24 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Σκορπά τρόμο το Περιστέρι!

Στη Χαλκίδα εμφανίστηκε ένα Περιστέρι με... νύχια γαμψά και δόντια κοφτερά, που... κατασπάραξε την Κύμη και με τη νέα νίκη του (87-56), τέταρτη σε ισάριθμους αγώνες ως τώρα, γενά πλέον εύλογες απορίες: πού το πάει φέτος; Καταπληκτική άμυνα, που εξόντωσε την Κύμη, και το τρομερό δίδυμο Χάροου-Γκρέι, συνέθεσαν τη συνταγή της επιτυχίας για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη.

Αν και ήταν φιλοξενούμενο, το Περιστέρι μπήκε με ενέργεια γηπεδούχου και έπιασε από τον... λαιμό την Κύμη από τα πρώτα λεπτά. Με εξαιρετική άμυνα, σήμα κατατεθέν του Αργύρη Πεδουλάκη, και τον Γκρέι να ξεκινά "καυτός" έξω από τη γραμμή του τριπόντου , η ομάδα των δυτικών αθηναϊκών προαστίων προηγήθηκε με 19-6 στο 7' κάνοντας ξεκάθαρο τι επρόκειτο να ακολουθήσει σε όλο το υπόλοιπο 20λεπτο.

Η Κύμη ήταν εγκλωβισμένη απέναντι στην άμυνα των φιλοξενουμένων και τραγικά άστοχη στις προσπάθειές της, αντίθετα το Περιστέρι επεδίωξε να περάσει την μπάλα μέσα στη ρακέτα και να παίξει πολύ με τις επαφές, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει τεράστια διαφορά στις βολές. Η Κύμη εκτέλεσε μόλις δύο εύστοχες στο πρώτο μέρος, αντίθετα το Περιστέρι είχε 14/16 στο ίδιο διάστημα και αυτή η διαφορά αντικατοπτρίστηκε στο αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Το Περιστέρι προηγήθηκε με 37-24, καθώς όταν η Κύμη έκανε μια προσπάθεια μετά τα μισά της δεύτερης περιόδου να πλησιάσει (μείωσε 22-30 στο 17'), ο Χάροου βγήκε μπροστά και διατήρησε τη διαφορά σε διψήφια τιμή.

Το σκηνικό όχι μόνο δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά αντίθετα το Περιστέρι... εξόντωσε τον αντίπαλό του. Η Κύμη δεν μπορούσε να βρει καμία λύση απέναντι στην άμυνα του Πεδουλάκη, η αστοχία της ήταν παροιμιώδης και από την άλλη πλευρά οι Χάροου και Γκρέι συνέχιζαν το... βιολί τους. Σκόραραν κατά συρροή και συνέβαλαν ώστε η διαφορά να ξεπεράσει και τους 30 πόντους ενάμισι λεπτό πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου (65-34 με τρίποντο με τρίποντο του Μπεντίλ).

Κι έμεινε εκεί σε όλη τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου, καθώς ούτε το Περιστέρι χαλάρωσε ούτε η Κύμη είχε το κουράγιο να προσπαθήσει να σώσει λίγο τα προσχήματα. Αντίθετα προς το τέλος το Περιστέρι τη μεγάλωσε κι άλλο φτάνοντας τους 36 ένα λεπτό πριν από τη λήξη (87-51)

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ: Ο Ράιαν Χάροου και ο Στίβεν Γκρέι ήταν ένα δίδυο φωτιά στην περιφέρεια. Πέτυχαν μαζί 38 πόντους και ήταν αυτοί που εδραίωσαν το προβάδισμα του Περιστερίου και μετέτρεψαν τον αγώνα σε τυπική διαδικασία.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με 18/51 σουτ εντός παιδιάς και 22 λάθη η Κύμη δεν μπορούσε να πάρει τίποτα περισσότερο από αυτό που πήρε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ