24.6 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Reunion στη Μόσχα

Ο αγώνας του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Ρωσία (1/11, 19.00) είναι ένα από αυτούς που ξεχωρίζει η Ευρωλίγκα από την 5η αγωνιστική. Όχι άδικα... Οι δυο τους έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς χρόνια τώρα. Μία από τις κορυφαίες στιγμές παραμένει ο τελικός της Πόλης το 2012 που σφραγίστηκε από την ασίστ του Βασίλη Σπανούλη στον Γιώργο Πρίντεζη για το πεταχτάρι που έγραψε ιστορία και έδωσε τον τίτλο στους "ερυθρόλευκους".

Στη Μόσχα θα γίνει και κάτι σαν... reunion αφού Σπανούλης και Πρίντεζης θα είναι εκεί, ο Κώστας Παπανικολάου και ο Βαγγέλης Μάντζαρης θα είναι εκεί, αλλά και οι Αντρέι Βοροντσέβιτς και Νικίτα Κουρμπανόφ από την άλλη όχθη.

Ο αγώνας γίνεται σημαντικός όμως και για το σήμερα. Όχι μόνο για το χθες. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη είναι η μία από τις δύο ομάδες στη διοργάνωση που παραμένει αήττητη (η άλλη είναι η Ρεάλ Μαδρίτης). Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις τέσσερις που έχει υποστεί μόλις μία ήττα (εντός από την Αρμάνι Μιλάνο).

Η Ευρωλίγκα όμως εστιάζει σε ένα ακόμη σημείο: Στην παρουσία του Ντέιβιντ Μπλατ: "Ο Ολυμπιακός έχει έναν νέο προπονητή, τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος πρεσβεύει ένα παιχνίδι με επιθετικό προσανατολισμό που αποφέρει στην ομάδα του 83.3 πόντους ανά αγώνα στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια. Πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 75.6. Οπότε, θα δούμε ένα παιχνίδι με υψηλό σκορ στη Μόσχα; Θα ήταν υπέροχος τρόπος να ξεκινήσει η εβδομάδα!"

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ