27.6 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

No Giannis, no problem (vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν μπορούσε να αγωνιστεί εξαιτίας της διάσεισης που υπέστη το Σάββατο, όμως οι Μπακς συνέχισαν το... βιολί τους. Νίκησαν και τους Ράπτορς στο Μιλγουόκι με 124-109 και είναι πλέον η μοναδική αήττητη ομάδα στο ΝΒΑ. Πραγματοποιούν δε το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας τους, ισοφαρίζοντας το 7-0 με το οποίο είχαν ξεκινήσει και τη σεζόν 1971-72 επί Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Ο Ερσάν Ιλιασόβα τα πήγε μια χαρά ως... αντί-Γιάννης σκοράροντας 19 πόντους, ενώ από την περιφέρεια οι Μάλκολμ Μπρόγκντον και Έρικ Μπλέντσο έδωσαν πολλές λύσεις σκοράροντας από 17 πόντους έκαστος. Οι Ράπτορς έπαιζαν κι αυτοί χωρίς τον σταρ τους, Κάουι Λέοναρντ, και έχασαν το αήττητό τους, παρά τους 30 πόντους του Σερζ Ιμπάκα.

Στη Μινεσότα οι Λέικερς ανέστησαν και τους Τίμπεργουλβς, οι οποίοι με τον Τζίμι Μπάτλερ να ευστοχεί σε πέντε τρίποντα στην τελευταία περίοδο και να τελειώνει το παιχνίδι με 32 πόντους και 12/20 σουτ, νίκησαν με 124-120. Ο Κάρλ Άντονι Τάουνς ήταν επίσης εξαιρετικός με 25 πόντους, 16 ριμπάουντ και 4 τάπες και βοήθησε τα μέγιστα.

Από τους Λέικερς ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είχε 29 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ και μετά το παιχνίδι έλεγε και ξανάλεγε πως η ομάδα του, που έχει πλέον ρεκόρ 2-5, πρέπει να βελτιωθεί. Το πώς θα γίνει αυτό δεν το είπε, όμως μια καλή αρχή είναι η επσιτροφή του Μπράντον Ίνγκραμ από την τιμωρία του. Ο 21χρονος φόργουορντ σκόραρε 24 πόντους κι έδειξε πόσο πολύτιμος είναι.

Στο Σαν Αντόνιο η αναμέτρηση μεταξύ του Λούκα Ντόντσιτς με τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν έμοιαζε με... μονομαχία στον κόκκινο ήλιο. Νικητής ήταν τελικά ο ΝτεΡόζαν, ο οποίος σκόραρε 18 πόντους στην τελευταία περίοδο και την παράταση, έναντι 10 πόντων του θαυματουργού Σλοβένου. Και οι Σπερς νίκησαν τους Μάβερικς με 113-108 στην παράταση.

Ο ΝτεΡόζαν τελείωσε τον αγώνα με 34 πόντους και 9 ασίστ και παρόλο που έχασε το τελευταίο σουτ της κανονικής διάρκειας, δεν το έβαλε κάτω και στην παράταση έκανε αυτό που έπρεπε. Ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν εξίσου... καταπληκτικός σκοράροντας 31 πόντους και κάνοντας ρεκόρ καριέρας.

Στο Ντένβερ οι Νάγκετς νίκησαν με 116-111 τους Πέλικανς χάρη στον Γκάρι Χάρις, που σκόραρε 23 πόντους και μερικά κρίσιμα καλάθια στην τελευταία περίοδο. Οι Πέλικανς έπαιζαν χωρίς τον τραυματία σούπερ σταρ τους, Άντονι Ντέιβις, ωστόσο βρήκαν λύσεις από τον Τζούλιους Ραντλ (24 πόντοι) και τον Νίκολα Μίροτιτς, που σκόραρε 17 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ.

Στην Ιντιανάπολις οι Ντάμιαν Λίλαρντ και Σι Τζέι Μακ Κόλουμ ήταν σε μέτρια βραδιά, αλλά οι Μπλέιζερς δεν είχαν πρόβλημα. Νίκησαν τους Πέισερς με 103-93, διότι βγήκαν από τον πάγκο οι Ζακ Κόλινς και Κάλεμπ Σουάνινγκαν και έκαναν τη διαφορά. Ο πρώτος σκόραρε 17 πόντους, ο δεύτερος είχε 11 πόντους και 10 ριμπάουντ δίνοντας λύσεις εκεί που έπρεπε, όταν έπρεπε. Από τους Πέισερς ο Βίκτορ Ολαντίπο τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Στη Φιλαδέλφεια οι Σίξερς είχαν πολλά προβλήματα απέναντι στους Χοκς μέχρι που ο Μπεν Σίμονς πάτησε γκάζι και... καθάρισε. Με 21 πόντους, 12 ριμπάουντ και 9 ασίστ πρωταγωνίστησε στη νίκη της ομάδας της Φιλαδέλφειας (113-92), που ακόμα ψάχνει να βρει το βηματισμό της σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν. Από τους Χοκς ο Κεντ Μπέιζμορ είχε 18 πόντους, ενώ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έπαιξε μόλις 6 λεπτά και πέτυχε 2 πόντους.

Στο Μαϊάμι οι Κινγκς έτρεχαν σαν παλαβοί και με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να νικήσουν τους ανήμπορους να αντιδράσουν Χιτ με 123-113. Η ομάδα του Σακραμέντο είχε τρεις παίκτες που σκόραραν πάνω απο 2ο πόντους, τους Κόλεϊ-Στάιν (26 πόντοι και 13 ριμπάουντ), Μπάντι Χιλντ (23 πόντοι) και ΝτεΆαρον Φοξ (20 πόντοι), ενώ ο Κώστας Κουφός σε 12 λεπτά είχε 6 πόντους και 4 ριμπάουντ. Για τους Χιτ οι 31 πόντοι του Τζος Ρίτσαρντσον δεν ήταν αρκετοί.

Στη Νέα Υόρκη οι Νικς πέτυχαν τη δεύτερη φετινή νίκη τους, επικρατώντας των Νετς με 115-96. Ο Τιμ Χαρνταγουέι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με 25 πόντους, ενώ ο Φρανκ Ντιλικινά συνεισέφερε 16 πόντους και ο Ενές Καντέρ άλλους 15 και 15 ριμπάουντ. Ο Σπένσερ Ντιγουίντι σκόραρε 17 πόντους για τους Νετς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ