21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Εσπασε το ρόδι η Χίμκι

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη... πέντε και τον τσάκωσαν. Η Χίμκι είχε χάσει τα τέσσερα πρώτα ματς της στην Ευρωλίγκα με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, έψαχνε εναγωνίως το ξέσπασμα που δικαιούταν και βρίσκοντας απέναντί της στην Μόσχα την τελείως αδύναμη εκτός έδρας Γκραν Κανάρια της έδωσε και κατάλαβε. Το 87-72 και λίγο ήταν για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που πλησίασε και τους 30 πόντους στην διαφορά, αλλά γενικά ήταν ακριβώς αυτό που αναζητούσε και πλέον όλοι προσδοκούν ότι ο διακόπτης γύρισε και στην συνέχεια θα καλυφθεί το χαμένο έδαφος.

Κάτι λιγότερο από ένα δεκάλεπτο κράτησε το ενδιαφέρον του αγώνα. Οι Ρώσοι με εμφανές το άγχος από τα άτυχα πρώτα αποτελέσματα έψαχναν ένα μικρό ξέσπασμα για να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά του και το έκαναν όταν από το 16-16 με σερί 9-0 ξέφυγαν μ 25-16. Μπορεί η Κανάρια να μείωσε στο 25-21 του δεκαλέπτου, όμως, η Χίμκι είχε βρει ρυθμό με τον Σβεντ φυσικά στο τιμόνι και αύξανε διαρκώς την διαφορά φτάνοντας μέχρι το 49-33 του ημιχρόνου.

Το παιχνίδι είχε κριθεί όσο νωρίς κι αν ήταν, αφού οι μεν Ισπανοί δεν είχαν κουράγιο να το παλέψουν, οι δε Ρώσοι δεν θα άφηναν την ευκαιρία να ξεσπάσουν να περάσει ανεκμετάλλευτη. Το 77-53 στο 30' ήρθε φυσιολογικά αφού δίπλα στον Σβεντ είχαν ανέβει και οι Γκιλ και Κρόκερ και στην τελευταία περίοδο, οι Ρώσοι μάλλον άρχισαν να απολαμβάνουν την δεδομένη νίκη και άφησαν λίγο το πόδι από το γκάζι.

ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ: Η επιλογή του Τόνι Κρόκερ ξένισε πολλούς το περασμένο καλοκαίρι, αλλά ο Αμερκανός που αναδείχθηκε στην Κηφισιά, το βγάζει το μεροκάματο και σήμερα ήταν ο άξιος συμπαραστάτης του Σβεντ, τελειώνοντας τον αγώνα με 17 πόντους.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Χίμκι υπερείχε εμφανώς σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, πλην ριμπάουντ,  με 65,6% έναντι 51,4% στα δίποντα, 39,4% έναντι 26,1% στα τρίποντα, περισσότερες ασίστ, 20-16 και λιγότερα λάθη, 12-17 και ήταν φυσιολογικό να νικήσει και άνετα.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ