19.8 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Ήταν… Μπασκόνια και αντέδρασε

Η Μπασκόνια έδειξε... επιτέλους ένα κομμάτι των δυνατοτήτων της, κάνοντας πάρτι απέναντι στην Νταρουσάφακα με 82-56, με τη δυαφορά δυναμικότητας από τα μέσα της δεύτερης περιόδου κι έπειτα να είναι ολοφάνερη, δίνοντας στους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνεθ την πρώτη τους νίκη από την πρεμιέρα της Ευρωλίγκα.

Το παιχνίδι

Μετά το αρχικό 0-5 των Τούρκων, η αντίδραση ήρθε για την Μπασκόνια, με τον Σενγκέλια και τον Χίλιαρντ να τη σπρώχνουν στο 9-5 του πρώτου πενταλέπτου. Σαβάς και Μπερκ προσπάθησαν να οδηγήσουν την Νταρουσάφακα έναντι του Βιλντόζα και το αποτέλεσμα ήταν... Χ στην πρώτη περίοδο (16-16), για να συνεχίσει ο εξαιρετικός Μπερκ και να δώσει προβάδισμα τεσσάρων πόντων στην ομάδα του, στην έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου (18-22 στο 11'). Κάπου εκεί, ο Γκρέιντζερ και ο Βόιτμαν σάλπισαν αντεπίθεση για τους Βάσκους, με τους Πουαριέ-Βιλντόζα να ακολουθούν, για να λήξει το ημίχρονο στο +8, που για πρώτη φορά αποκτούσαν (38-30).

Το καλό αυτό διάστημα για τους γηπεδούχους είχε συνέχεια, με μια πλειάδα παικτών που είχε κορυφαίο τον Σενγκέλια, να φέρνει την απόσταση στο +20 μέσα σε πέντε λεπτά (56-36), κάτι που δε σταμάτησε μέχρι το 64-41 της τρίτης περιόδου, με τους Σιλντς και Χίλιαρντ ειδικά να έχουν πολύ καλύτερη παρουσία σε σύγκριση με άλλα παιχνίδια. Το τελευταίο δεκάλεπτο, με αυτό τον τρόπο, έγινε μια τυπική διαδικασία, με τους Τούρκους να συνεχίζουν παντελώς άστοχοι έξω από τα 6.75 μέτρα και αυτό να έχει ανταπόκριση στην άλλη άκρη, όπου οι παίκτες του Μαρτίνεθ θα τελείωναν με μια διαφορά 26 πόντων.

Δεκάλεπτα: 16-16, 38-30, 64-41, 82-56

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΟΓΚΟΛΙΘΟΣ: Κανείς δεν υστέρησε από την Μπασκόνια, αλλά ο Τορνίκε Σενγκέλια ήταν εκείνος που στην έναρξη της τρίτης περιόδου ξεκίνησε το σερί, που οδηγούσε από από το +8 του ημιχρόνου στο +20... μέσα σε πέντε λεπτά, τελειώνοντας το ματς με 13 πόντους, 6/8 δίποντα και έξι ριμπάουντ. Ο Βενσάν Πουαριέ ήταν επίσης επιβλητικός στις δύο ρακέτες, με double double 10 πόντων και ισάριθμων ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι 10 παραπάνω κατοχές που είχε η Μπασκόνια από ισάριθμα επιθετικά ριμπάουντ, ισοδυναμούσες με δεύτερες ευκαιρίες, ήταν το «δώρο» που έψαχνε και το εκμεταλλεύτηκε απόλυτα. Μέσα σε αυτό, προσθέστε και τα 27/49 δίποντα έναντι των 16/37 της Νταρουσάφακα, σε μια κακή βραδιά των δύο ομάδων στα τρίποντα και τις βολές.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ