19.8 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

ΟΑΚΑ… το μόνο «φρούριο» (vids)

Μονάχα ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα, που υπεραπίστηκε την έδρα της στη δεύτερη ημέρα, για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, παίρνοντας μάλιστα την νίκη στο πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν, ενώ Μπαρτσελόνα, Ζαλγκίρις και Φενέρμπαχτσε κατέγραψαν σημαντικές εκτός έδρας επιτυχίες.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι «αιωνίων», το πρώτο της σεζόν μάλιστα, με 93-80 απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι Θανάσης Αντετοκούνμπο και Λούκας Λεκαβίτσιους έκαναν τρομερή δουλειά και αναδείχθηκαν σε πρωταγωνιστές για τον Τσάβι Πασκουάλ, οδηγώντας την ομάδα τους στην τέταρτη φετινή της νίκη και αφήνοντας για πρώτη φορά πίσω της τους «ερυθρολεύκους».

Η Μπαρτσελόνα συνεχίζει στο δρόμο των επιτυχιών, περνώντας από τη Μόσχα με το 87-80 απέναντι στην Χίμκι. Οι Τομά Ερτέλ, Κρις Σίνγκλετον και Άντε Τόμιτς ήταν η μεγάλη τριάδα που οδήγησε τους Καταλανούς σε ένα σημαντικό εκτός έδρας αποτέλεσμα, που έδειξε παράλληλα τη μεγαλύτερη σοβαρότητα που διαθέτει αυτή την χρονιά, ελπίζοντας σε μια διαφορετική τύχη.

Η Ζαλγκίρις δεν εντυπωσίασε, αλλά έκανε ακριβώς όσα χρειαζόταν για να φτάσει στο 72-60 επί της Μπουντούτσνοστ στην Ποντγκόριτσα. Το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κατάφερε να φτάσει στο «διπλό» και να επιστρέψει στις επιτυχίες, με το δίδυμο των Μπράντον Ντέιβις και Αντάνας Καβαλιάουσκας σε εξαιρετική ημέρα, και παράλληλα στην τρίτη φετινή του επικράτηση.

Η Φενέρμπαχτσε πέρασε... δια πυρός και σιδήρου από τη Βιτόρια, με το 74-72 κόντρα στην Μπασκόνια. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρέθηκαν να «κυνηγούν» σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα, αλλά με τον Κάλινιτς ηγέτη να φέρνει την ανατροπή στο τέλος, με τους Ντατόμε και Λοβέρν νωρίτερα να κρατούν όρθια την ομάδα τους, πήραν το ματς στις λεπτομέρειες και έφτασαν στο ρεκόρ 5-1.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 8/11:

Μπάγερν Μονάχου-Νταρουσάφακα 116-70
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ρεάλ Μαδρίτης 66-87
Αρμάνι Μιλάνο-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 85-90
Γκραν Κανάρια-Αναντολού Εφές 90-94

Παρασκευή 9/11:

Χίμκι-Μπαρτσελόνα 80-87
Μπουντούτσνοστ-Ζαλγκίρις 60-72
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 93-80
Μπασκόνια-Φενέρμπαχτσε 72-74

Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ.

Δείτε το πρόγραμμα για την 7η αγωνιστική ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ