιού», καθώς οι έντεκα από τους δώδεκα παίκτες που αγωνίστηκαν σκόραραν, βάζοντας έξτρα πονοκεφάλους στον Ολυμπιακό. 

Πλέον ο Παναθηναϊκός κέρδισε χρόνο ούτως ώστε να συνεχίσει χωρίς αναταραχές την προσπάθειά του να σταθεροποιήσει το παιχνίδι του στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Έστω κι αν το πρόγραμμα δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό, δεν υπάρχει πλέον λόγος γκρίνιας και το μέλλον θα δείξει μέχρι που είναι ικανή να φτάσει η φετινή έκδοση των «πράσινων».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ