23.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Κύμη, η 7η εκτός των τειχών στα ημιτελικά (pics)

Το Κύπελλο Ελλάδας έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να το συνδυάζουμε με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ μπήκε... σφήνα πέρυσι, ΠΑΟΚ και Άρης έχουν γράψει την δική τους ιστορία, ο Πανιώνιος έχει κερδίσει την κούπα του, αλλά υπάρχουν κι αυτές οι ομάδες που έρχονται να μας υπενθυμίσουν τη χάρη του νοκ άουτ και πως μπάσκετ υπάρχει και εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Κύμης να βάλει την... αφύπνιση για το μπάσκετ εκτός των τειχών.

Χρειάστηκε να περάσουν 20 χρόνια ζωής της διοργάνωσης για να φτάσει μια ομάδα της περιφέρειας στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ανδρών. Ήταν ο Απόλλων Πάτρας, ο οποίος μάλιστα έφτασε στους τέσσερις δύο συνεχόμενες φορές (1996, 1997), κάνοντας το βήμα ως τον τελικό τη δεύτερη.

Το 2003 η περιφέρεια είχε διπλή εκπροσώπηση με τον Μακεδονικό που τότε είχε έδρα την Κοζάνη και το Ηράκλειο. Καμία από τις δύο δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο των ημιτελικών και αναμετρήθηκαν στον μικρό τελικό.

Ο Μακεδονικός επέστρεψε στους τέσσερις το 2005, χωρίς και πάλι να φτάσει στον τελικό.

Ήταν κάτι που το κατάφερε δύο χρόνια αργότερα, το 2007, το Ρέθυμνο, όταν έπαιξε στον τελικό στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Στους ημιτελικούς είχε φτάσει και ο Κολοσσός Ρόδου, οι οποίοι αποκλείστηκαν από τους Κρητικούς.

 

Η Καβάλα ήταν αυτή που πήρε την σκυτάλη το 2012 και μάλιστα είχε μία παρουσία ακόμη στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ανδρών το 2013, μαζί με τον... γείτονά της ΚΑΟ Δράμας.

Η Καβάλα είχε αποκλειστεί το 2013 από τον Ολυμπιακό και ο ΚΑΟΔ από τον Παναθηναϊκό.

Και σαν για να κλείσει ένας κύκλος, ο Απόλλων Πάτρας ήταν αυτός που επέστρεψε στο άτυπο –πια- φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας το 2015. Και όπως και το Ρέθυμνο πριν από λίγα χρόνια έφτασε και στον τελικό της διοργάνωσης, όπως και οι Κρητικοί αναμετρήθηκε με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και ηττήθηκε.

Η σκυτάλη βρίσκεται πια στα χέρια της Κύμης, η οποία έφτασε στους τέσσερις και δίπλα σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό μετά τις νίκες της επί του Ρεθύμνου και του Περιστερίου. Αυτό που απομένει είναι να δει τι θα βγάλει η κληρωτίδα και ποιος θα είναι ο αντίπαλός της στους ημιτελικούς που θα διεξαχθούν στις 13 Φεβρουαρίου. Μένει να δούμε αν θα κάνει το βήμα παραπάνω. Αν θα καταφέρει να φτάσει στον τελικό της 17ης Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο!

Οι ομάδες της περιφέρειας στους ημιτελικούς

Απόλλων Πάτρας 1996, 1997, 2015

Μακεδονικός 2003, 2005

Ηράκλειο 2003

Ρέθυμνο 2007

Κολοσσός Ρόδου 2007

Καβάλα 2012, 2013

Κύμη 2019



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ