27.5 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Τζέιμς: “Τα καλύτερα μου χρόνια είναι μπροστά!” (vid)

Ο Μάικ Τζέιμς εντυπωσιάζει στα πρώτα του παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο στην Ευρωλίγκα και το ίδιο και η νέα του ομάδα που βρίσκεταιστο 3-1, έχοντας καταγράψει μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Ο Αμερικάνος γκαρντ μίλησε για την απόφασή του να πει το "ναι" στην ιταλική ομάδα, αλλά και τη συνύπαρξή του με τον Νεμάνια Νέντοβιτς. Σε ένα βίντεο της Euroleague TV όλα αυτά, στο οποίο ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι μιλάει και τη σειρά του και για τους δύο.

"Βρίσκομαι εδώ με μια τεράστια επιθυμία να γράψουμε ιστορία. Έρχομαι από τον Παναθηναϊκό, μια ομάδα που είχε μια μεγάλη ιστορία και τώρα θέλω να γίνω κομμάτι αυτή της ιστορίας, με αυτή την ομάδα. Βρίσκομαι στο καλύτερο επίπεδο αυτή τη στιγμή, αλλά πιστεύω πως τα καλύτερά μου χρόνια είναι ακόμη μπροστά μου".

Η συνύπαρξή του με τον Νεμάνια Νέντοβιτς δεν τον προβληματίζει. Μάλλον το αντίθετο: "Πολλές ομάδες στην Ευρωλίγκα εστιάζουν σε μένα και τον Νεμάνια φέτος. Οπότε το να παίξουμε μαζί, να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, να είναι εκεί ο ένας για τον άλλον θα είναι σημαντικό για την επιτυχία μας".

Ο Τζέιμς θέλει να αλλάξει ο τρόπος που βλέπουν οι αντίπαλοι την Αρμάνι Μιλάνο: "Στην Ευρωλίγκα όλοι σκέφτομαι πως μπορούν να νικήσουν την Αρμάνι στο Μιλάνο. Εγώ θέλω να το αλλάξω αυτό. Θέλω όταν έρχεται κάποιος να παίξει εδώ να μην σκέφτεται πως θα έχει ένα εύκολο παιχνίδι. Θα πρέπει να αρχίσουν να μας παίρνουν στα σοβαρά".

Ο άνθρωπος που είχε θέσει ως στόχους τόσο τον Μάικ Τζέιμς, όσο και τον Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι. Ο Ιταλός τεχνικός μίλησε για την επιλογή του αυτή: "Είναι σημαντικό να έχεις παίκτες που οι αντίπαλες άμυνες σέβονται. Παίκτες που θα δυσκολέψει την τακτική των αντιπάλων. Χρειάζονται παίκτες που από την ώρα που θα πιάσουν την μπάλα στα χέρια τους μπορούν να δημιουργήσουν άμεσα ένα πλεονέκτημα. Είναι σημαντικό να έχεις δύο παίκτες στο παρκέ που μπορούν να χειριστούν την μπάλα, να μπορούν να αλλάξουν ρόλους ανάμεσα στο 1 και στο 2 και οι οποίοι έχουν την ποιότητα να σουτάρουν από μακριά, αλλά και να επιτεθούν στο καλάθι".

Ο Νέντοβιτς είχε κι αυτός κάτι να πει για τον πρώην "πράσινο": "Ο στόχος είναι να χτίσουμε μια σχέση που θα μας βοηθήσει στη διάρκεια της χρονιάς. Κι εγώ μπορώ να παίξω ως πόιντ γκαρντ, κι εγώ μπορώ να παίξω μακριά από την μπάλα, να δημιουργήσω καλά σουτ και αυτός μπορεί να κάνω το ίδιο για μένα. Νομίζω πως είναι ιδανικός συνδυασμός για την ομάδα".

Τον καλό του λόγο κατέθεσε και ο Κέρτις Τζέρελς: "Είναι ωραίο να βλέπεις τον τρόπο με τον οποίο παίζειο Μάικ. Είναι γρήγορος, έχει πολύ καλό χειρισμό της μπάλας, κάτι που του επιτρέπει να βγάζει και πολύ καλές ασίστ. Και όταν καρφώνει είναι απίστευτο".

Όσο για τον Κάλεβ Ταρτζέφσκι; Ο Τζέιμς τον έχει αλλάξει, αλλά αυτή η αλλαγή δεν αφορά μόνο το αγωνιστικό κομμάτι: "ήταν τόσα που δεν πήγαν καλά πέρυσι. Το καλοκαίρι έγιναν σημαντικές αλλαγές και η παρουσία του Μάικ Τζέιμε με έκανε να είμαι και πάλι αισιόδοξος για τη σεζόν στην Ευρωλίγκα".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ