27.6 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Πύρρειος νίκη για Θάντερ (vid)

Οι Θάντερ νίκησαν στην Οκλαχόμα Σίτι τους Πέλικανς με 122-116 πετυχαίνοντας την πέμπτη σερί νίκη τους, αλλά... τι να το κάνεις; Ο σούπερ σταρ τους, Ράσελ Ουέστμπρουκ, τραυματίστηκε ξανά. Και μάλιστα φάνηκε αρχικά ότι έπαθε μεγάλη ζημιά, καθώς 4,5 λεπτά πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου έπεσε σφαδάζοντας και χτυπώντας με δύναμη το χέρι του στο  παρκέ, ενώ λίγο αργότερα αποχώρησε κουτσαίνοντας στα αποδυτήρια. Πάντως, όπως είπε ο κόουτς Ντόνοβαν στη συνέντευξη Τύπου, μάλλον πρόκειται για διάστρεμμα, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Θυμίζουμε ότι ο Ουέστμπρουκ είχε χάσει το ξεκίνημα της σεζόν εξαιτίας ενός άλλου τραυματισμού, που τον είχε ταλαιπωρήσει από την προετοιμασία.

Ο Ουέστμπρουκ είχε 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 9 ασίστ όταν αποχώρησε, ωστόσο τη δουλειά τελείωσαν ο Πολ Τζορτζ με 23 πόντους και ο Ντένις Σρέντερ με 22. Ο Τζούλιους Ραντλ σκόραρε 28 για τους Πέλικανς, ενώ ο Άντονι Ντέιβις είχε 20 με 7/20 σουτ.

Στο Ντένβερ ο Τζαμάλ Μάρεϊ ήταν... σεληνιασμένος και νίκησε σχεδόν μόνος του τους Σέλτικς (115-107). Σκόραρε 48 πόντους, 19 εκ των οποίων στην τελευταία περίοδο, με 19/30 σουτ, ενώ στο τέλος προσπάθησε να πιάσει και τους 50, αλλά αστόχησε σε δύο προσπάθειές τους. Από τους Σέλτικς ο Κάιρι Ίρβιγνκ σκόραρε 31 πόντους, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Μάρεϊ.

Στο Ντιτρόιτ οι Χιτ έπαιζαν χωρίς τον βασικό σέντερ του, Χασάν Ουαιτσάιντ, αλλά ο Τζος Ρίτσαρντσον ήταν εκεί και γι' αυτόν. Σκόραρε 27 πόντους και 4 κρίσιμες βολές στα τελευταία 2,5 δευτερόλεπτα και οδήγησε την ομάδα του Μαϊάμι σε νίκη με 120-115 επί των Πίστονς, οι οποίοι μετρούν πλέον πέντε σερί ήττες. Ο αγώνας κρίθηκε στην παράταση, όπου ο Ρίτσαρντσον σκόραρε 9 από τους 15 πόντους των Χιτ. Ο Ντράγκιτς είχε επίσης 21 πόντους και ο Ουέιντ 18, ενώ από τους Πίστονος ο Αντρέ Ντράμοντα σκόραρε 25 πόντους και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση με σουτ σχεδόν στην εκπνοή της κανονικής περιόδου.

Στην Ιντιανάπολις ο Τζέιμς Χάρντεν έδειξε πως βρήκε επιτέλους τα πατήματά του. Με 28 πόντους, 6 ασίστ κι ένα κρίσιμο τρίποντο 36'' πριν από το τέλος, οδήγησε τους Ρόκετς σε νίκη επί των Πέισερς με 98-94. Ήταν η τρίτη σερί νίκη της ομάδας του Χιούστον μετά το κακό ξεκίνημά της (1-5) και η δεύτερη με παθητικό μικρότερο των 100 πόντων, κάτι που σημαίνει ότι εκτός του Χάρντεν, ξαναβρήκε και την άμυνά της. Ο Βίκτορ Ολαντίπο με 28 πόντους έκανε ό,τι μπορούσε για τους Πέισερς.

Στο Ορλάντο με buzzer beeater τρίποντο του Εβάν Φουρνιέ οι Μάτζικ κάλυψαν μια διαφορά πέντε πόντων εις βάρος τους στα τελευταία 24'' και πήραν μια σπουδαία νίκη (102-100) από τους Καβαλίερς, που έμειναν με μόλις μία νίκη στους πρώτους δέκα αγώνες τους. Ο Φουρνιέ ήταν άστοχος και τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους, ενώ ο Άαρον Γκόρντον ήταν πρώτος σκόρερ για τους Μάτζικ με 23. Ο Τζορτζ Χιλ σκόραρε 22 για τους Καβαλίερς, ενώ ο Τρίσταν Τόμπσον είχε 19 πόντους και 16 ριμπάουντ.

Στη Νέα Υόρκη παίχτηκε ένα θρίλερ ανάμεσα σε Νικς και Μπουλς, που κρίθηκε με μία βολή του Ζακ Λαβίν 0,2'' πριν από το τέλος της δεύτερης παράτασης! Οι Μπουλς νίκησαν με 116-115 και ο Λαβίν τελείωσε τον αγώνα με 41 πόντους, που είναι ατομικό ρεκόρ του, ενώ έβαλε και τους 8 πόντους της ομάδας του στη δεύτερη παράταση. Ο Εμανουέλ Μουντιάι είχε ισοφαρίσει για τους Νικς 2,7'' πριν από το τέλος κι εβώ το παιχνίδι έδειχνε ότι πήγαινε για τρίτη παράταση, έκανε το φάουλ στον Λαβίν σχεδόν σε νεκρό χρόνο. Ο Ενές Καντέρ είχε 23 πόντους και 24 ριμπάουντ για τους Νικς.

Στο Σολτ Λέικ Σίτι οι Ράπτορς έπαιζαν χωρίς τον Κάουι Λέοναρντ, αλλά είχαν τέσσερις παίκτες να σκοράρουν από 17 πόντους έκαστος (Λόουρι, Ιμπάκα, Ανουνόμπι, Βαν Φλιτ), έτσι πέτυχαν την τέταρτη σερί νίκη τους επικρατώντας των Τζαζ με 124-111. Από την ομάδα της Γιούτα έλειπε ο Ντόνοβαν Μίτσελ, έτσι τη δουλειά προσπάθησε να κάνει ο Άλεκ Μπερκ, που σκόραρε 22 πόντους, ενώ ο Ρούντι Γκομπέρ είχε 14 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Στο Όκλαντ οι Ουόριορς πάτησαν γκάζι στην τρίτην περίοδο και νίκησαν εύκολα τελικά τους Γκρίζλις με 117-101. Ο Κλέι Τόμπσον σκόραρε 27 πόντους, ο Κέβιν Ντουράντ είχε 22 με 6 ριμπάουντ κι άλλες τόσες ασίστ, ενώ ο Στιβ Κάρι σκόραρε στο ρελαντί 19 πόντους, αλλά έκανε και μια τάπα, που έκανε όλο το γήπεδο και τους συμπαίκτες του να τον αποθεώσουν. Ο Ντίλον Μπρουκς σκόραρε 18 πόντους για τους Γκρίζλις.

Στο Λος Άντζελες οι Κλίπερς νίκησαν με 120-109 τους Τίμπεργουλβς, οι οποίοι παραμένουν χωρίς νίκη εκτός έδρας. Οι Τομπάιας Χάρις, Ντανίλο Γκαλινάρι με 22 πόντους και ο Λου Ουίλιαμς με 20 οδήγησαν τους Κλίπερς, ενώ από τη Μινεσότα ο Ντέρικ Ρόουζ σκόραρε 21 και οι Τζίμι Μπάτλερ, Καρλ Άντονι Τάουνς από 20.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ