23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Το… τριαντάφυλλο άργησε, αλλά άνθισε ξανά (vids)

Ο Ντέρικ Ρόουζ αποτελεί το πρόσωπο της εβδομάδας στο ΝΒΑ και όχι άδικα... Το Basketa.gr δεν θα μπορούσε να μην αφιερώσει ένα ξεχωριστό κείμενο στον 30χρονο γκαρντ.

Πριν από ακριβώς έναν μήνα, για την ακρίβεια στις 4/10 έγινε τριάντα ετών... Αν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί φυσιολογικά, θα τα γιόρταζε φορώντας κάποια δαχτυλίδια πρωταθλητή, ενώ θα είχε συλλέξει και ορισμένα βραβεία MVP της κανονικής περιόδου. Άλλωστε το 2011, μόλις στα 23 του το είχε καταφέρει. Νωρίτερα είχε προλάβει να αναδειχτεί καλύτερος ρούκι στην πρώτη του σεζόν, μετά τη μία χρονιά που... σπατάλησε υποχρεωτικά στο κολέγιο του Μέμφις. Όλα αυτά όμως σταμάτησαν απότομα.

Τα όνειρα που έγιναν εφιάλτες

Ο ένας τραυματισμός διαδέχτηκε τον άλλον και τελικά μία πορεία που είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά χάθηκε στη... σκόνη που άφηναν τα προβλήματα στα γόνατά του. Η... αρχή της καταστροφής ήταν τη σεζόν 2011-12, όταν, παρά το γεγονός ότι μέχρι τότε είχε λείψει από ελάχιστα παιχνίδια χτύπησε για πρώτη φορά. Και στην πραγματικότητα δεν επέστρεψε ποτέ, μέχρι να το κάνει πριν μερικές ημέρες. Όλοι πίστευαν ότι ποτέ ξανά δεν θα είναι πια ο ίδιος. Κι αυτό το σενάριο είχε λογική. Τα πολλαπλά χτυπήματα του κόστισαν. Το βασικό του στοιχείο που ήταν η εκρηκτικότητα χάθηκε σε μεγάλο βαθμό... Ο ίδιος όμως δεν το έβαλε κάτω ποτέ.

Η πίστη του τον οδηγεί

«Ο Θεός κάνει τα πάντα για κάποιο λόγο». Αυτή είναι η αγαπημένη του ατάκα. Είναι Χριστιανός και μάλιστα πιστεύει πολύ στο Θεό. Στο χέρι του έχει τατουάζ το οποίο αναφέρει: «Παίζω στο όνομα του Ιησού». Εκτός από αυτά όμως, υπάρχουν κι άλλα θρησκευτικά μηνύματα χαραγμένα στο σώμα του. Το 2016 κατηγορήθηκε για βιασμό μίας πρώην συντρόφου του μαζί με δύο φίλους του. Εκείνος σε κάθε ευκαιρία ξεκαθάριζε ότι με τη βοήθεια του Θεού θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Λίγο καιρό αργότερα αθωώθηκε. Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές του, στρεφόταν στην ανώτερη δύναμη στην οποία πιστεύει. Μετά την επιστροφή του, η πίστη του παραμένει το ίδιο δυνατή και τον οδηγεί...

Κι αν αργήσει, θα ξαναγυρίσει

Την τελευταία μέρα του περασμένου Οκτώβρη ο Ρόουζ συγκλόνισε τον πλανήτη σημειώνοντας πενήντα πόντους και κάνοντας ρεκόρ καριέρας, στη νίκη της Μινεσότα επί της Γιούτα με 128-125. Ο ίδιος ήταν βαθιά συγκινημένος, ενώ άπαντες τον συνεχάρησαν και ένιωσαν μία ικανοποίηση, καθώς μπόρεσε να επιστρέψει από τόσους πολλούς σοβαρούς τραυματισμούς. Ο ίδιος δεν το βάζει κάτω... Πλέον θα προσπαθήσει πάνω απ' όλα να είναι υγιής. Οι περισσότεροι στη θέση του θα τα είχαν παρατήσει. Όχι όμως εκείνος. Πλέον άπαντες πιστεύουν ότι ακόμα έχει πολλά να δώσει... Κι όπως απέδειξε, ακόμα κι αν αργήσει, θα ξαναγυρίσει στις μεγάλες εμφανίσεις.

Δείτε βίντεο με τον Ρόουζ στα... καλύτερά του:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ