22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα δεδoμένα για ΑΕΚ και Προμηθέα (pics)

Να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που θα καταφέρει να αλώσει το «Rhenus Sport», στο Basketball Champions League, θέλει ο Προμηθέας Πατρών στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά δοκιμάζονται κόντρα στη γαλλική Στρασμπούρ και η αποστολή τους κάθε άλλο παρά ως εύκολη μπορεί να χαρακτηριστεί. Επικίνδυνο ματς είναι και το εντός έδρας της «Ένωσης» με τη Φουενλαμπράδα, που πάντως έχει την παράδοση υπέρ της κόντρα στις ισπανικές ομάδες. Θυμηθείτε, εδώ, το πρόγραμμα της Τετάρτης (07/11) στο BCL και διαβάστε, παρακάτω, διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία για αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων όπως δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη διοργανώτρια αρχή

Στρασμπούρ έχει χάσει μόλις δύο από τα δεκαοκτώ εντός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει στην ιστορία της στο Basketball Champions League, ενώ είναι αήττητη στο «Rhenus Sport» απέναντι σε ελληνικές ομάδες.

Προμηθέας Πατρών κέρδισε στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του στο Basketball Champions League κι έγινε η δεύτερη ελληνική ομάδα, μετά τον Άρη της σεζόν 2016-2017, που ξεκίνησε με 4-0.
Προμηθέας Πατρών έχει μέχρι στιγμής τα περισσότερα κλεψίματα στη φετινή διοργάνωση, συνολικά 46. Παράλληλα, είναι η ομάδα με τα λιγότερα φάουλ (66).

Γιουσουφά Φολ σκοράρει με ποσοστό ευστοχίας 62.5% στα σουτ εντός παιδιάς, το οποίο είναι το δεύτερο καλύτερο για σέντερ φέτος.
Νίκος Γκίκας έχει τις περισσότερες ασίστ στο φετινό BCL για τον Προμηθέα Πατρών, κατά μέσο όρο 6, αν και στα εκτός έδρας ματς απέναντι στην Οστάνδη στο Βέλγιο και την Μπαϊρόιτ στη Γερμανία είχε μόλις τέσσερις.

ΑΕΚ έχει χάσει μόλις ένα από τα τελευταία εννέα παιχνίδια της στο Basketball Champions League. Έχει, επίσης, κερδίσει τα τελευταία δύο παιχνίδια της απέναντι σε ισπανική ομάδα.

Φουενλαμπράδα κέρδισε τα πρώτα τρία ματς της φετινής διοργάνωσης, αλλά στο τέταρτο έχασε από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, εντός έδρας. Εκτός έδρας έχει κάνει φέτος το «δύο στα δύο», χωρίς ωστόσο να κερδίσει με διαφορά μεγαλύτερη των δύο πόντων.
Φουενλαμπράδα έχει σκοράρει φέτος τους περισσότερους πόντους από κάθε άλλη ομάδα, συνολικά 362.

Βινς Χάντερ έχει δεκαεννέα επιθετικά ριμπάουντ φέτος, τα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη. Τα εννέα εξ αυτών τα πήρε στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην Ντιζόν, επί γαλλικού εδάφους.
Μαρκ Γκαρσία είναι ο μοναδικός παίκτης στο φετινό Basketball Champions League που έχει κατά μέσο όρο περισσότερους από 10π. (συγκεκριμένα 10,7π.) ανάμεσα σε όσους έχουν αγωνιστεί για τουλάχιστον 15’.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ